Marokko

Trektocht Hoge Atlas & Toubkal Marokko

In zes dagen wandelen naar de hoogste top van Noord Afrika, de Jebel Toubkal. Wandel­trektocht in de Hoge Atlas begeleid door Berbers. Trektocht · Individueel · Maroc Travel


Hoge Atlas Hoge Atlas

Hoge Atlas & Toubkal Massief

In Zuid-Marokko vlakbij de bijzondere koningsstad Marrakech ligt het Hoge Atlas gebergte. De toppen van meer dan 4000 meter kun je bij goed weer vanuit de stad al zien. En vanaf Amsterdam is de vliegreis slechts 3½ uur.

De wandeltocht neemt je mee door kleurrijke Berber­valleien met groene terrasakkertjes en lemen dorpen bijna tegen de hellingen aangekleefd. Daarboven ruige bergen met als aller­hoogste top de Jebel Toubkal (4167 m); tot ver in het voorjaar met sneeuw bedekt. Voor de Berbers met respect Adrar-n-Adrarn, de berg der bergen.

In de zomer is de Toubkal echter een ‘gewone’ wandel­berg. Op wandelschoenen, zonder technisch materiaal loopt u dan al wandelend naar de hoogste top. Al moet u daar natuurlijk wel wat voor doen. De trektocht naar de top van de Toubkal is geschikt voor iedereen die van berg­wandelen houdt en op zoek is naar prachtige natuur, bijzondere cultuur en een beetje avontuur.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandeltrektocht

De trektocht wordt begeleid door onze lokale equipe met lokale gids en muildier­man/kok. Zij kennen het gebied op hun duimpje en zo heeft u een direct een leuk contact met de lokale bevolking. En u levert ook nog een zinvolle bijdrage aan de lokale economie.

De bagage wordt vervoerd, u draagt alleen uw eigen dag­rugzak. Voor alle (eenvoudige) maaltijden onderweg wordt gezorgd. En wat is er meer ontspannen dan bij aankomst op een mooie pauze­plek een glaasje verse muntthee te krijgen aangereikt?

Per dag wandelt u 4 tot 6 uur. De dag naar de top is wel wat langer. Bijna elke dag wordt er een bergpas overgestoken met een prachtig uitzicht op de volgende kleurrijke vallei. De wandeltocht is dan ook best pittig. Het verblijf is weliswaar eenvoudig, de verzorging is heel comfortabel met het vervoer van bagage, een eigen kok en heerlijke picknicks midden in de natuur.

Hoge AtlasHoge Atlas

Berberhuizen en berghut

Tijdens de trektocht zijn de overnachtingen eenvoudig. U slaapt in Berber­huizen bijna bij de bewoners thuis en in een berghut op 3200 m. U brengt uw eigen slaapzak mee (deze kan ook worden gehuurd). De Berber­huizen liggen in kleine Berber­dorpen waar u kennis maakt met lokale cultuur en gewoonten. Veelal krijgt u daar een eigen kamer. Het eenvoudige sanitair is gemeen­schappelijk.

In de berghut aan de voet van de Toubkal zijn er slaapzalen met stapel­bedden. Hier staat u ’s morgens al heel vroeg op. Nog voor de zon opgaat begint u dan aan de lange weg naar de top. Zo heeft u het meeste kans op prachtige vergezichten vanaf de top.

Reisbureau Maroc Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het calamiteitenfonds. Zo gaat u goed verzorgd én vertrouwd op reis.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Marrakech, transfer naar uw Riad hotel in het oude centrum van Marrakech.
  • Dag 2 t/m 7: Wandel­trektocht met bagage­vervoer en begeleiding door lokale gids.
    Op dag 5 als u naar de top van de Toubkal gaat heeft u de keuze om nog een nacht in de berghut te slapen of verder af te dalen naar een wat meer comfortabel Berberhuis.
    In de middag van dag 7 wordt u terug­gebracht naar Marrakech voor een laatste nacht in uw Riad hotel in het oude centrum. Verlenging in Marrakech ook mogelijk.
  • Dag 8: Transfer naar het vliegveld.

Hoge AtlasMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Maroc Travel
Helma & Omar
Tel. NL: 0252 861 874
Int.: +31 252 861 874
De Zilk, Nederland
Nederlands gesproken
Website: www.reisbureaumaroctravel.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrakech
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Marrrakech
Periode: hele jaar; aanbevolen half mei – eind oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Hoge AtlasHoge Atlas

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen
Bij twee personen € 535
Bij vier of meer personen € 485
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6 x lunch, 5 x avondmaaltijd, transfer van/naar luch­thaven en wandel­gebied, bagage­vervoer, begeleiding lokale gids en muildier­man/kok
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Maroc Travel:
www.reisbureaumaroctravel.nl