Marokko

Trektocht Saghro-gebergte Marokko

Wandeltrektocht van vier dagen met Nederlands­talige gids in het Saghro-gebergte door een landschap van grillige rots­formaties · Trektocht · Individueel · Riad Casa Roja


Hoge Atlas Hoge Atlas

Welkom bij ons

Het Saghro-gebergte (jbel Saghro) is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, tussen de Hoge Atlas en de Sahara. Wind en zand hebben hier door de eeuwen heen een surrealistisch landschap van grillige rotsformaties gevormd.

Deze rotsen worden afgewisseld met ruige kloven en idyllische groene valleien. 's Winters leven hier nomaden met tenten van kamelenharen.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandeltrektocht

Wij bieden een spannende excursie aan van vier dagen. Moha is een Nederlandstalige gids met veel kennis en ervaring van het nomadenleven en de omgeving. Hij zal u, vergezeld door kok en muilezel, door de beroemde Saghru bergen leiden. U kunt overdag genieten van de schitterende natuur, verborgen waanzinnige uitzichten, en 's nachts heeft u de keuze om in een tent of in een huisje te overnachten.

Als u wenst kunnen wij een transfer verzorgen van/naar de luchthaven van Marrakech. Op de laatste avond is er behalve lekker eten een afscheidsfeest waarbij de locale muziek Gnawa/gitaar niet kan ontbreken.

Hoge AtlasHoge Atlas

Accommodaties

Moha is in Nkob geboren en opgeroeid waar hij tot z'n achttiende studerde. Daarna ging hij naar Marrakech voor universitaire studies in economische wetenscheppen, en na jaren van studie en werken in Marokkaanse steden ging hij terug naar zijn eigen dorp. Hij was in veel Europeesche landen geweest.

De trektocht start (en eindigt) in Riad Casa Roja, een uitstekende plek waar je het echte Marokko vanuit kan ontdekken. De prachtige omgeving en de gastvriendelijkheid van eigenaar Moha zorgen voor een fantastisch verblijf. Moha werkt ook als vrijwilliger in een etablissement van sociale bescherming. Hij wil zijn omgeving graag delen met wandelaars die dit gebied willen ontdekken.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Nkob. Een vroeg diner en uitleg over de rondreis, in riad slapen.
  • Dag 2: Wandelen naar de Hendour vallei waar we voor de lunch zullen stoppen. We slapen in Tifdasin.
  • Dag 3: Wandelen naar Igli (1750 m hoogte), door de vallei van Ighazoun, langs prachtige plekken waar u verschillende planten kunt ruiken. We lunchen in Tadawt n tblah bij de rotsen.
  • Dag 4: Heerlijke wandeling waarbij we de vallei van Boualouze doorkruisen. Lunch ergens in de woestijn waar kleine gecultiveerde terrassen liggen. Aankomst bij de bijzondere berg Bab N'ali (1380 m) waar we zullen slapen in tenten.
  • Dag 5: Wandeling naar Akhbach waar we de waterval bezoeken. Daarna reizen we terug richting Nkob door de vallei van Ousdiden en gunnen we ons de luxe van het openbaar vervoer voor de laatste 20 km.
  • Dag 6: Vertrek.

Hoge AtlasMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Riad Casa Roja
Moha Najimi
Tel. Mar: +212 616 093 863
Nkob, Zagora
E-mail: casaroja.nkob@gmail.com
Nederlands gesproken
Website: www.riadcasaroja.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrrakech (340 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en einde: Nkob
Periode: naar keuze, mooiste maanden zijn maart, april, mei en oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Hoge AtlasHoge Atlas

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
5 nachten / 6 dagen
Tot en met vijf personen € 330
Bij zes of meer personen € 310
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer/tent delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunch, avondmaaltijd, drinkwater, koffie/thee, bagagevervoer, gids, kok
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Riad Casa Roja:
www.riadcasaroja.com