Marokko

Trektocht Vallei M'Goun Marokko

Na enkele dag­wandelingen bij Aït Bougmez volgt een individuele trek­tocht door de vallei van de M'Goun in de Hoge Atlas begeleid door Berbers · Trektocht · Individueel · Hannibal


Hoge Atlas Hoge Atlas

Aït Bougmez & Vallei M'Goun

Door botsing van de continentale platen van Afrika en Eurazië is in het noorden van Afrika een langwerpige bergketen omhoog gedrukt. Deze keten, de Hoge Atlas, scheidt het vlakke kustgebied van Marokko van de zuidelijker gelegen woestijn.

Het landschap is een aaneenschakeling van vruchtbare plateaus, door snelstromende rivieren ingesleten kloven, door erosie afgeplatte bergtoppen en loodrechte bergwanden. De hoge toppen zijn tot ver in het voorjaar met sneeuw bedekt. Met zijn 4071 meter is de M’Goun de op een na hoogste top van de Atlas. De bergpaden rond de M’Goun en in de vallei van de M'Goun rivier zijn nog weinig betreden.

De trektocht door de vallei van de M'Goun rivier is geschikt voor wie ervaring heeft met bergwandelen, van avontuur houdt en een warme douche een aantal dagen kan ontberen. Iedereen met een goede conditie en ervaring met lopen door bergachtig terrein kan deze tocht maken.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandeltrektocht

Na de eerste week in Marrakech en Aït Bougmez begint u aan de trektocht door de vallei van de M'Goun. U ontmoet de begeleiders van de trektocht: Berbers uit de vallei van Bougmez die het gebergte kennen als hun broekzak. Het zijn een berggids en een kok/muildier-begeleider. Het aantal begeleiders hangt af van het aantal deelnemers.

De eerste dag van de trektocht loopt u in de richting van het dorp Tabant in het dal van Assif-n-Rbat. Na een eerste bivak in de buurt van het gehucht Aït Imi wordt de Col Tizi-n-Aït Imi (2905 m) beklommen en daalt u aan de andere kant af naar de vallei van de M'Goun.

Eenmaal in de vallei daalt u geleidelijk af over paden die meestal de rivier volgen. U steekt deze vaak over, soms met de kuiten in het water. Tijdens twee dagetappes is de kloof op enkele plaatsen zo smal, dat u korte tijd door de rivier loopt. Hier staat het water hoger. Het zijn spectaculaire dagen.

Er wordt regelmatig gestopt om foto’s te maken of thee te drinken bij een herder die naast het pad zijn kudde hoedt. Alle bagage wordt vervoerd op de muildieren. U draagt slechts uw dagrugzak met eigen spullen.

Accommodaties

U kunt het basisarrangement van 12 overnachtingen boeken vanaf twee personen. Het verblijf is op een twee­persoons­kamer met eigen sanitair in Marrakech (3 nachten), op een twee­persoonskamer met eigen sanitair in Touda (4 nachten) en in een twee­persoonstent tijdens de trektocht (5 nachten).

U neemt een eigen slaapzak mee en overnacht tijdens de trektocht in een twee­persoons tent van de organisatie. De kok bereidt onderweg eenvoudige, smakelijke maaltijden. Er gaat voldoende drinkwater mee.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: mei – eind oktober
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl