Marokko

Wandelen vallei Aït Bougmez Marokko

Wandelen in de Hoge Atlas in de vallei van Aït Bougmez op een hoogte van 2000 m aan de voet van de berg M’Goun · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen


Hoge Atlas Hoge Atlas

Aan de voet van de M’Goun

In het hart van de Hoge Atlas ligt Aït Bougmez. De naam betekent in het Berber ‘de vallei in het midden’. De vallei ligt op een hoogte van 2000 m en aan de voet van de majestueuze M’Goun (4071 m), de op een na hoogste berg van Marokko.

Boeren en seminomadische herders leven al eeuwenlang in deze afgelegen vallei, ver weg van de moderne en drukke wereld. De seizoenen bepalen het leven van dit Berbervolk.

De tuinachtige akkers en het milde klimaat trekken vogels uit heel de wereld aan: ooievaars, reigers, roofvogels en zangvogels. U zult vrij snel ervaren waarom deze ongerepte vallei ook wel de gelukkige vallei wordt genoemd.

Gelijk bij aankomst vanuit Marrakech stapt u uit de taxi op een van de hoge bergpassen die Aït Bougmez omringen. Ahmed en zijn muildier Aisha staan hier klaar om de bagage over te nemen en u te begeleiden op de eerste wandeling naar de gîte boven het dorp Zawyat Oulmzi.

U wordt met de voor de vallei zo kenmerkende Berber­gastvrijheid ontvangen. Fatima, Halima en Fatima serveren zoete muntthee. Welkom in de gelukkige vallei.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst in Marrakech, transfer per taxi naar uw accommodatie in Marrakech.
  • Dag 2: Transfer per taxi van 4½ uur naar Aït Bougmez. Op de bergpas (2629 m) ontmoet u Ahmed. Via een bergpad daalt u af en loopt u naar de gîte in Zawyat Oulmzi. 2 uur, ↑160 m, ↓555 m.
  • Dag 3: Rondwandeling naar het meer van Izourar. 5 uur, ↕460 m.
  • Dag 4: Rondwandeling door de gelukkige vallei en terug door de bergen. 6 uur, ↕650 m. Wie wil kan ’s middags in de hammam.
  • Dag 5: Wandeling naar de graat van de tegenover Touda gelegen Jbel Waougoulzat. Deze tocht loopt u heen en terug via dezelfde route.
  • Dag 6: Oversteek van Zawyat Oulmzi naar Tabant in het dal van Assif-n-Rbat, 5½ uur, ↑300 m, ↓675 m. Per taxi terug naar Touda.
  • Dag 7: Transfer per taxi naar uw accommodatie in Marrakech.
  • Dag 8: Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Marrakech.

Accommodatie

Aan het begin en aan het eind van deze wandelvakantie logeert u in een Riad in Marrakech.

Tijdens de wandel­dagen verblijft u vijf nachten in gîte Touda op 2235 m in Zawyat Oulmzi. Dit is een traditioneel Berber­dorp met een vijftigtal huizen, gebouwd van leem en met daken van zand en riet.

De gîte heeft zeven slaap­kamers met eigen sanitair, een eet­/zitkamer en een traditioneel hammam voor de gasten. U zult zich herboren voelen na een kennismaking met dit badritueel. Ook is er een groot terras met prachtig uitzicht over de vallei.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart – eind oktober
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl