Marokko

Groepstrektocht Zat Vallei Marokko

Groepsreis door de Zat Vallei en over het Plateau de Yagour om te eindigen bij Marrakech – een groen land­schap met prachtige vergezichten · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek


Hoge Atlas Hoge Atlas

Hoge Atlas en Zat Vallei

De keten van de Hoge Atlas begint ten zuiden van Marrakech en strekt zich uit in noordoostelijke richting. Deze trektocht begint in de nog onbekende Zat Vallei, gaat over het Plateau de Yagour en eindigt in de achtertuin van Marrakech.

Na een nacht in Marrakech rijden we met een minibus naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders vertrekken we voor een zesdaagse trektocht door een groen landschap met prachtige vergezichten. Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt hier op andere gedachten.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandeltrektocht

De lieflijke, groene vallei van de Zat en de omringende bergen zijn nog niet ontdekt door het wandeltoerisme. De mooie route brengt ons langs de Zat rivier, door veel Berber­bergdorpen, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen.

Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen.

Hoge AtlasHoge Atlas

Aziam Trek

Aziam Trek organiseert wandeltrektochten buiten de geijkte routes onder leiding van de sympathieke en ervaren gids Brahim Aziam. Hij is berggids en als zodanig al genoemd in The Rough Guide van 1998.

Corrie de Hoog is geen reisbureau. Haar activiteiten zijn een zuiver privé initiatief. Wandelen in andere culturen is een van haar hobbies. Zij wil anderen graag laten kennismaken met Marokko. Maar vooral wil zij Brahim en zijn mensen aan werk en inkomen helpen. We maken daarom gebruik van de diensten van lokale koks en begeleiders van muildieren en kamelen.

Corrie ontmoette Brahim in 1999 tijdens een wandeltocht door de Hoge Atlas. Zij was onder de indruk van de manier waarop hij dat deed. Weder­zijdse sympathie heeft inmiddels ge­leid tot het gezamenlijk organi­seren van enkele reizen per jaar naar Marokko.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandelprogramma

We gaan via een prachtige kloof over het imposante plateau de Yagour met de Meltzer top (2726 mtr) steeds in het vizier, een prachtige hoogvlakte bewoond door schapen en geiten en de herdergezinnen. We horen een oorverdovend kikkerconcert in een moerasachtig meer, zien een plateau met eeuwenoude gravures, traverseren kleine riviertjes en dalen aan de andere kant weer af.

We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2300 meter. We overnachten in tenten op hele mooie plekken. De wandeltocht is volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.

Na de wandeltocht reizen we terug naar Marrakech waar we nog twee nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad). We kunnen er ook voor kiezen onze vakantie af te sluiten in het dorp Essaouira aan de kust (meerprijs).

Hoge AtlasMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Aziam Trek
Contact: Corrie de Hoog
Imlil / Marrakech, Marokko
Tel. Fr: +33 555 806 608
Informatie in het Nederlands, de gids spreekt Engels en Frans
Website: www.aziamtrek.com
Locatie en bereikbaarheid:
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrrakech
Arrangement:
Groepsreis · trektocht
Begin en eind: Marrakech
Deelnemers: min 6, max 14
Aanvangsdata: omstreeks
Advertentie:

Hoge AtlasHoge Atlas

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
8 nachten / 9 dagen ± € 740
De prijs per persoon is ter indicatie en o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6 x lunch, avondmaaltijd, lokale transfers, gids, kok, bagagevervoer, Nederlandstalige reisinfo en begeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eenpersoonstoeslag € 90

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Aziam Trek:
www.aziamtrek.com