Marokko

Groepstrektocht woestijn Marokko

Groepsreis door een woestijn­landschap dat zoveel meer is dan zand – transfer vanuit Marrakesh en bagage­vervoer door kamelen · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek


Hoge Atlas Hoge Atlas

Een woestijnlandschap

Marokko is vooral bekend door zijn prachtige konings-steden als Fes, Meknes en Marrakech, strandvakanties, en de erotisch getinte vertellingen van Sheharazade. Veel minder bekend zijn de prachtige natuur en de gastvrije bevolking.

Marokko heeft achter de Atlantische kust een gevarieerde landschap: het Rif gebergte in het noorden; de Hoge Atlas en Midden Atlas in het midden; de Anti Atlas en woestijnlandschap in het zuiden. Veel kan je al wandelend beleven.

Marokko is een arm land. Door het inschakelen van Aziam Trek help je heel direct een groot aantal mensen.

De bagage wordt vervoerd door kamelen; de maaltijden worden verzorgd door een uitstekende kok. Brahim zorgt er met zijn ploeg voor dat u goed wordt verzorgd.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandeltrektocht

Jullie worden opgehaald van de luchthaven en vervolgens rijden we direct met een minibus via de adembenemende Tizi-n-Tichka pas (2260 m) naar Ouarzazate. Onderweg genieten we niet alleen van prachtige uitzichten, maar doen we ook de beroemde kasbah en Unesco werelderfgoed Ait Benhaddou aan. De volgende dag bezoeken we de prachtige gerestaureerde kasbah van Taourirt, waarna we onze weg vervolgen naar het vertrekpunt van de wandeling.

Onze kamelendrijvers vinden het altijd weer een feest als we er zijn. De laatste nacht slapen we bij een van hen thuis. We reizen terug naar Marrakech en in deze sprookjesstad verblijven we twee nachten in een riad in de Medina.

Hoge AtlasHoge Atlas

Aziam Trek

Aziam Trek organiseert wandeltrektochten buiten de geijkte routes onder leiding van de sympathieke en ervaren gids Brahim Aziam. Hij is berggids en als zodanig al genoemd in The Rough Guide van 1998.

Corrie de Hoog is geen reisbureau. Haar activiteiten zijn een zuiver privé initiatief. Wandelen in andere culturen is een van haar hobbies. Zij wil anderen graag laten kennismaken met Marokko. Maar vooral wil zij Brahim en zijn mensen aan werk en inkomen helpen.

Corrie ontmoette Brahim in 1999 tijdens een wandeltocht door de Hoge Atlas. Zij was onder de indruk van de manier waarop hij dat deed. Weder­zijdse sympathie heeft inmiddels geleid tot het gezamenlijk organiseren van individuele reizen en 3 à 4 groeps­reizen per jaar naar Marokko.

Hoge AtlasHoge Atlas

Wandelprogramma

Na een eerste nacht in het woestijnlandschap, trekken we er in vijf dagen te voet doorheen. Weinigen beseffen dat woestijn zoveel meer is dan zand. We wandelen door...

  • verdroogde plantages waar een enkele boer zich nog staande weet te houden;
  • grindvlaktes met hier en daar een oude eenzame acacia;
  • laaggebergte met een overvloed aan fossielen, eeuwenoude gravures, onverwachte oases, grillige kloven en woestijndorpen;
  • en natuurlijk het gele zand in al zijn grillige vormen en tinten.

De totale reisduur is tien dagen. Per dag wandelt u gemiddeld 5 uur, te doen voor elke wandelaar in goede conditie en met een goede mentaliteit. U slaapt tijdens de treks in tenten of bij de mensen thuis.

Hoge AtlasMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Aziam Trek
Contact: Corrie de Hoog
Imlil / Marrakech, Marokko
Tel. Fr: +33 555 806 608
Informatie en reisbegeleiding in het Nederlands, de gids spreekt Frans
Website: www.aziamtrek.com
Locatie en bereikbaarheid:
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrrakech
Arrangement:
Groepsreis · trektocht
Begin en eind: Marrakech
Deelnemers: min 6, max 14
Aanvangsdata: november 2019
Advertentie:

Hoge AtlasHoge Atlas

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
9 nachten / 10 dagen op aanvraag
De prijs per persoon is ter indicatie en o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 8 x lunch, avondmaaltijd, lokale transfers, gids, kok, bagagevervoer, Nederlandstalige reisinfo en begeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eenpersoonstoeslag € 120

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Aziam Trek:
www.aziamtrek.com