Marokko

Groepstrektocht Sirouagebergte Marokko

Groepsreis Sirouagebergte in de Anti Atlas, trek­tocht als de valleien en hoog­vlaktes groen zijn en amandel- en andere fruit­bomen bloeien · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek


Sirouagebergte Sirouagebergte

Trektocht Anti Atlas

Het vulkanische Sirouagebergte ligt zuidelijk van de Hoge Atlas en is onderdeel van de Anti Atlas. De hoogste top is 3300 meter. Het is de vindplaats van saffraan en het centrum van de Berber tapijtweverij.

We reizen hier in het voorjaar wanneer de valleien en hoogvlaktes groen zijn, en amandel- en andere fruitbomen bloeien. We passeren hoog gelegen bergdorpen (azibs) die alleen in de zomer worden bewoond, veldjes met saffraan (ook wel het rode goud genoemd), de eerste herders met hun kudden, lieflijke beekjes en valleien met veel bloemen. Ook komen we door ruige passen en bizarre rotspartijen.

SirouagebergteSirouagebergte

Wandeltrektocht

Het Sirouagebergte is een van de minder bekende wandelgebieden in Marokko, maar wel een van de mooiste als je de goede routes kent. Mede gelet op het doel van onze reizen (vooral nieuwe werkgelegenheid) daarom het favoriete gebergte van Brahim en Corrie.

Deze reis geeft ons ook volop gelegenheid om kennis te maken met de Berber­bevolking en het weverijambacht. De wandeltocht is volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.

SirouagebergteSirouagebergte

Aziam Trek

Aziam Trek organiseert wandeltrektochten buiten de geijkte routes onder leiding van de sympathieke en ervaren gids Brahim Aziam. Hij is berggids en als zodanig al genoemd in The Rough Guide van 1998.

Corrie de Hoog is geen reisbureau. Haar activiteiten zijn een zuiver privé initiatief. Wandelen in andere culturen is een van haar hobbies. Zij wil anderen graag laten kennismaken met Marokko. Maar vooral wil zij Brahim en zijn mensen aan werk en inkomen helpen. We maken daarom gebruik van de diensten van lokale koks en begeleiders van muildieren en kamelen.

Corrie ontmoette Brahim in 1999 tijdens een wandeltocht door de Hoge Atlas. Zij was onder de indruk van de manier waarop hij dat deed. Weder­zijdse sympathie heeft inmiddels ge­leid tot het gezamenlijk organi­seren van enkele reizen per jaar naar Marokko.

SirouagebergteSirouagebergte

Wandelprogramma

Na een nacht in Marrakech rijden we samen met onze gids en kok naar het vertrekpunt van de wandeling. Daar wachten de muildieren en hun begeleiders ons op. De volgende dag vertrekken we voor een achtdaagse trektocht door een adembenemend landschap met prachtige vergezichten.

We lopen op hoogtes tussen de 1500 en 2700 meter en overnachten in tentjes. We starten in het zuiden en lopen om de (waarschijnlijk nog) besneeuwde top van de Siroua richting het noordoosten. De laatste nacht slapen we bij een van de muildiermannen thuis.

Na de wandeltocht reizen we terug naar Marrakech waar we nog twee nachten verblijven in een rustige riad in de medina (oude stad).

SirouagebergteMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Aziam Trek
Contact: Corrie de Hoog
Imlil / Marrakech, Marokko
Tel. Fr: +33 555 806 608
Informatie en reisbegeleiding in het Nederlands, de gids spreekt Frans
Website: www.aziamtrek.com
Locatie en bereikbaarheid:
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrrakech
Arrangement:
Groepsreis · trektocht
Begin en eind: Marrakech
Deelnemers: min 8, max 14
Aanvangsdata: omstreeks
Advertentie:

SirouagebergteSirouagebergte

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
12 nachten / 13 dagen ± € 1050
De prijs per persoon is ter indicatie en o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 10 x lunch, avondmaaltijd, lokale transfers, gids, kok, bagagevervoer, Nederlandstalige reisinfo en begeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eenpersoonstoeslag € 120

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Aziam Trek:
www.aziamtrek.com