Marokko

Groepstrektocht Hoge Atlas Marokko

Groepsreis Hoge Atlas, trektocht door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten en door veel Berber­bergdorpen · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek


Saghrogebergte Saghrogebergte

Hammamtocht

Het Atlasgebergte strekt zich uit van de Atlantische kust in noord­oostelijke richting tot de Algerijnse grens. Het is een enorm lange bergketen en heeft dan ook verschillende micro­klimaten. Deze trektocht gaat door een redelijk mild gedeelte ten zuiden van Marrakech, dat nog weinig bekend is als wandelgebied. De tocht biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met de Berber­bevolking.

Afhankelijk van de vlucht, gaan we direct of na een eerste nacht in Marrakech met een busje naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders vertrekken we voor een trektocht door een fascinerend landschap met om ons heen de besneeuwde toppen van o.a. de Toubkal (4165 m).

SaghrogebergteSaghrogebergte

Wandeltrektocht

Tijdens deze trektocht slapen we bij mensen thuis én je kunt genieten van hun huis­hammam. Vandaar ook de naam van deze tocht.

Stel je geen luxe hammam voor als in een grote Europese stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect. Heerlijk na een wandeldag. De een is beter dan de andere, maar het is altijd weer leuk. Bovendien is het een uitgelezen manier om kennis te maken met de Berber­bevolking, hun tradities en gastvrijheid. Wij komen er al jaren en worden dan ook als vrienden begroet.

SaghrogebergteSaghrogebergte

Aziam Trek

Aziam Trek organiseert wandel­trektochten buiten de geijkte routes onder leiding van de sympathieke en ervaren gids Brahim Aziam. Hij is berggids en als zodanig al genoemd in The Rough Guide van 1998.

Corrie de Hoog is geen reisbureau. Haar activiteiten zijn een zuiver privé initiatief. Wandelen in andere culturen is een van haar hobbies. Zij wil anderen graag laten kennis­maken met Marokko. Maar vooral wil zij Brahim en zijn mensen aan werk en inkomen helpen. We maken daarom gebruik van de diensten van lokale koks en begeleiders van muildieren en kamelen.

Corrie ontmoette Brahim in 1999 tijdens een wandeltocht door de Hoge Atlas. Zij was onder de indruk van de manier waarop hij dat deed. Weder­zijdse sympathie heeft inmiddels geleid tot het gezamenlijk organi­seren van enkele reizen per jaar naar Marokko.

SaghrogebergteSaghrogebergte

Wandelprogramma

We trekken door een prachtig, minder moeilijk deel van de Hoge Atlas. Door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten, langs rivieren en door veel Berber­bergdorpen met traditionele huizen. We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2200 meter, maar worden wel omringd door de besneeuwde 4000ers om ons heen. Elke dag is anders en de route wordt bepaald aan de hand van het weer, de stand van de rivieren, de mogelijkheden van de groep, enz.

We lopen zes dagen. De wandeltocht is volledig verzorgd, met bagage­vervoer door muildieren. Na de wandeltocht reizen we terug naar Marrakech waar we nog een nacht verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

SaghrogebergteMarokko

Wandel­arrangement

Organistie:
Aziam Trek
Contact: Corrie de Hoog
Imlil / Marrakech, Marokko
Tel. Fr: +33 555 806 608
Informatie in het Nederlands, de gids spreekt Engels en Frans
Website: www.aziamtrek.com
Locatie en bereikbaarheid:
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Marrrakech
Arrangement:
Groepsreis · trektocht
Begin en eind: Marrakech
Deelnemers: min 6, max 12
Aanvang:
Advertentie:

SaghrogebergteSaghrogebergte

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen ± € 685
De prijs per persoon is ter indicatie en o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 6 x lunch, avondmaaltijd, lokale transfers, gids, kok, bagagevervoer, Nederlandstalige reisinfo en begeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
€ 60 eenpersoonskamer

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Aziam Trek:
www.aziamtrek.com