Scroll To Top
Wandelen in Marokko

Marokko trektochten

Wandelen van de ene overnachtings­plaats naar de volgende; op minstens de helft van het aantal nachten verblijft u telkens in een andere accom­modatie. De route is gepland, uw kamers zijn gereserveerd.

Toubkal

Toubkal trektocht

In zes dagen wandelen naar de hoogste top van Noord Afrika, de Jebel Toubkal. Wandel­trektocht in de Hoge Atlas begeleid door Berbers.

Marokko · Trektocht · Individueel · Maroc Travel

Naar de reisorganisatie

Hoge Atlas, Toubkal

Gebied

In Marokko vlakbij de bijzondere koningsstad Marrakech ligt het Hoge Atlas gebergte. De toppen van meer dan 4000 meter kun je bij goed weer vanuit de stad al zien

Wandelen

De wandeltocht neemt je mee door kleurrijke Berber­valleien met groene terrasakkertjes en lemen dorpen bijna tegen de hellingen aangekleefd. Daarboven ruige bergen met als aller­hoogste top de Jebel Toubkal (4167 m). De trektocht wordt begeleid door onze lokale equipe met lokale gids en muildier­man/kok. Zij kennen het gebied op hun duimpje en zo heeft u een direct een leuk contact met de lokale bevolking. En u levert ook nog een zinvolle bijdrage aan de lokale economie.

Accommodatie

Tijdens de trektocht zijn de overnachtingen eenvoudig. U slaapt in Berber­huizen bijna bij de bewoners thuis en in een berghut op 3200 m. U brengt uw eigen slaapzak mee (deze kan ook worden gehuurd). De Berber­huizen liggen in kleine Berber­dorpen waar u kennis maakt met lokale cultuur en gewoonten. Veelal krijgt u daar een eigen kamer. Het eenvoudige sanitair is gemeen­schappelijk.

Maroc Travel, De Zilk
Saghru gebergte

Saghru gebergte trektocht

We bieden een prachtige trektocht van 4 dagen/ 3 nachten door het bekende Saghru gebergte met een lokale Nederlandstalige gids. De mogelijkheid bestaat om vervoer van/naar Marrakech voor u te verzorgen.

Marokko · Trektocht · Individueel · Nkob Travel

Naar de reisorganisatie

Saghru gebergte

Gebied

Zuidoost-Marokko.

Wandelen

Trektocht door het fameuze Saghru gebergte, door de Hendour vallei naar Tifdasin, door de vallei van Ighazoun naar Igli (1750 m), door de valllei van Boualouze naar Bab N'ali (1380 m), en via de waterval Akhbach terug naar Nkob.

Accommodatie

Het beginpunt is het dorp Nkob, een prachtige lokatie met 45 kasbahs en een oase. Hier slapen we in de mooie Riad Nkob. Tijdens de trektocht overnachten we in tenten (slaapzakken bieden we te leen) of als het slecht weer is in een gite.

Nkob Travel, Nkob, Marokko
Zat Vallei

Zat Vallei groepsreis

Groepsreis door de Zat Vallei en over het Plateau de Yagour om te eindigen bij Marrakech – een groen landschap met prachtige vergezichten

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Zat Vallei

Gebied

De keten van de Hoge Atlas begint ten zuiden van Marrakech en strekt zich uit in noordoostelijke richting. Deze trektocht begint in de nog onbekende Zat Vallei, gaat over het Plateau de Yagour en eindigt in de achtertuin van Marrakech. Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt hier op andere gedachten.

Wandelen

De lieflijke, groene vallei van de Zat en de omringende bergen zijn nog niet ontdekt door het wandeltoerisme. De mooie route brengt ons langs de Zat rivier, door veel Berber­bergdorpen, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen.

Accommodatie

U slaapt tijdens de treks in tenten of bij de mensen thuis.

Aziam Trek, Marokko
Hammamtocht

Hammamtocht groepsreis

Groepsreis Hoge Atlas, trektocht door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten en door veel Berber­bergdorpen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Hammamtocht

Gebied

Het Atlasgebergte strekt zich uit van de Atlantische kust in noord­oostelijke richting tot de Algerijnse grens. Het is een enorm lange bergketen en heeft dan ook verschillende micro­klimaten. Deze trektocht gaat door een redelijk mild gedeelte ten zuiden van Marrakech, dat nog weinig bekend is als wandelgebied.

Wandelen

We trekken door een prachtig, minder moeilijk deel van de Hoge Atlas. Door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten, langs rivieren en door veel Berber­bergdorpen met traditionele huizen. We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2200 meter,

Accommodatie

Tijdens deze trektocht slapen we bij mensen thuis én je kunt genieten van hun huis­hammam. Vandaar ook de naam van deze tocht. Stel je geen luxe hammam voor als in een grote Europese stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect.

Aziam Trek, Marokko
Woestijn

Woestijn groepsreis

Groepsreis door een woestijn­landschap dat zoveel meer is dan zand – transfer vanuit Marrakesh en bagage­vervoer door kamelen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Woestijn

Gebied

Marokko is vooral bekend door zijn prachtige konings-steden als Fes, Meknes en Marrakech, strandvakanties, en de erotisch getinte vertellingen van Sheharazade. Veel minder bekend zijn de prachtige natuur en de gastvrije bevolking.

Wandelen

Na een eerste nacht in het woestijnlandschap, trekken we er in vijf dagen te voet doorheen. Weinigen beseffen dat woestijn zoveel meer is dan zand. Per dag wandelt u gemiddeld 5 uur, te doen voor elke wandelaar in goede conditie en met een goede mentaliteit.

Accommodatie

U slaapt tijdens de treks in tenten of bij de mensen thuis. De bagage wordt vervoerd door kamelen. Brahim zorgt er met zijn ploeg voor dat u goed wordt verzorgd.

Aziam Trek, Marokko
Siroua

Sirouagebergte groepsreis

Groepsreis Sirouagebergte in de Anti Atlas, trektocht als de valleien en hoogvlaktes groen zijn en amandel- en andere fruitbomen bloeien.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Sirouagebergte

Gebied

Het vulkanische Sirouagebergte ligt zuidelijk van de Hoge Atlas en is onderdeel van de Anti Atlas. De hoogste top is 3300 meter. Het is de vindplaats van saffraan en het centrum van de Berber tapijtweverij. We reizen hier in het voorjaar wanneer de valleien en hoogvlaktes groen zijn, en amandel- en andere fruitbomen bloeien.

Wandelen

We lopen op hoogtes tussen de 1500 en 2700 meter en overnachten in tentjes. We starten in het zuiden en lopen om de (waarschijnlijk nog) besneeuwde top van de Siroua richting het noordoosten. De laatste nacht slapen we bij een van de muildiermannen thuis.

Accommodatie

Tijdens de trektocht in tentjes.

Aziam Trek, Marokko
Hoge Atlas

Hoge Atlas trektocht

Individuele wandel­trektocht op maat gemaakt buiten de geijkte routes door de bergen van de Hoge Atlas – prachtige natuur en gast­vrije bevolking.

Marokko · Trektocht · Individueel · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Hoge Atlas

Gebied

Marokko is vooral bekend door zijn prachtige konings-steden als Fes, Meknes en Marrakech, strandvakanties, en de erotisch getinte vertellingen van Sheharazade. Veel minder bekend zijn de prachtige natuur en de gastvrije bevolking. Marokko heeft achter de Atlantische kust een gevarieerde landschap: het Rif gebergte in het noorden; de Hoge Atlas en Midden Atlas in het midden; de Anti Atlas en woestijnlandschap in het zuiden.

Wandelen

Als u kiest voor een individuele trekking dan kiest u echt voor een reis op maat. U bepaalt zelf de periode, het aantal wandeldagen, uren per dag, de zwaarte en de bestemming. Bij deze keuze moet u wel rekening houden met de seizoenen en de mogelijkheden ter plaatse. Natuurlijk zullen we daarover adviseren.

Accommodatie

Aziam Trek organiseert wandeltrektochten buiten de geijkte routes onder leiding van de sympathieke en ervaren gids Brahim Aziam. Marokko is een arm land. Door het inschakelen van Aziam Trek help je heel direct een groot aantal mensen.

Aziam Trek, Marokko
Argaanpad

Argaanpad groepsreis

Trektocht langs de westkust van Marokko, met uit­zichten op de diep­blauwe oceaan en de uit­lopers van het Atlas­gebergte naar het vis­sers­plaatsje Essaouira. Langs grillige rotsen, roman­tische baaitjes en velden vol argaanbomen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Argaanpad

Gebied

Langs de mooie, soms ruige westkust van Marokko.

Wandelen

We wandelen door lage bergen met mooie uitzichten op de diepblauwe Atlantische Oceaan en de uitlopers van het Atlasgebergte, langs door de zee grillig gevormde rotsen, romantische baaitjes en goed verscholen stranden. We komen langs dorpjes en velden vol met argaanbomen

Accommodatie

Tijdens de trektocht in tentjes.

Aziam Trek, Marokko
Scroll To Top