Scroll To Top
Wandelen in Marokko

Marokko standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar trektochten.)

Aït Bougmez

Aït Bougmez wandelen

Wandelen in de Hoge Atlas in de vallei van Aït Bougmez op een hoogte van 2000 meter aan de voet van de berg M'Goun. Boeren en herders leven al eeuwenlang in een oase van als tuinen ogende akkers in deze afgelegen vallei.

Marokko · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Aït Bougmez

Gebied

In het hart van de Hoge Atlas ligt Aït Bougmez. De naam betekent in het Berber ‘de vallei in het midden’. De vallei ligt op een hoogte van 2000 m en aan de voet van de majestueuze M’Goun (4071 m), de op een na hoogste berg van Marokko.

Wandelen

Gelijk bij aankomst vanuit Marrakech stapt u uit de taxi op een van de hoge bergpassen die Aït Bougmez omringen. Ahmed en zijn muildier Aisha staan hier klaar om de bagage over te nemen en u te begeleiden op de eerste wandeling naar de gîte boven het dorp Zawyat Oulmzi.

Accommodatie

Aan het begin en aan het eind van deze wandelvakantie logeert u in een Riad in Marrakech. Tijdens de wandel­dagen verblijft u vijf nachten in gîte Touda op 2235 m in Zawyat Oulmzi. Dit is een traditioneel Berber­dorp met een vijftigtal huizen, gebouwd van leem en met daken van zand en riet.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Marokko Marokko

Aït Bougmez wandelen

Wandelen in de Hoge Atlas in de vallei van Aït Bougmez op een hoogte van 2000 m aan de voet van de berg M’Goun

Marokko · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Meer info

Scroll To Top