Scroll To Top
Sneeuwwandelen en langlaufen

Langlaufen & sneeuwwandelen

Langlaufen is “lopen en glijden op latten”. Behalve twee (langlauf)ski's, zijn ook twee stokken nodig. Het niveau varieert van “een lekkere skivakantie” tot volledige marathons of toertochten. De twee technieken zijn:

  • Klassieke methode. Hierbij zet je je af met stokken, en 'loop' je met de ski's.
  • Schaatstechniek. Deze lijkt op schaatsen, je zet je zijwaarts af, met of zonder stokken.

Sneeuwschoenwandelen of snowshoeing is wat inspannender dan “gewoon” wandelen. Om te sneeuw­wandelen bind je een soort “tennis­rackets” onder de bergwandel-schoenen. In het Frans heten ze raquettes, in het Duits Schneeschuhen, in het Engels snowshoe. Met deze raquettes houd je grip op de sneeuw, en zak je minder weg in de sneeuw.

Sneeuwwandelen Sneeuwwandelen

Inn Sneeuw

Sneeuwschoenlopen over winter­wandel­routes en langlaufen over onder­houden loipes in Graubünden met uitzicht over het Inndal

Zwitserland · Standplaats · Individueel · la Randulina

Naar de accommodatie

Harz

Harz Duitsland

Vijfdaagse reis waarvan drie dagen wandelen in de WinterHarz. U loopt in groepsverband met onze gids in een ontspannen tempo. Loopt u graag met wandelstokken? De paden zijn hiervoor geschikt en met sneeuw zelfs raadzaam.

Duitsland · Standplaats · Groepsreis · Wandelharz.nl

Naar de reisorganisatie

Harz

Gebied

Het Harz­gebergte is een bekend wintersportgebied. De met sneeuw bedekte heuvels en bossen nodigen uit om zoveel mogelijk buiten te zijn. Braunlage is een flinke stad aan de voet van de Wurmberg, aan de rand van het stadje gaat de bijna 3 km lange Wurmberg-Seilbahn omhoog naar 971 m boven zeeniveau.

Wandelen

Deze drie wandeldagen loopt u éénmaal terug naar de vakantiewoning en de andere twee wandelingen brengen wij u naar een andere locatie waar het met sneeuw mooi wandelen is.

Accommodatie

Het vakantiehuis de Heksenketel beschikt over negen slaapkamers met eenpersoons bedden.

Wandelharz.nl, Leersum
Scroll To Top