Scroll To Top
Sneeuwwandelen en langlaufen

Langlaufen & sneeuwwandelen

Langlaufen is “lopen en glijden op latten”. Behalve twee (langlauf)ski's, zijn ook twee stokken nodig. Het niveau varieert van “een lekkere skivakantie” tot volledige marathons of toertochten. De twee technieken zijn:

  • Klassieke methode. Hierbij zet je je af met stokken, en 'loop' je met de ski's.
  • Schaatstechniek. Deze lijkt op schaatsen, je zet je zijwaarts af, met of zonder stokken.

Sneeuwschoenwandelen of snowshoeing is wat inspannender dan “gewoon” wandelen. Om te sneeuw­wandelen bind je een soort “tennis­rackets” onder de bergwandel-schoenen. In het Frans heten ze raquettes, in het Duits Schneeschuhen, in het Engels snowshoe. Met deze raquettes houd je grip op de sneeuw, en zak je minder weg in de sneeuw.

Cantal Cantal

Cantal Frankrijk

Sneeuwwandelen op raquettes door de vers­gevallen sneeuw of langlaufen rond het ski­gebied van le Lioran

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou

Meer info

Sneeuwwandelen Sneeuwwandelen

Inn Zwitserland

Sneeuwschoenlopen over winter­wandel­routes en langlaufen over onder­houden loipes in Graubünden met uitzicht over het Inndal

Zwitserland · Standplaats · Individueel · la Randulina

Meer info

Monts du Cantal

Cantal sneeuw wandelen

Sneeuwwandelen op raquettes door de vers­gevallen sneeuw of langlaufen rond het ski­gebied van le Lioran. De raquettes zijn nodig om niet te diep in de sneeuw te zakken. Veel sneeuw­wandeltochten starten bij de voordeur.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou

Naar de accommodatie

Cantal sneeuw­wandelen

Gebied

Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne maakt deel uit van een indrukwekkend natuurgebied. Het is ontstaan door vele vulkaanuitbarstingen en eeuwenlange erosie, en door de inwerking van grote gletsjers in de diverse ijstijden.

Wandelen

Sneeuwwandelen op raquettes door de versgevallen sneeuw of langlaufen rond het skigebied van le Lioran. De raquettes zijn nodig om niet te diep in de sneeuw te zakken. Een geweldige ervaring om sporen achter te laten over de vers gevallen sneeuw. Inbegrepen zijn route­kaarten met Nederlandse beschrijvingen. De meeste sneeuw­wandeltochten kunt u starten en eindigen bij de voordeur van le Clou. De wandeltochten zijn op individuelebasis maar u kunt ook via het VVV van le Lioran kiezen voor een begeleide wandeldag. Er zijn bij ons op 15 minuten met de auto langlauf­routes uitgezet. Uitgebreidere langlauf­mogelijkheden zijn rond het ski-gebied van le Lioran.

Accommodatie

Hoog boven het dorp Thiézac ligt op 1100 m in een oase van rust en stilte ons bergpension le Clou. Het is in 1806 geheel van natuursteen gebouwd, en is een van de hoogst gelegen boerderijen.

Bergpension le Clou, Thiézac, Frankrijk
Scroll To Top