Italië

Trektocht in Toscane Italië

Wandelreis door het natuur­reservaat Monterufoli-Caselli met maquis, eiken­wouden en water­vallen, met over­nachtingen in landelijke hotelletjes · Trektocht · Individueel · Altratoscana


Perugia Perugia

Trektocht in Altratoscana

Een cipressenlaan die naar een eenzame hoeve leidt, het glooiende landschap met velden in alle tinten, gezellige dorpen in natuursteen, dat is het Toscane dat we kennen. Maar het is nog zoveel meer. Zo is er een prachtig en toch onbekend natuurreservaat in de maquis met mooie eikenbossen, paradijselijke watervallen, oude mijnen, overgroeide spoorwegbruggen en vergeten thermische baden.

Met de wandelreis Monterufoli-Casellli hebt u de kans in een niet-toeristisch natuurgebied een unieke tocht te maken en in de beste logeeradresjes te overnachten. Het natuurreservaat Monterufoli-Caselli, gelegen tussen Volterra en de kust, omvat een groot ongerept gebied met maquis en eikenwouden. Het gebied is rijk aan water en is gekend voor de enorme biodiversiteit.

PerugiaPerugia

Wandeltrektocht

Da zevendaagse tocht in Caselli-Monterufoli gaat uitsluitend over zandwegen en paden door de natuur. Elke dag is anders. De trektocht brengt je langs een waterval waar je kan zwemmen, een ruïne van een klooster op een heuvel, een oude spoorwegbrug in het bos, een kasteel, een charmant dorp waar je kan uitrusten op een terrasje enzovoort.

Wij actualiseren de trektocht jaarlijks en kunnen inspelen op uw wandelniveau. U kunt kiezen voor bagagevervoer of zelf met de rugzak trekken. Wij geven kaartmateriaal, een gps-track, informatie over de streek en organiseren de overnachtingen. Een uitgebreid ontbijt en diner zijn inbegrepen.

PerugiaPerugia

Accommodatie

De overnachtingen zijn in landelijke hotels. Alle agriturismi die voldoen aan onze criteria: gastvrijheid, een rustieke omgeving, lekker eten, kindvriendelijkheid, een goede sfeer en meestal een zwembad.

De vakanties zijn half pension dus het ontbijt en het diner zijn inbegrepen in de prijs. Het ontbijt is uitgebreid: brood, beschuit, koekjes, koffie of cappuccino, thee en vruchtensap. Velen bieden ook zelfgemaakte confituur, honing, taarten, koekjes, kazen en ham. Het diner bestaat op z'n italiaans meestal uit vier gangen: antipasto (voorgerecht), primo (pasta), secondo (vlees en groenten) en dessert. Alle gerechten zijn typisch toscaans en worden met streekproducten bereid. Meestal zijn de wijn, olijfolie, vlees en groenten van de eigen boerderij.

Indien gewenst kan er voor of na de tocht nog een nachtje bijgeboekt worden in één van de agriturismi.

PerugiaPerugia

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst in Pomarance en briefing over de route. Overnachting in een agriturismo met zwembad in Pomarance.
  • Dag 2: Een mooie afdaling naar de rivier en na de rivier ettelijke kilometers gevolgd te hebben, stijgen jullie naar de eerste agriturismo, gelegen op de heuvelflank.
  • Dag 3: Over een panoramische zandweg naar het dorp Micciano dat hoog op de rotsen ligt. Vandaar het reservaat in door de bossen en de maquis.
  • Dag 4: Na een stevige klim naar het panoramische dorp Sassa uitzicht over de zee tot Volterra. Hier begint het pad naar het natuurreservaat Caselli en door bos waar in 1800 halfedelstenen werden ontgonnen. Er staan nog oude mijngebouwen en een spoorwegbrug over de rivier.
  • Dag 5: Over het hoofdpad van het natuurreservaat Monterufoli langs de “Villa van de 100 kamers”. Deze mooie villa is het hart van natuurreservaat.
  • Dag 6: Naar het dorp Libbiano op de heuveltop met uitzicht op het eiland Elba.
  • Dag 7: Wandeling naar eeuwenoude termen in het bos en een ruïne van een heremietenklooster. Daarna vertrek.

PerugiaItalië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Altratoscana
Mevr. Tinne Terneven
Schilde, België
Tel. 0039 349 1847 631
Nederlands gesproken
Website: www.altratoscana.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1325 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Pomarance
Periode: april t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Honden welkom
Advertentie:

PerugiaPerugia

Prijs wandelvakantie

Prijs 2018:
6 nachten / 7 dagen
Van € 699 tot € 799, afhankelijk van seizoen
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd, briefing over de route, bagagevervoer, informatiebundel, kaart en gps-track
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Altratoscana:
www.altratoscana.com