Italië

Groepsreis Oberische Alpen Italië

Lang weekend wandelen in de Oberische Alpen, een groen gebergte met heldere stuwmeren bij de plaats Bergamo · Trektocht · Groepsreis · Lopus


Oberische Alpen Oberische Alpen

Wandelen door een natuurpark

Deze dagen maak je kennis met de Oberische Alpen. Een prachtig groen gebergte met heldere stuwmeren en toppen boven de 2000 meter.

We beginnen het weekend met een bezoek aan het sfeervolle Italiaanse stadje Bergamo, slechts op tien minuten rijden vanaf de luchthaven. Het is een kleine middeleeuwse stad met een authentieke Italiaanse sfeer, nauwe straatjes en sfeervolle pleintjes. Bergamo heeft prachtige gebouwen, veel terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. U brengt de nacht door in een hotel op loopafstand van het oude centrum. 

De volgende morgen zijn we na ongeveer anderhalf uur op de parkeerplaats  aan de voet van het gebergte. Vanaf daar begint onze magnifieke drie daagse hutten­trektocht met afwisselende routes. De hutten zijn nieuw, de bedden comfortabel en u kunt er heerlijk eten. De laatste dag maken we vanaf de tweede hut een mooie afdaling en vertrekken weer richting de luchthaven.

Oberische AlpenOberische Alpen

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Bergamo, in de avond eten we in het sfeervolle oude centrum.
  • Dag 2: Vanuit het dorp Carona (1130 m) lopen we via mooie bergpaadjes en met uitzicht op groene weiden naar de berghut (2000 m). We krijgen steeds mooier zicht op de ruige toppen die in juni nog besneeuwd zijn. De hut ligt op hoogte, aan een stuwmeer, en je hebt vandaar prachtig uitzicht op het omringende gebergte.
  • Dag 3: Na het verzorgde ontbijt, vertrekken we weer langs het stuwmeer naar het tegenoverliggende gebergte. Vandaag weer een prachtige wandeling met steeds wisselende attractieve uitzichten op het hooggebergte. We passeren helder­blauwe bergmeren en blijven op hoogte tussen de 2000 en de 2300 meter. We worden omringd door gigantische berg­toppen en hebben veel kans gemzen of marmotten te zien. Je ziet tijdens deze tocht bergbloemen met felle kleuren. We eindigen bij de comfortabele berghut Laghi Gemelli (1950 m).

Oberische AlpenOberische Alpen

Accommodatie

We verblijven de eerste nacht in een hotel op loopafstand van het oude centrum van Bergamo in één­persoons­kamers.

De overige dagen op indeling in twee berghutten. Beide berghutten hebben comfortabele bedden, en gedeelde slaapkamers van 4-8 bedden. Het is mogelijk om te douchen in beide hutten. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen bij de hutovernachting. Daarnaast hebben de hutten een bar waar u drankjes kunt bestellen. In de berghut kunt u ook flessen mineraalwater voor de volgende wandeldag kopen.

In berghutten is het verplicht om sloffen te dragen, vergeet deze dus niet mee te nemen! De bedden zijn opgemaakt, maar vanuit hygiënisch oogpunt is het gebruikelijk om zelf een lakenzak en een kussensloop mee te nemen. Er is elektriciteit aanwezig, maar desondanks kan het handig zijn om een accu in te pakken waarmee u uw telefoon op kunt laden.

Oberische AlpenOberische Alpen

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: In de ochtend beginnen we aan de afdaling vaar Carona. Eerst over de bergrug en dan via de bossen langs stromende beekjes. Helaas zit onze trektocht erop, maar we gaan na korte tijd met mooie herinneringen huiswaarts. Onderweg naar de luchthaven kunnen we nog wat eten en drinken.

Oberische AlpenItalië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Lopus wandelreizen
Bianca Vet
Herpen, Nederland
Tel. NL: 06 4676 8634
Int.: +31 646 768 634
Website: www.lopus-wandelreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1100 km van Utrecht
1000 km van Antwerpen
Vliegveld: Bergamo
Arrangement:
Groep · standplaats
Begin en eind arrangement te Bergamo
Deelnemers min 4, max 16
Aanvangsdata:
Advertentie:

Oberische AlpenOberische Alpen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
3 nachten / 4 dagen € 395
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, 3 x ontbijt, 3 x lunchpakket, 2 x diner, locale transfers, wandelbegeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, lakenzak en handdoek
Toeslag:
Boekingskosten & reisgarantie € 27,50
Optioneel:
Retourvlucht Eindhoven – Bergamo vanaf € 100

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Lopus:
www.lopus-wandelreizen.nl