Italië

Wandelen in Pomarance Italië

Wandelen in de provincie Pisa vanuit rustieke boeren­hoeve in het prachtige heuvel­landschap van de Colline Metallifere · Standplaats · Individueel · Podere Cerale


Toscane Toscane

Colline Metallifere

Podere Cerale is een oude rustieke boerenhoeve ten zuiden van Volterra in de provincie Pisa. Het huis ligt in het prachtige heuvellandschap van de Colline Metallifere en heeft een adembenemend mooi uitzicht: de besloten­heid van weilanden, bossen, en plaatsjes, maar ook de vergezichten op de bergen.

Om de boerenhoeve ligt een groot eigen terrein dat grotendeels omzoomd wordt door een bosrand. Heerlijk om rond het huis te wandelen of gewoon te luieren. ’s Avonds genieten van de Toscaanse zons­ondergang met zijn lange schaduwen die het landschap een sprookjes­achtige sfeer geven.

Wakker worden met uitzicht op de dorpen of op de hoge bergen in de verte, of een kudde schapen zien grazen in de door de ochtendzon beschenen weilanden. Geen auto te horen, alleen de rust van het platteland.

Podere Cerale is geschikt voor individuele wandelaars, maar ook voor familie- of vriendengroepen.

ToscaneToscane

Wandelen

De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen door de mooie Toscaanse natuur. Wij hebben een aantal korte en lange wandelingen uitgezet vanaf Podere Cerale.

Wandelen in de wijde omgeving kan ook, bijvoorbeeld in de buurt van Volterra of San Gimignano. Route­beschrijvingen en wandelgidsen zijn aanwezig, of neem onze gps mee. We hebben alle routes zelf uitgezet of gelopen, dus laat je door ons adviseren!

Mei, juni, september en oktober zijn de maanden die zich wat weer en temperatuur betreft het beste lenen om de wandel­schoenen aan te doen en eropuit te trekken.

ToscaneToscane

Podere Cerale

De overleveringen vertellen dat Podere Cerale reeds in 1200 bestond. Er werden kaarsen gemaakt voor de twee kloosters die hier ooit in de buurt stonden. Vandaar de naam “Hoeve van de waskaars”. Op de fundamenten is de huidige podere verrezen.

Op de begane grond is een over­dekte loggia en een woonkeuken met een open haard. Door het warme klimaat speelt het leven in Toscane zich vooral buiten af. Lekker ontbijten in de zon of genieten van een Italiaanse maaltijd op een zwoele zomer­avond.

Op de eerste verdieping liggen de gasten­verblijven. Deze zijn eigen­zinnig en persoonlijk ingericht en hebben alle een fantastisch uitzicht: vergezichten van tientallen kilometers of — meer intiem — het omringende heuvel­landschap met weilanden en bossen.

ToscaneToscane

Wandelsuggesties

Elk seizoen geeft het landschap zijn eigen kleur. Het frisgroene in de lente met de gele kleur van bloeiende brem. De zomer waarin de zon de natuur een geelbruine tint geeft en zorgt voor de mooiste zons­ondergangen. De herfst waarin de weilanden weer groen worden, de bomen herfstkleurig en prachtige donder­wolken zich afwisselen met strakblauwe luchten. De winter die zijn intrede doet met zijn korte, vaak mooie dagen.

Podere Cerale is ook een goede uitvals­basis voor een dagje aan het strand of een bezoek aan de kunststeden Volterra, Siena, San Gimignano en Massa Marittima. Ook goed te bereiken zijn de steden Pisa en Florence. Wijn­liefhebbers kunnen op zoek gaan naar een goede wijn op een van de ‘strade del vino'.

De Colline Metallifere, waarin Podere Cerale ligt, kenmerkt zich door vulkanische activiteit, waarmee groene energie wordt opgewekt. Maak een wandeling door het vulkaan­landschap van het natuurpark Biancane of breng een bezoek aan het geothermisch museum in Larderello.

ToscaneItalië

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Podere Cerale
Joep Otten en Jan Pieter Rondeltap
Pomarance (Pisa), Italië
Tel. It: +39 346 9461 447
Nederlands gesproken
Website: www.poderecerale.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1325 km van Antwerpen
Vliegveld: Pisa
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind april – half oktober
Advertentie:

ToscaneToscane

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is niet meer actief

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Podere Cerale:
www.poderecerale.com