Italië

Wandelen in Perugia Italië

Umbrië, wandelen in een berg­achtige streek met beboste hellingen, meanderende rivieren en berg­meren in het groene hart van Italië · Standplaats · Individueel · Hannibal


Perugia Perugia

Umbrië, het groene hart

De Midden-Italiaanse regio Umbrië is een bergachtige streek met beboste hellingen, meanderende rivieren en bergmeren. Dit gebied noemt men wel het groene hart van Italië. Het is minder bekend dan het ernaast gelegen Toscane, maar qua schoonheid en ruigheid doet Umbrië daar zeker niet voor onder.

De provincie Perug ia ligt in het midden van Umbrië. Dertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Perugia ligt het middel­eeuwse plaatsje Montone. Hoog op een heuvel gelegen kijkt het dorp uit over de vallei van de rivier Carpina en over het nabij­gelegen heuvel­land met op de achtergrond de hoge toppen van de Apennijnen. De kleine huizen met kleurige façades staan rondom het piazza, het centrale plein van het dorp waar het dagelijkse leven plaats vindt.

De wandelingen voeren door de ruige en afwisselende omgeving van Montone. U loopt door beuken- en eikenbos, langs berg­stroompjes, over weilanden en paden. Onderweg zijn overal getuigen van een rijk verleden; vaak eenzaam op een top gelegen eeuwen­oude huizen, verlaten gehuchten en versterkte boerderijen. U heeft het rijk alleen, want rust en stilte regeren in Umbrië.

Perugia Perugia

Wandelen

Drie wandelingen beginnen en eindigen bij de verblijf­plaats. Het beginpunt van de overige rond­wandelingen bereikt u na een korte autorit.

Het heuvelland van Perugia is niet hoog. De wandelingen zijn echter niet vlak. De routes lopen over goed beloop­bare paadjes over de heuvel­ruggen. De lengte varieert van 4½ tot 6½ uur wandelen en de hoog­teverschillen bedragen maximaal 500 m. De wandelingen zijn zorg­vuldig door ons beschreven en u krijgt er gedetailleerde wandel­kaartjes bij.

  • Inloopwandeling naar Monte Falcone, 3 uur.
  • Rondwandeling vanuit Pietralunga, 4¾ uur.
  • Rondwandeling vanuit Carpini naar de Pieve del Saddi, 5¾ uur.
  • Rondwandeling naar de top van de Monte Acuto, 4¾ uur.
  • Rondwandeling boven het dal van de Carpini, 5½ uur.
  • Rondwandeling naar de Rocco d'Aries, 5½ uur.

Accommodatie

Uw verblijfplaats ligt aan de voet van de heuvel en slechts een paar kilometer van Montone verwijderd. Het is een fraai en rustig gelegen landgoed. U overnacht in ruime suites, die smaakvol zijn ingericht met antieke meubels en voorzien van een keuken en sanitair. De grotere suites hebben twee slaapkamers; deze kunnen door drie of vier personen worden geboekt.

Alle suites zijn in principe self-catering. Heeft u geen zin om zelf te koken en geniet u liever volop van het dolce far niente, dan kookt uw gastvrouw graag voor u. De locanta met terras is alleen geopend voor de gasten.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart – begin november
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl