Italië

Wandelen in Toscane en Umbrië Italië

Wandelen in Arezzo op de grens van het heuvel­achtige Toscane en het berg­achtige Umbrië vanuit het sfeer­volle boeren­landhuis Landrucci · Standplaats · Individueel · Lucia Tours


Toscane Toscane

Toscane en Umbrië

Fattoria Landrucci ligt op de grens van Toscane en Umbrie. Je kunt genieten van het glooiende Toscaanse heuvel­landschap en van de ruige, groene, bergachtige omgeving van Umbrie. Het Trasimenomeer ligt op 4 km afstand.

Landrucci is een sfeervol en rustiek boerenlandhuis. Het ligt in het glooiende dal van Val Di Chiana aan de voet van het oude etruskische bergstadje Cortona, tussen heerlijk ruikende fruitboomgaarden, wijngaarden, koren en zonnebloemvelden, afgewisseld met pijnbomen en cipressen. Twee kilometer verderop beginnen de groene bosrijke bergen van Umbrië, de uitlopers van de Apennijnen.

Landrucci ligt 15 minuten lopen van het stationnetje. Je kunt deze wandeling maken over een geasfal­teerde rustige weg tussen zonnebloemen of korenvelden of struinend over paadjes door de akkers van Landrucci, maar je kunt ook gebruik maken van fietsen op Landrucci zodat je naar het beginpunt van de wandeling of naar het station kunt fietsen.

ToscaneToscane

Wandelen

Het is aan te raden om in Nederland al de Kompasskaart (Il lago Trasimeno) te kopen als voorbereiding. De kaart is niet compleet en heeft wat fouten maar Lucia zal je uitleggen waar je op moet letten; je krijgt gelijk tips over waar het mooi wandelen is.

Op Landrucci zijn gedetailleerde kaarten van de omgeving ten noorden van het Trasimenomeer en ten oosten van Cortona en Arezzo, deze zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Deze kaarten en wandelboekjes zijn in mei, juni en september gratis te gebruiken.

In het huis liggen wandelboekjes waar ook enkele wandelingen in de omgeving van Landrucci in staan. Ook is er een wandelboekje met vijf prachtige rondwandelingen in de dichtbij gelegen bergen van Umbrie, maar hier heb je wel een auto (of taxi) voor nodig. De andere wandelingen zijn meestal goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

ToscaneToscane

Boerenlandhuis Landrucci

Het landhuis Landrucci is een fattoria; zes huizen onder een dak waar voor­heen de boerenfamilies woonden die op het land van de eigenaar werkten. Het is omgebouwd tot een agriturismo. Mario – de beheerder – bewerkt samen met de boeren Bruno en Michael de graan- en zonnebloem­velden, en de fruit en olijf­gaarden.

Elk appartement bestaat uit twee of drie grote sfeervolle twee­persoons­kamers, een ruime goed ingerichte woonkeuken met koelkast, gezellige zithoek, een of twee bad­kamers met bad, douche en toiletten.

Vanaf het boerenlandhuis zie je de heuvels van Toscane en Umbrië oprijzen. Je kunt genieten van het uitzicht, vertoeven op een van de vele groene tuinterrassen of onder het met druiven begroeide prieel, luieren bij het zwembad of in de adellijke sala. In Terontola zijn winkels, supermarkten en een pinautomaat.

ToscaneToscane

Wandelsuggesties

Zowel direct vanuit het boerenlandhuis zelf als verderop in de heuvels en bergen. Enkele voorbeelden:

  • Beschreven wandeling vanaf Landrucci door de heuvels van Terontola.
  • Beschreven wandelroute vanaf Terontola naar Tuoro (de slag van Hannibal).
  • Rondwandelingen in en om Cortona, zowel aan de voet van Cortona (250 m) als hogerop in de bergen (tot 1100 m). Vanaf Terontola is het tien minuten met de bus.
  • Wandelingen rondom het Trasimenomeer.
  • Wandelen naar of door middeleeuwse stadjes als Montepulciano, Arezzo, Perugia en Assisi, Castiglione Fiorintino.
  • Zelf op ontdekkingsreis door de weilanden, akkers, moestuinen, druivengaarden en kleine gehuchtjes in het dal van Val di Chiano.

Lucia biedt in mei, juni en september voor haar gasten soms ook een begeleide dagwandeling.

ToscaneItalië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Lucia Tours
Lucia Koop (IT) & Marika Snudo (NL)
Den Haag, Nederland
Tel. NL: 06 4348 9390
Tel. It: 0039 0575 614 369
Nederlands gesproken
Website: www.luciatours.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1450 km van Utrecht
1375 km van Antwerpen
Station: Terontola (1½ km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind april tot oktober
Advertentie:

ToscaneToscane

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is niet meer actief

 

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Lucia Tours:
www.luciatours.nl