Italië

Wandelen in Toscane en Umbrië Italië

Wandelen in Arezzo op de grens van het heuvel­achtige Toscane en het berg­achtige Umbrië vanuit het sfeer­volle boeren­landhuis Landrucci · Standplaats · Groepsreis · Lucia Tours


Toscane Toscane

Toscane en Umbrië

Groepswandelreizen onder begeleiding van Wim van der Laan. Wim is al tientallen jaren wandel­reis­begeleider in Italie en spreekt de taal. Hij weet veel van de natuur en is vooral onder de indruk van het gebied hier op de grens van Toscane en Umbrie. Indrukwekkend zijn de uitzichten, de natuur, de verscheiden­heid in de wandelingen, de geschiedenis en agriturismo Landrucci.

Wim van der Laan “Deze wandel­reis is in het zuidoosten van Toscane, het gebied tussen Arezzo en het Meer van Trasimeno. Je vindt daar de vruchtbare vlakte van het Val di Chiana, waar land- en tuinbouw het beeld bepalen. Olijf­gaarden karakteriseren het heuvel­land dat daaraan grenst. Nog wat hoger reiken de glooiende bergruggen met een rijke mediterrane flora en weidse uitzichten. Verspreid door dit landschap liggen de Toscaanse en Umbrische dorpen en stadjes die getuigen van het verleden; van de Etrusken en de Romeinen, van Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Maar de streek leeft ook in het heden, met bedrijvig­heid, winkels, terrasjes en restaurantjes. Wandelen is hier genieten van natuur en cultuur, en van het goede leven. De wandelingen hebben we dan ook afgestemd op actieve ontspanning, niet op sportieve prestatie.”

ToscaneToscane

Wandelprogramma

  • Dag 1: We vliegen naar Toscane waar we na aankomst naar ons agriturismo in Terontola worden gebracht.
  • Dag 2: We maken kennis met de omgeving, het Val di Chiana en wandelen door de olijf­gaarden in de heuvels. Hier bezoeken we een olijfpers in een historisch pand. 14 of 16 km, 200 m stijgen.
  • Dag 3: Bezoek aan een Etruskische graftombe waarna we de heuvels inlopen. Tijdens onze wandeling van komen we een middeleeuws klooster tegen. We eindigen onze wandeling vandaag in het prachtige middel­eeuwse stadje Cortona. 7 of 10 km, 300 of 550 m stijgen.
  • Dag 4: De hellingen van het Val di Esse. Op de grens van Toscane en Umbrië worden we ontvangen door de Nederlandse Lucia, die hier een olijfgaard en een kleine natuurcamping beheert. Het is hier vredig en rustig en door de hoogte en de bossen niet zo heet. Gezwommen kan er worden in het natuur­zwembad met uitkijk op bergen, bossen en olijf­gaarden. 13 km, 300 m stijgen.

ToscaneToscane

Boerenlandhuis Landrucci

Je verblijft in een écht agriturismo met kamers in een fattoria Landrucci. Ooit woonden hier meerdere boeren­families bij elkaar. Het comfort is verzorgd, sommige kamers delen een badkamer. Er zijn mooie tuinen rond het boeren­landhuis en een zwembad. De maaltijden worden geserveerd in een schitterend met druivenranken begroeid prieel.

ToscaneToscane

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 5: We gaan cultuur ontdekken in een van de rijkste stadjes van Toscane, Arezzo. Beroemd zijn hier de fresco's van Piero della Francesca in de San Francesco. Maar er is nog veel meer moois te bewonderen waaronder de Pieve di Santa Maria, de Piazza Grande, het Palazzo della Fraternita dei Laici en de enorme Duomo bekend om zijn 16de eeuwse gebrand­schilderde ramen. De lunch is hier op eigen gelegenheid. 's Middags hebben we tijd voor wat musea of een terrasje.
  • Dag 6: Wandeling door het gebied waar Hannibal de Romeinse legioenen één van zijn grootste nederlagen bezorgde. Het is een gemakkelijke wandeling met vooral dalende paden over heuvels en door bossen. 12 km, 250 m stijgen.
  • Dag 7: Een wandeling over een bergrug, we zien prachtige vergezichten in een bloemrijke omgeving.
  • Dag 8: We vliegen terug naar Amsterdam.

ToscaneItalië

Wandel­arrangement

Organisatie:
Lucia Tours
Lucia Koop (IT) & Wim van der Laan (NL)
Den Haag, Nederland
Tel. NL: 06 2039 3026
Tel. It: 0039 0575 614 369
Nederlands gesproken
Website: www.luciatours.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1450 km van Utrecht
1375 km van Antwerpen
Arrangement:
Groep · standplaats
Aanvangsdata:
Deelnemers minimaal 8, maximaal 18
Advertentie:

ToscaneToscane

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is niet meer actief

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Lucia Tours:
www.luciatours.nl