Ierland

Trektocht Dingle Way Ierland

Trektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Dingle Way Dingle Way

Velden, heide, bergen en zee

Groene weiden golven omlaag van de met heide bedekte bergen naar de ruige Atlantische kustlijn. Dankzij de warme golfstroom om het schiereiland treft u volop hagen van fuchsia's. De toegangsplaats tot het schiereiland Dingle is Tralee: de hoofdstad van de county Kerry. Het toeristenplaatsje Dingle (An Daingean) heeft een actieve vishaven. De straatjes zijn gevuld met kleurrijke winkeltjes, restaurants en pubs.

Waarom wandelvakantie Dingle Way?

 • Glooiende velden en heuvels begroeid met heide
 • Rondom zicht op de Atlantische Oceaan
 • Kleurrijk stadje Dingle met gezellige pubs
 • Gemarkeerde wandelroute
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Dingle Way Dingle Way

Wandelen Dingle Way

De Dingle Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. Deze wandelreis laat u de mooiste delen van de Dingle Way zien.

De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. Per dag wandelt u 17 tot 22 km, met hoogte­verschillen van 200 tot 750 m. Over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandom, én een rustdag in het kleurrijke plaatsje Dingle. Ongeveer de helft van de route gaat over (half)verharde landweggetjes.

Dingle Way Dingle Way

B&B's & guesthouses

U overnacht in B&B's, guesthouses en herbergen op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Omdat accommodaties vaak al vroeg zijn volgeboekt maken we gebruik van meerdere accommodaties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dag­afstand licht wijzigen. De accommodaties het dichtst bij de route proberen we het eerst te boeken – een voordeel dat u heeft bij vroeg boeken.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Dingle Way Dingle Way

Wandelprogramma

 • Dag 1: Aankomst Camp
 • Dag 2: Wandelen naar Anascaul. Over een landweggetje van de groene velden naar de moors met een col op 235 m. Vanaf de Maum ziet u in het dal Anascoul al liggen, 19½/17 km.
 • Dag 3: Wandelen naar Dingle, 20 km.
 • Dag 4: Rustdag Dingle. Een aanrader is een boot­tocht rond de Blasket Islands. Bij goed weer kunt u ook een rond­wandeling maken naar Ballysitteragh (623 m), 19 km.
 • Dag 5: Wandelen naar Dunquin. Langs de flank van Mount Eagle op de grens van groene velden onder en moors boven u, en uitzichten over Blasket Island, 22 km.
 • Dag 6: Wandelen naar Boherboy / Feohanagh, 18 km.
 • Dag 7: Wandelen naar Cloghane. De bergpas (680 m) bij Mount Brandom over, terijl u begint (en eindigt) op zeeniveau. Afdaling met uitzicht op Brandon Bay, 22 km.
 • Dag 8: Vertrek Cloghane

Dingle Way Dingle Way

Wandel­arrangement

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakantie.info
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1300 km van Antwerpen
Vliegveld: Cork Airport
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Camp, eind Cloghane
Periode: maart t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Dingle Way Dingle Way

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
7 nachten / 8 dagen € 628
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten. Per party Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Dingle Way