Ierland

Trektocht Beara Way Ierland

Trektocht over de heuvels van Beara, een ruig en ongerept schiereiland terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Beara Way Beara Way

Ruig en ongerept schiereiland

Een wandeltocht op de zuidwestelijke punt van Ierland. De route voert u over landweggetjes en bergpaden, langs menhirs en steencirkels, en door kleurrijke dorpen. U kunt ook het eiland Beara per ferry bezoeken.

U volgt de route met de wijzers van de klok mee, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam.

Waarom wandelvakantie Beara Way?

 • Kleurrijke plaatsjes
 • Panoramische vergezichten
 • Steencirkels en standing stones
 • Gemarkeerde wandelroute
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Beara Way Beara Way

Wandelen

De Beara Way volgt hoofdzakelijk de wat hoger gelegen paden. De omgeving is vaak ruig en ongerept maar de bewoonde wereld is nooit ver weg. In de met gras begroeide heuvels loopt u soms over schapenpaadjes zonder duidelijk pad, u loopt dan van markering naar markering.

De Beara Way is een gemarkeerde National Trail. Deze wandelreis van zo'n 130 km laat u de mooiste delen van de Beara Way zien. De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. Per dag wandelt u 12 tot 26 km, met hoogte­verschillen tot 900 m.

Beara Way Beara Way

B&B's & guesthouses

U overnacht in B&B's, guesthouses en herbergen op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Omdat accommodaties vaak al vroeg zijn volgeboekt maken we gebruik van meerdere accommodaties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dag­afstand licht wijzigen. De accommodaties het dichtst bij de route proberen we het eerst te boeken – een voordeel dat u heeft bij vroeg boeken.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Beara Way Beara Way

Wandelprogramma

 • Dag 1: Aankomst Glengariff.
 • Dag 2: Wandelen naar Adrigole. U wandelt over bospaden door het Glengariff Nature Reserve. Dan stijgt het pad naar de Caha Mountain Range vanwaar u uitzicht hebt op zowel de bergen als de zee, 18½ km.
 • Dag 3: Wandelen naar Castletown, met volop uitzicht over Bantry Bay en op Hungry Hill (685 m), 20½ km.
 • Dag 4: Met de ferry naar Bear Island voor een rond­wandeling over weggetjes en graspaden, en door een rotsachtige wildernis naar de vuurtoren. 12 km. Overnachting Castletown.
 • Dag 5: Wandelen naar Eyeries. Over rustige land­weggetjes via een steencirkel stijgend naar het zadel. Hier heeft u de keuze om een extra lus te maken naar het kleurrijke kustplaatsje Allihies. 15 of 26 km.
 • Dag 6: Wandelen naar Lauragh. De route daalt naar Eyeries Point om het kustpad te volgen. Land­inwaarts via het schilder­achtige dorp Ardgroom, 22 of 27 km.
 • Dag 7: Wandelen naar Kenmare. Over een land­weggetje door het zadel van Derrysallagh, dan afdalen naar de kleurrijke plaats Kenmare, 25 km.
 • Dag 8: Vertrek Kenmare.

Beara Way Beara Way

Wandel­arrangement

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakantie.info
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1200 km van Antwerpen
Vliegveld: Cork Airport
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Glengariff, eind Kenmare
Periode: maart t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Beara Way Beara Way

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
7 nachten / 8 dagen € 633
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten. Per party Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Beara Way