Scroll To Top
Groepsreizen

Groepsreizen

Bij een groeps­reis doorloopt u met andere deelnemers een gezamenlijk wandel­programma, gewoonlijk vergezeld door een reis­begeleider. Er is een vaste aankomst­datum en een minimum en maximum aantal deelnemers.

Hier het overzicht van alle groepsreizen, zowel standplaats als trektocht. Per groepsreis worden alleen de eerste aanvangsdata getoond, voor mogelijk meer aanvangsdata klikt u door naar de betreffende groepsreis.

Kythira

Kythira Griekenland

Groepsreis door heuvel­landschap met diepe kloven op het rustige en groene Griekse wandeleiland Kythira waar authen­tieke dorpen door een netwerk van wandel­paden zijn verbonden.

Griekenland · Standplaats · Groepsreis · Pyrgos House

Naar de reisorganisatie

Kythira

Gebied

Kythira behoort tot de Ionische eilanden­groep en ligt ten zuiden van de Peloponnesos. Volgens de Griekse mythologie is de godin Aphrodite voor de kust van Kythira uit het schuim der golven geboren, alvorens zij op Cyprus aan land is gegaan.

Wandelen

Deze groeps­wandelvakantie is bestemd voor de sportieve wandelaar die van afwisselende en stevige dag­tochten houdt. We wandelen over het hele eiland, waarbij we verstilde dorpen aandoen en zeer gevarieerde land­schappen door­kruisen, onder de indruk raken van de bewogen geschiedenis en interessante tradities, en niet uitgekeken raken op de prachtige vergezichten.

Accommodatie

Het comfortabele hotel beschikt over een zwembad, wifi, bar, en uitgebreid ontbijt­buffet met lokale en biologische producten. Lunches en diners gebruiken we in lokale tavernes.

Pyrgos House, Kythira, Griekenland
Orobische Alpen

Orobische Alpen Italië

Een week wandelen in de Orobische Alpen, een groen en ruig gebergte in Noord-Italië met heldere stuwmeren en toppen boven de 2000 meter. De huttentocht wordt gecombineerd met een bezoek aan het historische stadje Bergamo.

Italië · Trektocht · Groepsreis · Lopus

Naar de reisorganisatie

Orobische Alpen

Gebied

Een groen berglandschap in de onbekende Orobische Alpen. Dit machtige gebergte, Bergamasker Alpen in het Duits, herbergt heldere stuwmeren, ruige pieken tot boven de 3000 meter en geweldig gelegen hutten waar je fantastisch kunt eten.

Wandelen

Huttentrektocht vanuit twee standplaatsen.

Accommodatie

Tijdens deze avontuurlijke wandelweek slapen we afwisselend in comfortabele berghutten en in een hotels.

Lopus wandelreizen, Herpen
Odemira

Odemira Portugal

Wandelingen met een groep in de heuvels van het Monchique­gebergte, langs de Atlantische Oceaan en bij het Santa Clarameer.

Portugal · Standplaats · Groepsreis · Monte Maravilhas

Naar de accommodatie

Odemira

Gebied

Het uitgestrekte landgoed Monte Maravilhas ligt in een groene vallei ten noorden van de heuvels van Monchique. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur, rust en ruimte, en het is een fantastisch punt om vanuit te wandelen.

Wandelen

In de wandelweek staan zes wandelingen op het programma: vier in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische Oceaan en één in de omtrek van het Santa Clarameer. Bij de twee laatstgenoemde tochten regelen we autovervoer. De wandeltochten zijn niet zwaar en bouwen we in moeilijkheids­graad op. De afstand van de dag­wandelingen varieert van 9 tot 18 km.

Accommodatie

Maravilhas betekent letterlijk ‘wonderen’. Het ligt noordelijk van het Monchique gebergte midden in de heuvels, met het dorp São Martinho das Amoreiras op loopafstand.

Monte Maravilhas, Odemira, Portugal
Portalegre

Portalegre Portugal

Wandelen in de Alto Alentejo aan de voet van natuur­park Serra de São Mamede en omgeving waar u prachtige wandeltochten maakt waarbij u naast een overweldigende natuur ook kastelen, kloosters en vestingsteden aantreft.

Portugal · Standplaats · Groepsreis · Quinta do Pomarinho

Naar de accommodatie

Portalegre

Gebied

De quinta ligt in Alto Alentejo, een gebied met een prachtige flora en fauna die u tijdens het wandelen kunt ontdekken.

Wandelen

Tijdens de wandelingen wordt u begeleid door een wandelgids die u meer kan vertellen over de wandelingen. De wandelgids is ook het aanspreekpunt tijdens uw verblijf in Pomarinho.

Accommodatie

Onze Quinta biedt 2 appartementen, 1 cottage (Casa Redonda), 4 kamers in het Friends of Nature House en 3 caravans.

Quinta do Pomarinho, Castelo de Vide, Portugal
Slovenian Alps

Slovenian Alps Slovenië

An 8-day guided hiking trip which shows you the best of the western Slovenia. Wander the charming streets of the capital, conquer some of the highest Slovenian mountains, and savor authentic local food & wine.

Slovenië · Standplaats · Groepsreis · Slotrips

Naar de reisorganisatie

Slovenian Alps

Gebied

We'll start in a vibrant European capital Ljubljana and head off to the Julian Alps for an amazing 3-day hiking venture. Some downtime and a swim at the stunning Lakes Bled & Bohinj will bring our strengths back before continuing to the magical Soca Valley, the home of white water adventure sports and mesmerizing views. We'll conclude this adventure in the Goriska Brda wine hills with some first-class local food and wine.

Wandelen

You must have a reasonable fitness level and have some hiking experience to fully enjoy this tour. Expect to walk 5-7 hours per day, with 10-15 km in distance and up to 1000 m of elevation gain on the hardest day. The trails are uneven, sometimes rocky and narrow. We'll need to overcome several steep sections on the uphills as well as on the downhills.

Accommodatie

We’ll stay in selected nice and centrally located 3 star hotels, in double or single rooms with en-suite bathrooms. While on the multi-day hike we'll spend two nights in mountain huts. The huts have normal flush toilets, running drinking water and even hot showers. Expect to share a room, toilets and washrooms. Rooms have from 4 to 12 beds.

Slotrips, Ljubljana, Slovenië
Alicante

Alicante Spanje

Een wandelweek met gids aan de Costa Blanca. Zorgeloos genieten van het wandelen terwijl je vol pension verblijft bij Agriturismo Refugio Marnes een heerlijke plek midden in de natuur.

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Refugio Marnes

Naar de accommodatie

Alicante

Gebied

De provincie Alicante is de meest bergrijke provincie van Spanje. Dit feit, de prachtige mediterrane natuur en de bijna nooit aflatende zon maken Alicante tot een ideaal wandelgebied. Onze directe omgeving geld als het groenste en mooiste deel van de Costa Blanca.

Wandelen

Deze wandelweek kent vijf wandel dagen die geheel gegidst worden. Maximale wandelduur is 6 uur, verder is er (uiteraard) ruimte voor je eigen programma. Wandelingen variëren in zwaarte maar zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen.

Accommodatie

Bij deze wandelweek logeer je in heerlijke B&B kamers. Lunch wordt in pakket vorm meegegeven en de diners worden door Richard met liefde bereid met alleen verse producten. Kortom eenmaal hier hoef je je nergens zorgen meer om te maken.

Refugio Marnes, Benissa, Spanje

Sierra Nevada

Sierra Nevada Spanje

Wandeltrektocht door de bergen met beklimming van de hoogste toppen Mulhacén (3483 m) en Veleta (3394 m) onder leiding van een gekwalificeerde gids. Gelegenheid tot het bezoeken van het Alhambra in Granada.

Spanje · Trektocht · Groepsreis · SpanjeAnders

Naar de reisorganisatie

Sierra Nevada

Gebied

Sierra Tejeda, Almijara en Alhama gebergte op de eerste dagen, dan de Sierra Nevada met de top van de Mulhacén en de Veleta. Laatste nachten in Granada.

Wandelen

Vanuit Competa maak je inloop­wandelingen tot een hoogte van ruim 2000 m. Vanuit Capileira wordt er op 2700 m naar de top van de Mulhacén (3483 m) geklommen. Van Refugio Poqueira (2500 m) beklimmen we de Veleta (3394 m) en eindigen in het skidorp Pradollano (2100 m).

Accommodatie

Dag 1, 2 en 3 verblijft u in een appartement in Cómpeta; dag 4 overnachting in berghut op meerpersoons­kamers dag 5 overnachting in appartement in skidorp Pradollano; dag 6 en 7 verblijf in hotel Salvador in Granada.

Reisorganisatie

SpanjeAnders, Cómpeta, Spanje

Cabo de Gata

Cabo de Gata Spanje

Wandelen in het zuidoosten van Spanje in natuurpark Cabo de Gata over vulkanisch rotsen afgewisseld met prachtige zandstranden en door authentieke dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Naar de reisorganisatie

Cabo de Gata

Gebied

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa; de gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. In de vulkanisch rotsen aan de kust heeft de erosie ongelooflijke beelden gevormd. De rotspartijen worden afgewisseld met prachtige zandstranden en daartussen liggen burchten verscholen. Hier groeien agaven, amandelbomen, citrusbomen en olijfbomen.

Wandelen

De wandelingen voeren ons tot aan de kust. Daar verkennen we traditionele vissersdorpen als La Isleta del Moro en Las Negras en genieten er van de gastronomische gastvrijheid. In de dorpen Sorbas en Níjar kun je het handwerk zoals keramiek en geweven kleden bekijken. We lopen langs oude wind- en watermolens met houten schoepen en oude irrigatiekanalen.

Accommodatie

De appartementen liggen in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp

Lopus wandelreizen, Herpen
Cómpeta

Cómpeta Spanje

De mooiste wandelingen rond Cómpeta in natuurpark met de bergketens Tejeda en Almijara als achtertuin. Spectaculaire wandelingen met ervaren gids, verblijf in gerenoveerde dorpshuizen met half pension.

Spanje · Standplaats · Groepsreis · SpanjeAnders

Naar de reisorganisatie

Cómpeta

Gebied

Cómpeta (hoogte 640 m) is een 'wit dorp' in Zuid-Spanje, in de streek Andalusië. Het heeft de natuur letterlijk als achtertuin: een enorm natuurpark (42.000 hectare) met de indrukwekkende berg la Maroma (2067 m), en de bergketens Tejeda en Almijara.

Wandelen

We lopen als groep middelzware wandelingen — 4 tot 5 uur per dag met stijgingen en dalingen van 350 tot 500 meter per dag. Voor de ‘diehards’ is er de mogelijkheid om de uitdagende berg El Lucero (1779 m) te beklimmen.

Accommodatie

Het verblijf is in een van de gerestaureerde dorpshuizen in Cómpeta op basis van een eenpersoonskamer en een gedeelde badkamer. Elk dorpshuis heeft 2 tot 3 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en badkamer.

Reisorganisatie

SpanjeAnders, Cómpeta, Spanje

Cantabrie

Cantabrië Spanje

Wandelen in het Cantabrisch gebergte door een ongerept en groen berglandschap met kleurrijke vissers­havens en afgelegen berg­dorpen

Spanje · Standplaats · Groepsreis · Lopus

Naar de reisorganisatie

Cantabrië

Gebied

Het Cantabrisch gebergte ligt in het noorden van Spanje, met toppen tot 2150 meter. Er is een grote rijkdom aan land­schappen. De valleien worden gevormd door zeven rivieren die het landschap doorsnijden. Groene heuvels, lange zand­stranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpen vormen het decor van Asturië.

Wandelen

De wandelingen gaan over koeienpaden, boerenwegen en herderspaden, over groene vlakten, rotsachtig hooggebergte en langs de kust. Er zijn routes in het laaggebergte over wegen en pistas. In het hooggebergte kan het fris zijn, terwijl het in de lager gelegen gebieden niet warmer zal worden dan 25 graden.

Accommodatie

We verblijven vier nachten in appartementen in Cangas de Onis, een sfeervol stadje en de uitvalsbasis van wandelaars. Het tweede deel van de week slapen we drie nachten in een herberg in Pola de Somiedo, vlakbij het natuurpark.

Lopus wandelreizen, Herpen
Zat Vallei

Zat Vallei Marokko

Groepsreis door de Zat Vallei en over het Plateau de Yagour om te eindigen bij Marrakech – een groen landschap met prachtige vergezichten

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Zat Vallei

Gebied

De keten van de Hoge Atlas begint ten zuiden van Marrakech en strekt zich uit in noordoostelijke richting. Deze trektocht begint in de nog onbekende Zat Vallei, gaat over het Plateau de Yagour en eindigt in de achtertuin van Marrakech. Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt hier op andere gedachten.

Wandelen

De lieflijke, groene vallei van de Zat en de omringende bergen zijn nog niet ontdekt door het wandeltoerisme. De mooie route brengt ons langs de Zat rivier, door veel Berber­bergdorpen, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen.

Accommodatie

U slaapt tijdens de treks in tenten of bij de mensen thuis.

Aziam Trek, Marokko
Hammamtocht

Hammamtocht Marokko

Groepsreis Hoge Atlas, trektocht door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten en door veel Berber­bergdorpen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Hammamtocht

Gebied

Het Atlasgebergte strekt zich uit van de Atlantische kust in noord­oostelijke richting tot de Algerijnse grens. Het is een enorm lange bergketen en heeft dan ook verschillende micro­klimaten. Deze trektocht gaat door een redelijk mild gedeelte ten zuiden van Marrakech, dat nog weinig bekend is als wandelgebied.

Wandelen

We trekken door een prachtig, minder moeilijk deel van de Hoge Atlas. Door valleien met akkertjes, over bergpassen met weidse uitzichten, langs rivieren en door veel Berber­bergdorpen met traditionele huizen. We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2200 meter,

Accommodatie

Tijdens deze trektocht slapen we bij mensen thuis én je kunt genieten van hun huis­hammam. Vandaar ook de naam van deze tocht. Stel je geen luxe hammam voor als in een grote Europese stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect.

Aziam Trek, Marokko
Woestijn

Woestijn Marokko

Groepsreis door een woestijn­landschap dat zoveel meer is dan zand – transfer vanuit Marrakesh en bagage­vervoer door kamelen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Woestijn

Gebied

Marokko is vooral bekend door zijn prachtige konings-steden als Fes, Meknes en Marrakech, strandvakanties, en de erotisch getinte vertellingen van Sheharazade. Veel minder bekend zijn de prachtige natuur en de gastvrije bevolking.

Wandelen

Na een eerste nacht in het woestijnlandschap, trekken we er in vijf dagen te voet doorheen. Weinigen beseffen dat woestijn zoveel meer is dan zand. Per dag wandelt u gemiddeld 5 uur, te doen voor elke wandelaar in goede conditie en met een goede mentaliteit.

Accommodatie

U slaapt tijdens de treks in tenten of bij de mensen thuis. De bagage wordt vervoerd door kamelen. Brahim zorgt er met zijn ploeg voor dat u goed wordt verzorgd.

Aziam Trek, Marokko
Siroua

Sirouagebergte Marokko

Groepsreis Sirouagebergte in de Anti Atlas, trektocht als de valleien en hoogvlaktes groen zijn en amandel- en andere fruitbomen bloeien.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Sirouagebergte

Gebied

Het vulkanische Sirouagebergte ligt zuidelijk van de Hoge Atlas en is onderdeel van de Anti Atlas. De hoogste top is 3300 meter. Het is de vindplaats van saffraan en het centrum van de Berber tapijtweverij. We reizen hier in het voorjaar wanneer de valleien en hoogvlaktes groen zijn, en amandel- en andere fruitbomen bloeien.

Wandelen

We lopen op hoogtes tussen de 1500 en 2700 meter en overnachten in tentjes. We starten in het zuiden en lopen om de (waarschijnlijk nog) besneeuwde top van de Siroua richting het noordoosten. De laatste nacht slapen we bij een van de muildiermannen thuis.

Accommodatie

Tijdens de trektocht in tentjes.

Aziam Trek, Marokko
Argaanpad

Argaanpad Marokko

Trektocht langs de westkust van Marokko, met uit­zichten op de diep­blauwe oceaan en de uit­lopers van het Atlas­gebergte naar het vis­sers­plaatsje Essaouira. Langs grillige rotsen, roman­tische baaitjes en velden vol argaanbomen.

Marokko · Trektocht · Groepsreis · Aziam Trek

Naar de reisorganisatie

Argaanpad

Gebied

Langs de mooie, soms ruige westkust van Marokko.

Wandelen

We wandelen door lage bergen met mooie uitzichten op de diepblauwe Atlantische Oceaan en de uitlopers van het Atlasgebergte, langs door de zee grillig gevormde rotsen, romantische baaitjes en goed verscholen stranden. We komen langs dorpjes en velden vol met argaanbomen

Accommodatie

Tijdens de trektocht in tentjes.

Aziam Trek, Marokko
Scroll To Top