Griekenland

Wandelen op het eiland Kythira Griekenland

Prachtige natuur, schone zee met stranden, zestig authentieke dorpen en vele wandel­paden: dat is het eiland Kythira · Standplaats · Individueel · Xenónas Fos kè Chóros


Kythira Kythira

Natuur, zee en dorpen

Kýthira is een verrassend groen eiland en één van de best bewaard gebleven geheimen van Griekenland. U vindt er een prachtige natuur, een schone zee met veel afwisselende stranden, meer dan zestig authentieke dorpen, vele wandelpaden en een erg vriendelijke bevolking.

Kom genieten van de rust en de fraaie vergezichten en laat u inspireren door het unieke en onvergetelijke Kýthira. Niet voor niets is Aphrodite, de godin van de liefde, hier vlak voor de kust geboren uit het schuim van de zee.

Wilt u weten hoe u het beste naar Kýthira kunt reizen? Wij zijn u graag van dienst met een reisvoorstel bestaande uit een reisbeschrijving en een kostendicatie.

KythiraKythira

Wandelen

De vele zandwegen en ezelspaden maken het eiland bij uitstek geschikt om het al wandelend te ontdekken. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Vanaf maart zijn er de vele bloemen en kruiden en in het zonnige najaar is er sprake van een tweede lente. Eind december is de natuur al weer vrolijk gekleurd door velden vol anemonen.

Het eiland heeft verschillende 'gezichten'. De ruige westkust, het stille en groene noorden, het wat drukkere zuiden met valleien vol cipressen en de liefelijke oostkust met zijn aangename klimaat maken het mogelijk om elke dag anders te beleven.

Wandelingen variëren van gemiddeld 2/3 uur tot 5/6 uur. Bij een verblijf langer dan 7 dagen kunnen de 6 wandeldagen naar eigen voorkeur verdeeld worden over de duur van het verblijf.

KythiraKythira

Xenónas Fos kè Chóros

Xenónas Fos kè Chóros, letterlijk gastenverblijf Licht en Ruimte, is een kleinschalig en traditioneel gastenverblijf dat midden op het Griekse eiland Kýthira is gelegen. De slechts vier ruime en sfeervolle appartementen hebben allen uitzicht op zee en vanaf uw terras kunt u elke avond de zonsondergang bewonderen.

Voor de maanden april, mei, oktober en december bieden wij een speciaal 7-daags wandelarrangement aan. Vanwege de haal- en brengservice is het arrangement bijzonder geschikt voor diegenen die niet kunnen of willen auto rijden

KythiraKythira

Wandelsuggesties

Diegenen die voor het eerst het eiland bezoeken zullen kennis maken met een aantal plekken die ze beslist bewandeld en gezien moeten hebben. Zoals de prachtige vallei met de watermolens en de watervallen, de mystieke ruïnestad Paleochora, het bedevaartsoord Panayia Myrtidiotisa, de vruchtbare vallei van Palaiopolis, de Venetiaanse vesting van Kato Chora, de natuurlijke bronnen van Karavas en de historische en beschermde dorpen Aroniadika, Chora en Mylopotamos.

Voor wandelaars die al wel bekend zijn met Kýthira hebben we een groot aantal andere, niet minder mooie, wandelingen beschikbaar.

We houden graag rekening met uw persoonlijke wensen. Dat geldt ook voor de duur en zwaarte van de wandelingen. Deze kunnen naar wens aangepast worden.

KythiraGriekenland

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Xenonas Fos ke Choros
EOT 0207K123K0194001
Albert Blok en Anita Snippe
Aroniadika, Griekenland
Tel. Gr: +30 273 6031 574
Nederlands gesproken
Website: www.eengriekseiland.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Kithira (15 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: april, mei, oktober, december
Advertentie:

KythiraKythira

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen
april, mei, oktober € 295
december € 275
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een studio delen
Inbegrepen:
Logies, 1 x ontbijt, 1 x avondmaaltijd, gebruik wandelkaart, transfer van/naar vliegveld, transfer naar/van wandelingen, reisgids Kythira
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Xenonas Fos ke Choros:
www.eengriekseiland.nl