Griekenland

Trektocht op het eiland Kythira Griekenland

Trektocht door heuvel­achtig land­schap met diepe kloven op het eiland Kythira waar authen­tieke dorpen door wandel­paden zijn verbonden · Trektocht · Individueel · Pyrgos House


Kythira Kythira

Natuur & authentieke dorpen

Kythira behoort tot de Ionische eilandengroep en ligt ten zuiden van de Peloponnesos. Volgens de Griekse mythologie is de godin Aphrodite voor de kust van Kythira uit het schuim der golven geboren, alvorens zij op Cyprus aan land is gegaan.

Het eiland is verschoond gebleven van het massa­toerisme. De rust en puurheid, de afwisselende natuur en de ruim zestig meest authentieke dorpen zijn kenmerkend voor Kythira. Het uitgebreide netwerk van wandelpaden en onverharde wegen maakt Kythira tot een wandeleiland bij uitstek. Het landschap is heuvelachtig, waarbij glooiende hellingen en hoogvlaktes afgewisseld worden door diepe kloven en ruige ravijnen. Kythira is waterrijk, getuige de vele zoet­water­bronnen en beekjes. Kythira kent een rijke cultuur.

U doorkruist het hele eiland, van noord naar zuid. In zeven pittige etappes loopt u van over­nachtings­plaats naar over­nachtings­plaats. Per dagtocht loopt u 21 - 27 km, 6 à 8 uur. Alleen de rond­wandeling vanuit Mylopotamos is korter, 7 km. Stijgingen en dalingen variëren van 500 tot 950 m.

KythiraKythira

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst op Kythira. Transfer naar uw hotel in Agia Pelagia. Om alvast in de stemming te komen loopt u een korte wandeling langs de kust naar ruïnes voorbij Limni – een verrassend meertje in de kloof.
  • Dag 2: Agia Pelagia – Platia Ammos. Een tocht door de natuur, afgewisseld met dorpen en gehuchten. Via de heuvels rond Agia Pelagia en Panagia Despina tou Vouno naar Karavas. Vanuit hier loopt u door de vallei met zoetwaterbronnen naar de baai van Agios Nikolaos. Vervolgens naar de vuurtoren Moudari en Platia Ammos. 22 km.
  • Dag 3: Platia Ammos – Potamos. Een wandeldag puur door de natuur. Via de beboste heuvels rond Karavas loopt u naar de indrukwekkende streek Ochelles met prachtige uitzichten over de west­kust. Vanuit hier loopt u landinwaarts naar Potamos. 23½ km.
  • Dag 4: Potamos – Mitata. Een tocht in het teken van geschiedenis, cultuur en natuur. U bezoekt de oude hoofdstad Paleochora en het kloostertje van Osios Theodoros. Via de dorpen Pitsinades, Aroniadika en Kastrisianika loopt u naar Mitata. 21½ km.

KythiraKythira

Pyrgos House

Verblijf in kleinschalige dorpshotels en pensions, op basis van logies/ontbijt. twee­persoons­kamers met eigen douche en toilet.

Tijdens uw wandelvakantie bezoekt u veel beziens­waardig­heden van Kythira, zoals de vervloekte en voormalige hoofdstad Paleochora, de waterval en watermolens bij Mylopotamos, de Venetiaanse Kastro in Chora en de Byzantijnse vestingstad Kato Chora.

KythiraKythira

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 5: Mitata – Mylopotamos. Vanuit het midden van Kythira richting de westkust. Via de indrukwekkende Zwarte Grot bij Mitata loopt u door dorpen met opgeknapte oude kerkjes en de mythologische toren van Agamemnon naar het klooster van Panagia Orphani en Mylopotamos. 23½ km.
  • Dag 6: Rondwandeling Mylopotamos. U loopt vanaf de waterval stroomafwaarts langs de beek met watermolens. Aansluitend gaat u naar het Byzantijnse vestingstadje Kato Chora. 7 km.
  • Dag 7: Mylopotamos – Livadi. U kunt een kijkje nemen in een gerestaureerde windmolen en het belangrijkste klooster van Kythira bezoeken. U loopt een deel van de pelgrimsroute alvorens u verder zuidwaarts gaat langs de westkust en via mooie dorpen aankomt in Livadi. 26½ km.
  • Dag 8: Rondwandeling Livadi. Deze pittige tocht door het zuiden van Kythira voert u langs oude (grot)kerkjes, de hoofdstad Chora met de Venetiaanse burcht en de kustplaats Kapsali. Via de grot van Agia Sophia loopt u over oude voetpaden terug naar Livadi. 25 km.
  • Dag 9: Vertrek. Transfer naar het vliegveld.

KythiraGriekenland

Wandel­arrangement

Organisatie:
Pyrgos House
Frank van Weerde
Kythira, Griekenland
Tel. Gr: +30 698 9863 140
Nederlands gesproken
Website: www.pyrgoshouse.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Kythira
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind arrangement luchthaven Kythira
Periode: maart t/m juni, september t/m november
Advertentie:

KythiraKythira

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
8 nachten / 9 dagen € 450
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, transfer van/naar vliegveld Kythira, bagage­vervoer, informatiemap met route­beschrijvingen en wandelkaartjes
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoons­kamer toeslag € 150

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Pyrgos House:
www.pyrgoshouse.com