Griekenland

Trektocht op Andros Griekenland

Wandelen over de oude verbindings­paden tussen de dorpen langs de culturele highlights van het groene eiland Andros · Trektocht · Individueel · AnnaHiking


Andros Andros

Genieten op oude paden

Andros is het groenste eiland van de Cycladengroep. Je vindt er het hele jaar door riviertjes, watervallen en stromende bronnen. Het landschap is afwisselend met bossen, velden vol bloemen, kale hoogvlakten, verborgen strandjes, leuke havenstadjes en dorpen tegen de berghelling genesteld.

Cultureel kun je genieten van wind- en water­molens, boogbruggen, dorsvloeren, wachttorens, burchten, een olijfmuseum, een druipsteengrot, opgravingen, bewoonde kloosters en fraaie kerken en kapelletjes. Het eten is gevarieerd en goed, met lokale vis-, vlees- en kaasgerechten.

Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA de Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Onze trektochten volgen zoveel mogelijk de paden van deze Andros Route.

AndrosAndros

Wandeltrektocht

De paden worden uitstekend onderhouden en zijn goed gemarkeerd. Je loopt over klassieke kalderímia – geplaveide muildierpaden, en tussen stenés – prachtig gestapelde muurtjes. De paden volgen voor een groot deel de oude verbindingswegen tussen de dorpen. Je staat soms verbaasd over de breedte van zo’n klassiek pad!

Het gebied is redelijk geaccidenteerd zodat je een heel afwisselend uitzicht hebt over de zee, de vlakten en de buureilanden. We bieden wandelingen vanaf 1½ tot 7½ uur netto wandeltijd: voor elk wat wils.

Je stelt zelf je reis samen op grond van de gewenste overnachtingsplaats(en) en wandelingen. We hebben over het hele eiland wandelroutes beschreven, langs de culturele highlights, dorpjes en strandjes. Er zijn rondwandelingen en wandelingen van plaats naar plaats. Je kunt doortrekken of meerdere dagen op één locatie verblijven. Ook arrangementen met huurauto zijn mogelijk.

AndrosAndros

Accommodatie

De accommodaties bestaan uit appartementen voor 2-4 personen en hotelkamers. De meeste liggen in of naast een havenplaatsje en dicht bij een strand. We hebben accommodaties met zwembad in het assortiment, andere gelegenheden zijn eenvoudiger en kleinschaliger. Je kiest zelf hoeveel luxe je wilt.

Alle accommodaties zijn rustig en worden lokaal geleid. Je kunt heerlijk zitten op je eigen terras of balkon, vaak met uitzicht op zee.

Het klimaat aan de Egeïsche Zee is zacht. De dagen zijn warm, de nachten in het voorseizoen nog redelijk koel. In mei kan het nog wel een keer regenen, in juni is er af en toe een hete dag; in juli en augustus is het vaak heet. Daarentegen kun je hier ook in de winter goed terecht al is het eiland dan wel heel stil en zijn er weinig gelegenheden open!

AndrosAndros

Wandelsuggesties

Je vliegt op Athene, reist in 40 minuten met de bus naar Rafina en vaart dan in 2 uur naar Andros. Op het eiland verplaats je je per lijnbus of taxi (in het arrangement) of je loopt naar de  volgende plaats (bagage wordt dan vervoerd).

Op grond van je wensen stellen we een maatwerk­pakket Andros voor je samen. Zie onze website voor suggesties. We kunnen ook combinaties maken met andere bestemmingen in Griekenland.

Ons uitgangspunt: je kennis te laten maken met een Griekenland dat niet breed bekend is bij de toerist. Onze filosofie: overdag lekker actief, en ‘s avonds een goede authentieke maaltijd, een warme douche en een comfortabel bed in een kleinschalige accommodatie.

AndrosGriekenland

Wandel­arrangement

Organisatie:
AnnaHiking
Nistora, Griekenland
Tel. NL: 06 2825 0564
Tel GR.: +30 6970 648 134
Nederlands gesproken
Website: www.annahiking.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3000 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Athene
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Ormos Korthiou, eind Gavrio
Gps-track beschikbaar
Periode: 1 april – 3 november 2019
Advertentie:

AndrosAndros

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen € 445 tot € 500
8 nachten / 9 dagen € 505 tot € 570
11 nachten / 12 dagen € 685 tot € 790
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies en meestal ontbijt, ingetekende detailkaarten, informatiepakket met route­beschrijvingen, gps-tracks, transfers en bagagetransfers
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder overnachtingsbelasting (€ 0,50 - € 3,00 p.k.p.n.), de heen- en terugreis
Optioneel:
Eénpersoons­kamer toeslag € 18 - € 30 p.p.p.d.
Driepersoonskamer korting €12 - € 17 p.p.p.d.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Anna Hiking:
www.annahiking.nl