Pindos

Trektocht in de Pindos Griekenland

Trektocht voor de actieve rust- en natuurliefhebber in het berggebied Pindos in Noord-Griekenland · Trektocht · Individueel · AnnaHiking


Pindos Pindos

Voor rust- en natuurliefhebbers

In het noorden van Griekenland ligt het Pindos-gebergte. Rivieren hebben diepe kloven uitgesleten in het landschap. Het is een gebied voor de actieve rust- en natuurliefhebber met belangstelling voor lokale cultuur. Schitterende stenen boogbruggen overspannen de rivieren, de rotswanden zijn ruig. Wolven en beren komen hier nog voor, al zul je deze schuwe dieren niet makkelijk zien. Rond de Astrakas kun je wel gemzen zien.

De Noord-Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen, muilezelweggetjes, de Astrakas hoogvlakte en de Vikos-kloof. In dit gebied tref je ook de bijzondere steenformaties aan die op stapels munten lijken (schisten).

In de Zuid-Pindos wandel je op de waterrijke hellingen van de Tzoumerka en Lakmos en rondom de Arachthos rivier. Je komt langs oude watermolens, kloosters, lokale musea en Unesco-beschermde dorpen.  

PindosPindos

Wandeltrektocht

We hebben trektochten en rondwandelingen uitgezet van verschillende zwaarte, van gemiddeld 3 uur tot 7 uur per dag. Je wandelt afwisselend langs bergrivieren, door bos en over kale berghellingen. De paden zijn over het algemeen goed en redelijk gemarkeerd. Je kiest zelf welke wandelingen uit het pakket je doet en hoe je de trekking samenstelt. We maken je vakantie op maat!

Waar nodig word je weggebracht of opgehaald. Eventuele bagagetransfers worden geregeld; je wandelt alleen met een dagrugzak. Uitzondering is de wandeling naar het Drakenmeer op de Astrakas hoogvlakte, waar je in een berghut slaapt en wat overnachtings­spullen moet meenemen.

  • Ons uitgangspunt: je kennis te laten maken met een Griekenland dat niet breed bekend is bij de toerist.
  • Onze filosofie: overdag lekker actief, dan ‘s avonds een goede maaltijd, een warme douche en een comfortabel bed in een kleinschalige accommodatie.

PindosPindos

Accommodaties

In de Zagoria bieden we diverse kleinschalige hotels en pensions in klassieke Zagoriaanse stijl – met meer of minder luxe – in verschillende bergdorpen. Verder een berghut op de Astrakas hoogvlakte.

In de Zuid-Pindos bieden we accommodatie in rustieke bergdorpen vlakbij de Arachthos rivier en in het Unesco-beschermde dorp Kalarites. Alle accommodaties hebben een terras of tuin. Bij verblijf in Ioannina overnacht je in een charmant hotel in de oude burcht.

Soms zijn er winkeltjes in het dorp, anders kun je een lunchpakket verkrijgen bij de accommodatie. In alle dorpen zijn een of meerdere goede eetgelegenheden. We geven je alle informatie en tips, zodat je jezelf kunt laten verrassen met de lokale specialiteiten.

PindosPindos

Wandelprogramma

Minitrekking Tzoumerka:

  • Het Otterpad langs de Arachthos rivier.
  • Van de Katarraktes watervallen naar de Arachthos.
  • Over de Xirovouni hoogvlakte.
  • Rondwandeling Kalarites-Sirako, Unesco beschermde dorpen.

Trekking en minitrekking Zagoria:

  • Vikoskloof en Voïdomatisrivier.
  • Astrakas bergmassief en Drakenmeer.
  • Trappen van Vradeto en Vitsa, boogbruggen en dalletjes.

Alle trektochten kunnen worden uitgebreid met rond­wandelingen vanuit een accommodatie. Vakantie naar jouw wensen!

PindosPindos

Wandel­arrangement

Organisatie:
AnnaHiking
Nistora, Griekenland
Tel. NL: 06 2825 0564
Tel GR.: +30 6970 648 134
Nederlands gesproken
Website: www.annahiking.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2750 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Ioannina (40 km)
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Ioannina
Periode: gehele jaar (berghut 15-5 t/m 15-10)
Gps-track beschikbaar
Advertentie:

PindosPindos

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen € 465 – € 545
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt (behalve in berghut), informatie­pakket met route­beschrijvingen, gps-tracks, transfers, bagage­transfers
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder overnachtingsbelasting (€ 0,50 - € 3,00 p.k.p.n.), de heen- en terugreis
Optioneel:
Eénpersoons­kamer toeslag € 85 – € 120

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Anna Hiking:
www.annahiking.nl