Griekenland

Groepstrektocht Pindos Griekenland

Groepsreis in het Pindosgebergte voor de actieve rust- en natuur­liefhebber: kloven, boog­bruggen en muilezel­paden · Trektocht · Groepsreis · AnnaHiking


Pindos Pindos

Actieve rust- en natuurliefhebber

In het noorden van Griekenland ligt het Pindos-berg­gebied. Rivieren hebben hier diepe kloven uitgesleten in het land­schap. Het is een ideaal gebied voor de actieve rust- en natuur­liefhebber. Schitterende stenen boog­bruggen over­spannen de rivieren, de rots­wanden zijn ruig. Wolven en beren komen hier nog voor. Je zult deze schuwe dieren zelf niet tegenkomen, maar berensporen waarschijnlijk wel!

In de Zuid-Pindos wandel je op de waterrijke hellingen van de Tzoumerka en Lakmos en rondom de Arachthos rivier. In deze week doe je cultuur op bij oude water­molens, een bewoond klooster, twee lokale musea en beschermde dorpen. Aan het eind van de eerste week verblijf je een nacht in Ioannina voor een bezoek aan de historische binnenstad, de burcht en het eilandje.

De Noord-Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen en muilezel­weggetjes en vooral om de Vikos­kloof. In dit gebied vind je ook de bijzondere steen­formaties die op stapels munten lijken (schisten).

PindosPindos

Wandeltrektocht

De meeste wandelingen liggen tussen 4 en 5 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). De wandelingen van dag 12 en 13 zijn langer, daarbij is het mogelijk om eerder opgehaald te worden. Het staat je natuurlijk vrij om een wandeling over te slaan.

In de Noord-Pindos voeren de wandelingen meestal over – soms steile – bergpaadjes en fraaie kalderimia – geplaveide muilezelpaden. Er liggen regelmatig losse stenen op je pad, en sommige paadjes zijn hoogtevrees­gevoelig. Je moet vast ter been zijn en een goede conditie hebben. In de Zuid-Pindos wandel je over minder steile (bos)paden en landwegen. Verplaatsing met onze eigen minibus.

 • Ons uitgangspunt: je kennis te laten maken met een Griekenland dat niet breed bekend is bij de toerist.
 • Onze filosofie: overdag lekker actief en 's avonds een goede maaltijd, een warme douche en een comfortabel bed in een klein­schalige accommodatie.
 • Onze werkwijze: twee Nederlandse Grieks-sprekende biologen; zij loopt, hij rijdt.

PindosPindos

Accommodatie

In de Zuid-Pindos verblijf je op drie verschillende locaties. De eerste twee nachten in het UNESCO beschermde bergdorp Kalarites, dan twee nachten in het rustieke bergdorp Agnanda en de laatste twee nachten vlakbij de Arachthos rivier. Alle accommodaties hebben een terras of tuin. In Ioannina overnacht je in een charmant hotel in de oude burcht.

In de Zagoria verblijf je in drie verschillende fraaie pensions in Zagoriaanse stijl, ook weer steeds 2 nachten per locatie. Tsepelovo, Mikro Papingo en Monodendri zijn prachtige bergdorpjes. Je kunt genieten op de levendige pleintjes of bij je accommodatie op de rustige binnenplaats of het balkon. De laatste nacht breng je door in het havenstadje Preveza, in de buurt van de luchthaven.

We zorgen ervoor dat je overal kunt genieten van lokale specialiteiten: de Griekse keuken is veelzijdiger dan je denkt!

PindosPindos

Wandelprogramma

 • Dag 1-3: Oude paden door UNESCO- beschermde dorpen Kalarites en Sirako, bezoek klooster in bergwand, locaal museum en Pramanda.
 • Dag 4-5: Watermolen, watervallen en het “Otterpad” langs de Arachthos rivier.
 • Dag 6: Beeldende kunst, bewoond klooster en raften door de Arachthos kloof.
 • Dag 7: Stadswandeling Ioannina of zelf op stap. Fraaie musea, klassieke burcht, oude binnenstad met gezellige straatjes, Ali Pasha, bootje naar het eiland.
 • Dag 8-11: Karstlandschap, uitzichten in de Vikoskloof , de Vradeto Steps die als een wenteltrap over de berghelling slingeren, indrukwekkende stenen boogbruggen en het Stenen Woud van Monodendri.
 • Dag 12: Door de Vikoskloof naar Papingo, aan de voet van de Astrakas ”steentorens”.
 • Dag 13-14: Het platanendal van de Voidomatis rivier en natuurlijke zwempoelen.
 • Dag 15: Naar de luchthaven. Diverse individuele verlengingen mogelijk, b.v. Korfoe of Paxos.

PindosGriekenland

Wandel­arrangement

Organisatie:
AnnaHiking
Nistora, Griekenland
Tel. NL: 06 2825 0564
Tel GR.: +30 6970 648 134
Nederlands gesproken
Website: www.annahiking.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
2750 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Preveza Aktio
Arrangement:
Groep · trektocht
Deelnemers minimaal 3, maximaal 6
Aanvangsdata:
Advertentie:

PindosPindos

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is niet meer beschikbaar.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Anna Hiking:
www.annahiking.nl