Griekenland

Wandelen op Lesbos Griekenland

Wandelen op het groene en ongerepte eiland Lesbos, over ezels­paden door heuvels met olijf­bomen en bergen met schaaps­kuddes · Standplaats · Individueel · Lopen op Lesbos


Samos Samos

Noord-Egeïsche Eilanden

Het groene en vruchtbare Lesbos, het op twee na grootste eiland van Griekenland, is een waar natuur­paradijs. Het heeft mysterieuze kastanje­bossen, uitgestrekte naald­wouden, ruige berg­ketens, twee grote binnen­zeeën en zo'n 370 km grillig gevormde kust­lijn. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met landbouw en veeteelt: door de bergen trekken gigantische schaaps­kuddes en de heuvels zijn bedekt met meer dan elf miljoen olijfbomen.

Met zijn 350 vogelsoorten geldt Lesbos bovendien als een van de beste vogelaars­bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, en ook liefhebbers van orchideeën komen er ruimschoots aan hun trekken.

Dankzij zijn turbulente geologische verleden vindt men er verder Turkse heetwater­baden en een versteend woud dat uniek is in de wereld, reden voor de Unesco om heel Lesbos in 2012 uit te roepen tot beschermd geopark.

SamosSamos

Wandelen

Lesbos heeft een netwerk van vele honderden kilometers kalderímia — eeuwenoude geplaveide ezelspaden door heuvels en bergen — die geleidelijk weer begaanbaar zijn gemaakt.

In dit ongerepte wandelparadijs verzorgt Lopen op Lesbos arrangementen op maat met telkens drie vaste componenten:

  • accommodatie + huurauto
  • uitgebreid pakket met wandel­beschrijvingen, achtergrond­informatie en een stafkaart

Aan de hand van een aantal bestemmingen — het ruige noorden, het lieflijke zuiden, het vulkanische westen — stelt u zélf uw reis samen. Een weekje lopen door de bergen en daarna luieren op een vrijwel verlaten zandstrand? Eerst vogels kijken bij de Baai van Kalloní en dan een rondreis maken? Het valt allemaal te combineren!

SamosSamos

Accommodaties

De accommodaties van Lopen op Lesbos bestaan uit kamers, studio's, appartementen en complete huizen, de laatste geschikt voor groepjes tot veertien personen.

De inrichting varieert van eenvoudig tot luxueus, maar alle onderkomens hebben één ding gemeen: ze zijn kleinschalig en rustig gelegen, vaak aan of vlakbij zee.

De eigenaren ervan zijn wars van het massatoerisme, houden zich bezig met biologische landbouw en olijfteelt, en vertellen u met grote liefde over natuur en gebruiken van hun eiland. Ze zullen u zeker kennis laten maken met die zo typisch-Griekse filoxenía, een vorm van gastvrijheid die bij ons helaas nauwelijks meer voorkomt.

SamosSamos

Wandelsuggesties

De wandelvakanties van Lopen op Lesbos zijn geschikt voor iedereen met een normale gezondheid, een goede basisconditie, enige wandelervaring en een voorkeur voor eenvoud, rust en authenticiteit.

Mensen die niet hechten aan overdreven luxe, maar wél houden van comfort. Die onderweg uitgebreid de tijd nemen om vogels, bloemen, schildpadden en hagedissen te bekijken. En verder nieuwsgierig zijn naar de cultuur van het eiland, van lekker eten houden, graag zwemmen en zonnen, en ook eens een dag helemaal niets willen doen.

Houdt u van flinke hoog­teverschillen, doet u het liever wat rustiger aan of hebt u graag een mix van beide? Het wandelpakket wordt naar uw wensen samengesteld!

SamosGriekenland

Wandel­arrangement

Dit arrangement is vervallen.

 

 

SamosSamos

Prijs wandelvakantie

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Lopen op Lesbos:
www.lopenoplesbos.nl