Griekenland

Wandelen op het eiland Samos Griekenland

Wandelen op Samos, een bergachtig en groen eiland met druivenranken en olijfbomen op de hellingen, en ook met mooie stranden · Standplaats · Individueel · Hotel Villa Kambos


Samos Samos

Noord-Egeïsche Eilanden

Samos is een eiland in de Egeïsche Zee tegenover de Turkse kust. Dit eiland van Pythagoras en de godin Hera is een van de grotere eilanden van Griekenland. Het is bergachtig en zeer groen, de hellingen zijn bedekt met druivenranken, olijfbomen en pijnbomen.

Samos is bekend om haar zoete dessertwijn. Villa Kambos ligt aan de noordkust midden in een uitgestrekt wandelgebied, en toch dicht bij de mooiste stranden van Samos.

Verscholen in de bergen liggen vele pittoreske dorpen met gezellige taverna's waar je genietend van het prachtige uitzicht een heerlijke Griekse maaltijd kunt nuttigen. Het nabij gelegen dorp Agios Konstandinos heeft gezel­lige taverna's — vaak nog in authentieke stijl — en een boulevard. Vanuit het hotel is er een uit­steken­de bus­ver­binding met de dichtstbijzijnde dorpen en Samos stad.

SamosSamos

Wandelen

Vele wandelaars bezoeken ieder jaar het eiland. De wandel­tochten zijn er in drie moeilijkheidsgraden. De meeste tochten gaan over makkelijk te herkennen, overwegend gemarkeerde voetpaden en weggetjes. Ongeveer een kwart gaat over steenslagwegen. Voor enkele tochten zijn naast een goede conditie en oriën­terings­vermogen, afwezigheid van hoogtevrees onontbeerlijk.

Sommige wandelingen beginnen direct voor het hotel, en lopen langs pittoreske dorpen. Hier kunt u een heerlijke lunch gebruiken in de dorpstavernes waar nog zoals "thuis" gekookt wordt. Voor andere wandelingen stapt u voor het hotel op de bus; er zijn frequente en uitgebreide busverbindingen op het eiland. U krijgt in alle gevallen een lunchpakket mee voor onderweg.

De aangenaamste wandelperioden zijn de lente (wilde bloemen) en de herfst. Dat betekent niet dat de zomermaanden ongeschikt zijn, want de rijke vegetatie en de krachtige noordenwinden (meltemia) zorgen voor afkoeling. De hoog­teverschillen varieren per wandeling van 150 tot 1150 meter.

SamosSamos

Hotel Villa Kambos

Het hotel ligt landelijk. De grote tuin heeft schaduwrijke terrassen waar u een kopje koffie kunt drinken en waar we onder de amandelbomen het ontbijt serveren.

De kamers zijn traditioneel ingericht en hebben ruime balkons met een weids pano­rama over de bergen en de zee. Alle kamers hebben douche en toilet, een koel­kastje, tv en muziek. Enkele kamers hebben air-conditioning. Wij hebben ook kamers speciaal voor families met kinderen. De luxe suite Danai is geschikt voor 4 personen, en heeft twee kamers, tv, airco, keuken, grote badkamer, en zeer ruim balkon.

In de koffiebar serveren we zelf gemaakte wijnen, en fruit en olijven uit eigen tuin. Voor de kinderen is er een speeltuin, en ook voor de huur van auto, scooter of mountain­bike kunt u bij ons terecht. De avondmaaltijd kunt u gebruiken in de tavernes in het dorp Agios Konstandinos, waar u een heerlijk plekje zult vinden aan de waterkant.

SamosSamos

Wandelsuggesties

In samenwerking met Samos Outdoors Activities kan Villa Kambos u wandeltochten aanbieden. Zelfs bij deelname van 2 personen vindt de tocht doorgang! Alle tochten zijn inclusief lunchpakket en dat allemaal onder leiding van ervaren gidsen. Op aanvraag kunt u met een gids een eigen tocht organiseren, u kunt dus de dag en de route uitkiezen die u wenst.

De Eupalinus tunnel is een aquaduct met een lengte van 1038 m, in de antieke jaren uitgegraven in een berg. De tempel van Hera is de grootste heilige plaats van Hera in de oude tijden.

Samos heeft een zeer rijke flora, waaronder zeldzame orchideeen. In de lente wordt het landschap gekleurd door een zee van wilde bloemen, en tapijten van typisch mediterrane kruiden zoals oregano, salie en tijm.

Samos heeft vele baaien met prachtige stranden en azuurblauw helder water, heerlijk om te zwemmen. In de directe omgeving liggen enkele mooie stranden. Op 300 m vindt u Kambos strand, een langgerekt kiezelstrand waar het nog rustig vertoeven is. Potami-strand is een groot strand voorbij Karlovassi met in de buurt de schitterende watervallen van Potami.

SamosGriekenland

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Hotel Villa Kambos
Familie Giavasis
Samos, Griekenland
Tel. Gr: +30 2273 094 570
Nederlands gesproken
Website: www.villa-kambos.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
3250 km van Utrecht / Antwerpen
Vliegveld: Samos
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

SamosSamos

Prijs wandelvakantie

Prijs:
Tarief per nacht
Laagseizoen € 27,50
Juli en augustus € 30,00
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, gebruik wandelroutes.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, avondmaaltijd
Optioneel:
Gebruik airco per dag € 5
Kind op kamer € 15

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Villa Kambos:
www.villa-kambos.com