Scroll To Top
Wandelen in Frankrijk

Frankrijk Zuid standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar Frankrijk Noord of naar trektochten .)

Haute-Loire

Haute-Loire wandelen

Op een prachtige plek in de Haute Loire staat een tibetaanse yourt van waaruit prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. 's Avonds krijgt u heerlijke vegetarische of vegan maaltijden voorgeschoteld.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · la Garnasette

Naar de accommodatie

Haute-Loire

Gebied

Het oude vulkanische landschap is gevarieerd: bossen, weiden, kratermeren, en overal de Loire die zich door de valleien slingert. Dit is één van de mooiste en rustigste gebieden in Frankrijk, in het departement Haute-Loire, dichtbij de plaats Le Puy.

Wandelen

De wandelingen zijn niet zwaar, goed omschreven en bieden veel natuurschoon in dit vulkanische gebied, doorkruist door de rivier Loire die dichtbij ontspringt.

Accommodatie

Voor wandelaars en smulpapen, een heerlijke bio/vegetarische keuken. De yourt biedt ruim plaats aan 2-4 personen, heeft veel terrein en een picknicktafel; er is eigen sanitair vlakbij.

la Garnasette, Rosières, Frankrijk
Creuse

Creuse wandelen

De heuvels worden doorsneden door riviertjes, beken en paden. In het coulissenland­schap zie je houtwallen, bosschages en meertjes.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Veï Lou Quéri

Naar de accommodatie

Creuse

Gebied

De Creuse is het noordelijkste departement van de regio Limousin. Het is dé streek voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. En werkelijk alles werkt daar aan mee. De lieflijke heuvels worden doorsneden door riviertjes, beken en paden. In het coulissen­land­schap zie je oude eiken, wilde fruit- en kastanje­bomen, houtwallen, bosschages, meren en meertjes.

Wandelen

In de hele Creuse zijn meer dan 2.500 km uitgezette wandelroutes. Vrijwel elke gemeente heeft meerdere eigen wandelroutes. Daarnaast stelden we zelf een aantal routes samen vanuit ons huis van 1 tot 6 uur, alsmede de crême de la crême van de wandelingen in de buurt. Route­beschrijvingen, topografische kaarten en een gps zijn voorhanden.

Accommodatie

Het woongedeelte van het domein is meer dan 150 jaar oud. Het is in 1967 grondig verbouwd en in 2002/2003 geschikt gemaakt voor de huidige bestemming. Het pronkdeel is de voorgevel met de oude wingerd die zo in harmonie is met de luiken en de rode stenen rond de ramen.

Veï Lou Quéri, Moutier-Malcard, Frankrijk
Cevennen

Cevennen wandelen

Wandelen vanuit twee accommodaties. Vanuit Vialas wandelt u door dalen met intieme plekjes en over uitgestrekte hoogvlakten. Bij het stadje Florac wandelt u bij de samenkomst van de rivieren Mimente, Tarnon en Tarn.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Cevennen

Gebied

De Cevennen is een streek en een bergketen in het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk. In het Nationaal Park Cevennen is het leven nog eenvoudig is. Wie dieper de Cevennen binnendringt, komt in een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk. De kalkstenen bodem in het Pays des Causses is door rivieren diep ingesneden, waardoor er abrupte kloven zijn ontstaan in het relatief vlakke landschap.

Wandelen

Eerste bezoekt u het oostelijk deel van de Cevennen met als verblijfplaats Vialas. Vriendelijke dalen met kleine stroompjes en intieme plekjes, uitgestrekte hoogvlakten met ruwe rotsen, diepe kloven met heldere beken. Open landschap en kastanjebossen wisselen elkaar af. Het tweede gebied ligt bij het stadje Florac, waar de drie rivieren de Mimente, de Tarnon en de Tarn bijeen komen. Dit is ook de plek waar drie geologisch gebieden samenkomen: het leisteen van de Cevennen, het graniet van de Lozère en het kalksteen van het Pays des Causses.

Accommodatie

De eerste vier nachten verblijft u in een gefortificeerde mas aan de rand van het Parc National des Cévennes. De laatste drie nachten verblijft u in een hotel in het plaatsje Cocurés.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Ariège

Ariège wandelen

Rust en ruimte in de Vallée du Haut Salat in de Franse Pyreneeën. U kunt kiezen uit wandelingen naar de hoge toppen of in de valleien van de uitlopers van de Pyreneeën. Verblijf op basis van logies/ontbijt in een gastvrij hotel.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Ariège

Gebied

Tussen de Atlantische Oceaan en de Middel­landse Zee ligt de meer dan 400 km lange berg­keten van de Pyreneeën. Deze vormt de natuurlijke grens én de staats­grens tussen Frankrijk en Spanje.

Wandelen

Bij deze wandelvakantie heeft u keuze uit tochten variërend van enkele uren tot ruim acht uur lopen. Ook de hoogte­verschillen lopen sterk uiteen, van enkele honderden meters tot soms wel 1150 meter. In het voor­jaar kan er op de hogere paden nog sneeuw liggen. De meeste paden zijn echter vanaf begin juni begaanbaar.

Accommodatie

In Seix, een van de dorpen aan de rivier Salat, bent u te gast bij een Frans/Italiaans stel.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Corsica

Corsica wandelen

Wandelen op l'Île de Beauté, het Eiland van de Schoonheid. Hoe divers en mooi kan een eiland zijn? Onderga het op Corsica! Wandelen in het midden bij Poggio di Venaco en Calacuccia en aan de westkust bij Porto. Verblijf in hotels.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Corsica

Gebied

De kust is grotendeels onaangetast, het binnenland ruig en dunbevolkt. Karakteristiek is de begroeiing met maquis: een ondoor­dringbaar, kruidachtig struikgewas. De kust is bekend vanwege de karakteristiek rode, granieten rotsen en de intens blauwe zee en verdient met recht de kwalificatie Unesco Wereld Erfgoed.

Wandelen

Tijdens deze wandelvakantie verkent u Corsica vanuit twee dorpen. Het bergdorp Bocognano ligt in de vallei van de Gravona, aan de westkust ligt de kleine badplaats Porto.

Accommodatie

Wandelen vanuit twee accommodaties op Corsica.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Auvergne

Auvergne wandelen

Prachtige wandelingen in de Cantal met Neder­landse beschrijving langs pittoreske dorpen, water­vallen, mooie bloemen en geweldige uit­zichten, zonder dat u veel mensen tegenkomt. Ook zijn er wandelingen vanaf ons huis.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Grange de la Bastide

Naar de accommodatie

Auvergne

Gebied

Chambre d'hôtes Grange de la Bastide bevind zich op 1100 m hoogte in een gehucht, midden in het Parc Naturel des Volcans, op vijf minuten van Murat, een typisch dorp Medievale.

Wandelen

Wij hebben voor u prachtige wandelingen samengesteld met Nederlandse beschrijving geschikt voor elk niveau. Op 20 km ligt de puy Mary, een van de hoogste bergen in het Cantalgebergte in het Centraal Massief.

Accommodatie

Centraal gelegen chambre d'hôtes zodat u zowel de Puy Mary, vallée de Mandailles en de vallée de Brezons kunt ontdekken. Er zijn drie gasten­kamers met eigen sanitair en eigen ingang. Voor het avondeten vind u in Murat meerdere restaurants.

Grange de la Bastide, Laveissiere, Frankrijk
Chartreuse

Chartreuse wandelen

Aan de rand van de Franse Alpen ligt het Parc de la Grande Chartreuse. Het contrast tussen de hoge rotswanden, ruime dalen, diep ingesleten kloven en lieflijke bergweiden, maakt deze streek aantrekkelijk voor wandelaars.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Chartreuse

Gebied

Kleine dorpen, kapelletjes en kloosters worden afgewisseld door bloemen­weiden en bossen. Boven de boomgrens, op ongeveer 1600 meter, gaat het bos over in ruige, alpiene bergweiden.

Wandelen

Een netwerk van paden slingert door het dal en over de alpen­weiden naar toppen die tot boven de 2000 meter reiken. Eenmaal op hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, de Chaîne de Belledonne, het Massif des Ecrins en op de Vercors.

Accommodatie

U verblijft in een sfeervolle chambres et table d’hôtes, de Franse naam voor een B&B waar u dus ook elke avond van een heerlijk maal geniet.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Ardèche

Ardèche wandelen

Wandelen in de Ardèche door land­schappen waar je alleen maar van kunt dromen zo gevarieerd en kleur­rijk. We hebben de wandel­routes in het Nederlands met de bijbehorende topo­grafische kaarten, en ook wandelingen op gps.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · la Grange de Fabras

Naar de accommodatie

Ardèche

Gebied

Het departement Ardèche is vernoemd naar de gelijk­namige rivier en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. Het is een streek met veel natuur­schoon, zoals de Gorges de l’Ardèche met de Pont d’Arc bij Vallon-Pont-d’Arc, prachtige kastanje­bossen, rivieren en stroom­versnellingen.

Wandelen

Uitgezette wandelroutes van 2 tot 7 uur zijn er meer dan genoeg. Wilt u in de buurt blijven en vanuit la Grange de Fabras gaan wandelen of stapt u in de auto om vanaf een andere locatie een wandeling te beginnen? Het kan allemaal.

Accommodatie

La Grange de Fabras is een gerenoveerde eeuwen­oude boerderij in Fabras. U verblijft in een van onze sfeer­vol ingerichte gîtes en kunt natuurlijk gebruik maken van de heerlijke tuin, zwembad (eind april t/m half oktober), binnenhof en diverse zitjes.

La Grange de Fabras, Fabras, Frankrijk
Auvergne

Auvergne wandelen

Midden in het natuur­park Livradois-Forez, berg­ketens tot 1600 m hoogte. Een rustig gebied en een paradijs voor wandelaars: bossen en velden, prachtige ver­gezichten, beken, water­vallen, kasteel­ruïnes en verloren dorpen.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Domaine la Reveille

Naar de accommodatie

Auvergne

Gebied

Een mooie wandelvakantie in de Auvergne, aan weerszijden van de grens tussen de departementen Puy de Dôme en Haute Loire. Hier ligt het regionaal park Livradois-Forez, rondom de rivier de Dore.

Wandelen

De wandelingen in dit arrangement variëren van 10 tot 20 kilometer per dag, met circa 400 hoogtemeters, en zijn voor een wandelaar met een goede gezondheid toegankelijk.

Accommodatie

Domaine La Réveille is een 14e-eeuws heren­huis aan de rand van het dorpje Dore l’Eglise, stijlvol ingericht met veel moderne kunst. Het heeft een grote ommuurde tuin en ligt op 620 m hoogte.

Domaine la Reveille, Dore l'Eglise, Frankrijk
Haute-Loire

Haute-Loire wandelen

Voor wandelaars en smulpapen, een oud vulkanisch land­schap met overal de Loire, en een heer­lijke bio/vegetarische keuken. Het land­schap is gevarieerd: bossen, weiden, meren, en de Loire die zich door de valleien slingert.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · la Garnasette

Naar de accommodatie

Haute-Loire

Gebied

Het oude vulkanische landschap is gevarieerd: bossen, weiden, kratermeren, en overal de Loire die zich door de valleien slingert. Dit is één van de mooiste en rustigste gebieden in Frankrijk, in het departement Haute-Loire, dichtbij de plaats Le Puy.

Wandelen

De wandeltochten starten meteen vanaf la Garnasette, van ruim twintig tochten hebben we de route­beschrijvingen en kaart­materiaal voor u in bruikleen, en we adviseren u graag over de zwaarte van de tochten.

Accommodatie

U kunt logeren in ruime kamers met eigen badkamer, of in een knusse zolderkamer met eigen wastafel en toilet. Na uw wandeltocht volgt een fantastisch vegetarisch diner van biologische kwaliteit, koken is de hobby van uw gastvrouw.

la Garnasette, Rosières, Frankrijk
Scroll To Top