Frankrijk

Wandelen in de Haute-Loire Frankrijk zuid

Wandelen vanuit twee accom­modaties in de Auvergne op de grens van Haute-Loire en Puy de Dome · Combi-standplaats · Individueel · Domaine la Reveille


Auvergne Auvergne

Livradois-Forez

Een mooie wandelvakantie in de Auvergne, aan weerszijden van de grens tussen de departementen Puy de Dôme en Haute Loire. Hier ligt het regionaal park Livradois-Forez, rondom de rivier de Dore.

Het is een nog relatief onbekend gebied met afwisselend bossen, velden, weilanden en kleine dorpen. Het dal van de Dore (op 600 m hoogte) is omgeven door de bergen van de Livradois (in het oosten, tot 1600 m hoogte) en van de Forez (in het westen, tot 1200 m hoogte).

Een rustige streek, nog niet ontdekt door het massa­toerisme, waar je nog een hele dag kunt wandelen zonder iemand tegen te komen.

AuvergneAuvergne

Wandelen

De wandelingen in dit arrangement variëren van 10 tot 20 kilometer per dag, met circa 400 hoogtemeters, en zijn voor een wandelaar met een goede gezondheid toegankelijk.

De zwaarte van de wandelingen kunnen we in overleg aan uw wensen aanpassen. Het is mogelijk om relatief licht te wandelen in het dal van de Dore, en zwaardere tochten gaan door de bergen rondom het dal (tot 1600 m).

AuvergneAuvergne

Twee chambres d’hôtes

De beide chambres d’hotes waar u verblijft hebben ieder hun eigen charme, maar ook een duidelijke overeen­komst in gast­vrijheid en kwaliteit van spijs en drank.

La Fougeraie ligt in het gehuchtje Folgoux op 930 m hoogte, en is geheel in een landelijke stijl ingericht. De voormalige kasteel­boerderij is een klein paradijs, waar tevens in de oude koeien­stallen een brocante­winkeltje gevestigd is. De prachtige lommerrijke tuin leent zich voor het lezen van een boek of gewoon lekker luieren. Er is een (zwem)meer op loop­afstand van de accommodatie. Bij volle bezetting deelt u de badkamer met één andere kamer. Er hangen daarom heerlijke zachte badjassen voor u op de kamer.

Domaine La Réveille is een 14e-eeuws heren­huis aan de rand van het dorpje Dore l’Eglise, stijlvol ingericht met veel moderne kunst. Het heeft een grote ommuurde tuin en ligt op 620 m hoogte. De kamers zijn ruim en beschikken over luxe boxspring­bedden en eigen sanitair. Na een wandeldag kunt u lekker bijkomen met een drankje in de parkachtige tuin, aan het zwembad of in de hottub.

AuvergneAuvergne

Wandelsuggesties

  • Dag 1: Vanaf 16 uur kunt u inchecken bij Domaine la Réveille. Als u zich geïnstalleerd heeft kunt u een korte wandeling in de directe omgeving maken, om ‘erin’ te komen.
  • Dag 2 en 3: U verkent vanuit Domaine la Réveille in 2 dagen de Forez- en Livradoiszijde van het Dore-dal. Mooie afwisselende wandelingen langs gehuchten met ver­gezichten, bloemen­weiden en bossen, 13-18 km per dag.
  • Dag 4: Vandaag eindigt uw wandeling bij la Fougeraie. U steekt de Dorette over via een boom­stam en loopt door de kloof met dichte bebossing naar het 300 m hoger gelegen la Fougeraie. U passeert de grens tussen de beide departementen. Een pittige tocht, met mogelijk­heden om onderweg te rusten en te genieten. We zorgen voor de transfer van uw auto en bagage.
  • Dag 5-6. Vanuit la Fougeraie zijn er twee wandelingen voor u uitgezet in de omgeving, waarvan een wandel­tocht naar het nabijgelegen middel­eeuwse dorp la Chaise Dieu gaat. De abdijkerk is indruk­wekkend en u treft er de graftombe aan van Paus Clemens IV en de fresco’s Dance Macabre.
  • Dag 7: Uw uitchecktijd is uiterlijk 10.30 uur.

AuvergneFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Domaine la Reveille
Charles en Tarcies Engelen
Dore l'Eglise, Frankrijk
Tel. Fr: +33 473 723 229
Nederlands gesproken
Website: www.domainelareveille.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AuvergneAuvergne

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
6 nachten / 7 dagen, € 399
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, transfer/bagagevervoer tussen accommodaties, toeristenbelasting, wandelroutes
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Reveille:
www.domainelareveille.com