Frankrijk

Groepsreis in Frans-Catalonië Frankrijk Zuid

Avontuurlijke wandel­tochten door de onge­repte natuur van de Haut Vallespir in Frans-Catalonië: de meest zuidelijke vallei van Frankrijk · Standplaats · Groep · Happy Boots


Haut VallespirHaut Vallespir

De Haut Vallespir

We bevinden ons in het tipje van Frans Catalonië de Vallespir, de meest zuidelijke vallei van Frankrijk. Deze vallei ligt ten zuiden van de Canigou (Frankrijk) en ten noorden van Garrotxa (Spanje).

De Vallespir heeft invloed van het middellands zeeklimaat waardoor enkel de hoogvlakte en de bergtoppen van de Haut Vallespir onder de sneeuw bedolven worden. De hoogte van de Vallespir vallei varieert tussen de 176 m en de 2721 m. In de Haut Vallespir maken de keurige afgebakende boom­gaarden al snel plaats voor eiken-, kastanje- en lariksbossen. Helemaal boven op de toppen houden enkel beuken het nog uit. De wegen lopen kronkelend over de bergflanken en het gebied is dun bevolkt.

Hier tref je een natuur aan die al meer dan een eeuw bewaard is gebleven, landschappen en uitzichten die adem­benemend zijn. De beste manier om dit deel van het Frans Catalaans land te ontdekken is wandelend.

Haut VallespirHaut Vallespir

Wandelen

Midden in de prachtige natuur van de Haut Vallespir, nemen we je mee op een onvergetelijk avontuur. Een avontuur dat inspireert om je leven op een blijere, gezondere en avontuurlijkere manier te gaan leven.

Tijdens deze avonturenweek staan beweging, natuur, uitdaging, fun, lekkere gezonde gerechten, weetjes, … èn comfort centraal. Avontuurlijke wandel­tochten, proeven van bushcraft en weetjes en ideetjes rond blijer en gezonder leven zijn op een unieke manier door elkaar verweven.

De wandeltochten variëren tussen de 3 en 6 uur (exclusief pauze). Elke tocht heeft zijn eigen specifieke karakter. Met een gewone fysieke conditie kan je deze tochten lopen.

Haut VallespirHaut Vallespir

Arc-en-Ciel

“Arc-en-Ciel” vind je in Serralongue, een klein pittoresk dorp in de Haut Vallespir. Het is een ruime en comfortabele accom­modatie midden in de natuur op 800 m hoogte met een prachtig pano­ramisch zicht over de Vallespir vallei. Zowel het huis als het 4 hectare grote domein bieden interessante mogelijk­heden.

Het huis beschikt over 4 slaapkamers met eigen badkamer. Daarnaast is er nog een leef- en relax­ruimte en een ingerichte keuken. Uit elke kraan stroomt drinkbaar bronwater.

De grote tuin en binnenkoer zijn zuid gericht en je kan er genieten van de natuur, het zwembad, de verschillende zonne­terrasjes, buiten­spelen.

Haut VallespirHaut Vallespir

Wandelprogramma

  • Het meest zuidelijke punt van het Franse vaste land ligt op de Puig de Coma Nègra in Lamanère en is 1557 m hoog. Een stevige klim brengt ons naar dit punt.
  • We lopen boven op de grens bergkam Frankrijk – Spanje en banen ons een weg door de rode vallei met zijn prachtige kleuren.
  • Een gevarieerde tocht die zich een weg baant langs grasvlaktes en smalle bospaden, over rotsblokken en steile hellingen, om ons ten slotte te leiden naar les Tours de Cabrenç. Deze drie middeleeuwse torens liggen op 1300 m hoogte.
  • Valleientocht langs en over kronkelige beekjes, door de rotsige bosflanken in de vallei van de Mont Nègre.
  • Via kronkelende bos­paden steken we twee berg­passen over om te stranden in het centrum van de omwalde grens­stad Prats de Mollo. Onderweg komen we in dit bosrijke gebied langs de abdij Notre Dame du Coral. Via een tunnel bereiken we de eind­bestemming Fort Lagarde dat op de topheuvel van het centrum ligt.
  • Geocaching, we door­snuffelen het Fornells-gebied van Serralongue op zoek naar de Happy Boots geocach. Wie zoekt die vindt en wie vindt die wint…

Haut VallespirFrankrijk

Wandel­arrangement

Organisatie:
Happy Boots
Tine Dams
Serralongue, Frankrijk
Tel. Fr: +33 652 522 894
Nederlands gesproken
Website: www.happyboots.be
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1400 km van Utrecht
1300 km van Antwerpen
Vliegveld: Perpignan
Arrangement:
Groep · standplaats
Aanvangsdata:
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8
Advertentie:

Haut VallespirHaut Vallespir

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is niet meer acief

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Happy Boots:
www.happyboots.be