Frankrijk

Wandelen in de Dordoge Frankrijk zuid

Vegetarisch wandel­arrangement in de Dordogne voor vegetariërs, flexitariërs en veganisten in een klein­schalige omgeving · Standplaats · Individueel · la Bourgeoise


Jura Jura

Le Périgord-Vert

In het noorden van de Dordogne, midden tussen glooiende heuvels, bossen en weilanden, ligt het piepkleine dorp Génis. Dit deel van de Dordogne wordt de Périgord-Vert genoemd en grenst aan de streek van de Limousin. U kunt hier uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Onderweg wordt u verrast door de vele dieren die hier ongestoord kunnen leven. De ongerepte natuur is een waar paradijs voor wandelaars.

Op loopafstand van Génis ligt ons landgoed la Bourgeoise met rondom de zo karakteristieke Limousin-koeien. De kleinschalige boeren hebben nog tijd voor hun dieren en hun buren. De hele omgeving ademt een sfeer van landelijkheid en is rustig en weinig toeristisch.

Rondom Génis liggen tal van schilderachtige dorpen, zoals Excideuil en Hautefort met zijn elegant en magistraal kasteel. De vele dorpen met hun karakteristieke huizen van natuursteen (en pierre) doen sfeervol aan. Zowel in het voor- als hoogseizoen zijn er wekelijks antiekmarkten en vide greniers.

JuraJura

Wandelen

Wandelen in alle vrijheid, ook met gps. Direct vanuit la Bourgeoise kunt u fantastische wandelingen maken. Niet voor niets worden er in Génis wandel­evenementen georganiseerd. Zo zijn er lange­afstands­wandelpaden (de Grand Randonnée GR646) en vele uitgezette wandel­routes. Deze gaan afwisselend door bossen, weilanden en langs riviertjes.

Met onze wandel-gps kunt u de mooiste wandelingen maken zonder de kaart te hoeven bestuderen. U volgt gewoon het aangegeven spoor als bij uw TomTom. Super relaxed wandelen dus, want verdwalen is er niet meer bij! U krijgt van ons (naast het kaart­materiaal) een wandel-gps mee waar u de wandelingen eenvoudig mee kunt volgen. Dit apparaat is zo eenvoudig en gemakkelijk dat de wandelaars bij ons het kaart­materiaal al snel thuis laten liggen.

Aangezien we een enorm aanbod hebben van zowel kleine als grotere routes kunt u de keuze maken die het best bij u past. Er zijn wandelingen van 5 km, van 8 à 10 km en van 15 à 20 km. En allemaal met gps te lopen.

JuraJura

Kleinschalig la Bourgeoise

Op landgoed la Bourgeoise viert u zorgeloos uw wandel­vakantie in een vrij gelegen vakantie­woning. Hier wordt u door een professionele kok verwend met culinair gezonde vegetarische maaltijden en geniet u van de stilte, de schone lucht en de overweldigende natuur.

Op enige afstand hiervan wonen de Nederlandse eigenaren Arno en Marleen, die indertijd in de oude koeienstal deze comfortabele vakantiewoning hebben gerealiseerd. Doordat we ons steeds meer verbonden voelen met deze prachtige wandelomgeving, leven en werken we met aandacht voor de seizoenen, de stilte en de schitterende sterrenhemel.

We bieden u de mogelijkheid om de omgeving te verkennen met onze prachtige wandelingen. U heeft veel privacy en een eigen pad naar de vakantie­woning. Met uitzicht op het Franse heuvellandschap met oude eiken, hazelnoten-, kastanje- en walnoten­bomen. Heerlijke plekjes om te lezen, te zonnen of gewoon­weg te ´lummelen´ op uw terras en het grazen van de Limousin-koeien te horen. En een heerlijk zwembad dat op natuur­lijke wijze wordt gereinigd. De accommodatie is niet geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

JuraJura

Wandelsuggesties

  • Hautefort, ± 5 uur. Via prachtige paadjes naar het charmante dorpje Hautefort met het fantastische kasteel.
  • Pervendoux, ± 2 uur. Mooi uitzicht over Génis naar de rivier de Auvézère. Stijgen en dalen door bossen en het heuvellandschap.
  • Clairvivre, ± 5 uur. Via weilanden en gehuchten naar het dorp Clairvivre.
  • Le Moulin du Pont – Moruscle, ± 4 uur. Vanuit Génis door de bossen slingerend naar de andere kant van de Auvézère. Beschut lopen door de bossen afgewisseld met de heuvels rondom Génis.
  • Dalon-Auvézère, ± 5 uur. Mooie rondwandeling die twee rivieren combineert en naar het dorpje Cherveix-Cubas leidt. Daar kunt u op het terrasje iets drinken of eten.

De wandelingen starten direct vanaf de vakantiewoning.

JuraFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
La Bourgeoise - Gîte Noisette
24160 Génis Frankrijk
Tel. Fr: 33 553 621 605
Nederlands gesproken
Website: www.wandelenindedordogne.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
950 km van Utrecht
800 km van Antwerpen
Station: Thiviers (27 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: mei – oktober
Aankomstdag: zaterdag
Advertentie:

JuraJura

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen
Laagseizoen: € 375
Middenseizoen: € 400
Hoogseizoen: € 475
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen (maximaal drie) die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, bedlinnen, 6 x ontbijt, 6 x 2 gangendiner, schoonmaak, toeristen­belasting, gebruik routebeschrijvingen en/of gps-apparaat en wandelkaart
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Elektrakosten € 0,22/kwh
Eén extra persoon: € 162
Luncharrangement (6 dagen): € 55 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Bourgeoise:
www.wandelenindedordogne.nl