Frankrijk

Wandelen in de Vogezen Frankrijk noord

Wandelen in natuurpark Ballons des Vosges direct vanuit de B&B over gemar­keerde paden door bossen, langs meren en berg­weides · Standplaats · Individueel · Goutte à Goutte


Vogezen Vogezen

Ontdek de Vogezen

Ons wandelpension ligt centraal in de Hoge Vogezen, net buiten het dorp Cornimont langs wandelroutes. Een ideale verblijfplaats voor uw wandelvakantie. Het gehele jaar kan er bij ons gewandeld worden. In de winter ook met de sneeuwschoenen.

Goutte à Goutte ligt in het natuurpark Ballons des Vosges. U kunt direct starten met vele wandeltochten vanuit de B&B. Onze 50-tal routes zijn gevarieerd uitgezet over gemarkeerde paden. U wandelt door bossen, langs meren, bergweides en gehuchtjes. Daarbij genietend van de prachtige natuur, adembenemende vergezichten en de mooie omgeving.

U kunt bij ons verblijven met een meerdaags wandel­arrangement. Maar ook kan er gelogeerd worden o.b.v. logies-ontbijt of half pension. Eigenaren Ben en Carla zijn zelf actieve wandelaars. Zij vertellen graag de leukste wandeltips van de Vogezen, voor een heerlijk wandelverblijf.

VogezenVogezen

Wandelen

Vanuit onze B&B kunt u al met vele uitgezette tochten beginnen. Zelf op pad gaan met de beschikbare wandelkaarten. De tochten zijn voor beginners, gemiddelde wandelaars en de echte bikkels. Voor iedere wandelaar hebben we een geschikte tocht en wandelen kan bij ons het hele jaar door.

De Vogezen is een prachtig en zeer afwisselend gebied voor de wandelaar. We hebben vele routes voor u beschikbaar variërend van 2 tot 9 uur wandelen. Vele tochten starten al direct vanuit  Goutte à Goutte. Op korte afstand kan er ook bij de Honeck, Ventron, Route de Crêtes, Ballon d’Alsace en Sentier des Roches worden gewandeld.

We nodigen u van harte uit om te komen genieten van de afwisselende paden, flora en fauna in de Vogezen. De prachtige stilte en moois onderweg zullen uw wandelvakantie geheel compleet maken.

VogezenVogezen

B&B Goutte à Goutte

Onze sfeervol en authentiek ingerichte boerderij heeft vijf gasten kamers (twee­persoons en/of driepersoons). Voor groepen hebben we plaats voor 14 personen. De kamers zijn allen ruim en gezellig ingericht, met een eigen zitje en centrale verwarming. Alle voorzieningen zijn op dezelfde etage.

Voor de gasten is er een gezellige zitkamer met houtkachel, een koelkastje met drankjes en vele spelletjes. Rondom het huis is een grote tuin met zitjes, terras, veranda, een stromende beek en vele bloemsoorten. Indien het weer het toelaat kan er op het terras of veranda gegeten worden.

We koken elke dag en op verzoek ook vegetarisch. ’s Avonds serveren we een wisselend driegangenmenu met streekproducten en groentes uit eigen tuin. Indien u ’s avonds mee wilt eten kunt u dit ’s morgens bij het ontbijt aan ons doorgeven. Op verzoek maken we een heerlijk lunchpakket klaar.

VogezenVogezen

Wandelsuggesties

  • De Grand Ventron. U wandelt door een prachtig stukje Vogezen. Over bergweides, langs bossen, monumenten en komt langs cascade de Bockloch.
  • Chèvre Roche. Een mooie dagtocht. Op het hoogste punt een mooie uitzicht naar de Ballons van de Vogezen. Maar gelijkertijd ook de zeven Cloches. de zeven kerktorens van de dorpen in de vallei van de Chèvre Roche. Nabij het hoogst gelegen bergdorpje in de Vogezen Haut du Tôt.
  • Bergkammen van de Vogezen. De wandeling begint bij de Hohneck. Het hoogste punt van de Vogezen. U wandelt op hoogte en kunt genieten van de prachtige uitzichten naar de Elzas, Alpen. Tochten van 2-6 uur.
  • Via Col de La Schlucht naar de Hohneck. Een super tocht door het Frankental en over het bekende wandelpad Sentier des Roches in de Vogezen. Een tocht van 5 uur. Waarbij de paden zeer afwisselend zijn met soms wat klimmen en klauteren.

VogezenFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
B&B Goutte à Goutte
Ben en Carla Laan
Cornimont, Frankrijk
Tel. Fr: +33 329 249 717
Nederlands gesproken
Website: www.goutte-a-goutte.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
500 km van Antwerpen
Station: Remiremont (30 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: gehele jaar
Hond in overleg welkom
Advertentie:

VogezenVogezen

Prijs wandelvakantie

Prijs:
3 nachten / 4 dagen € 137,50 halfpension
4 nachten / 5 dagen € 198,40 volpension

De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen boeken en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, diner, gebruik wandelroutes & wandelkaarten. Bij volpension ook lunchpakket.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Per nacht logies ontbijt € 28,35
Per nacht halfpension € 45,85
Lunchpakket € 7,00
Diner € 17,50
Honden na overleg € 3,50 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Goutte à Goutte:
www.goutte-a-goutte.com