Frankrijk

Wandelen in Nièvre Frankrijk noord

Wandelen in het heuvelland van de Morvan met bossen en weiden, gescheiden door kronkelige weggetjes en woeste stroompjes · Standplaats · Individueel · Ambiance Morvan


Morvan Morvan

Parc du Morvan

De Morvan is een prachtig uitgestrekt natuur­gebied in het hart van de Bourgogne. De Bourgogne is in ieder jaargetijde aantrekkelijk door een zacht landklimaat.

Ouroux-en-Morvan is een vriendelijk en levendig puur Frans dorp midden in de bosrijke natuur van de Morvan. Het dorp telt 650 inwoners en heeft alle nood­zakelijke voor­zieningen, én een echte Franse brasserie waar je ook heerlijk kunt eten of op het terras kan zitten.

Er is veel ongerept natuurschoon, het gebied is heuvel­achtig met veel bossen en weiden, gescheiden door mooie kronkelige weggetjes en woeste stroompjes. Het is een ideale plek voor rustzoekers, natuurlief­hebbers en wandelaars.

MorvanMorvan

Wandelen

Wij hebben voor u een wandel­arrangement samen­gesteld met een variatie aan wandelingen. U heeft een goed verzorgde wandelvakantie waarbij u logeert in een gasten­kamer met eigen badkamer. De kamer heeft een tweepersoons­bed en een zitje. 

U maakt gebruik van duidelijk omschreven wandelroutes die variëren van 5 tot 17 km. Het arrangement bestaat uit zes nachten, ingaand de dag die u wenst. Tijdens het wandel­arrangement kunt u uw tijd en schema inrichten naar eigen wens.

Bij het wandelarrangement kunt u ook kiezen voor overnachting in de Gîte Basse Cour (vakantiehuis). U heeft dan alle comfort van een eigen vakantie­woning, zoals een dvd-speler, radio, keuken en aparte woon- en slaapkamer. Verder is hetzelfde inbegrepen als bij de kamer. De ingangs­datum voor een arrangement in de gîte is op zondag.

MorvanMorvan

Ambiance Morvan

Ambiance Morvan ligt in het dorp Ouroux-en-Morvan en onderscheidt zich door het familiale karakter en ontspannen sfeer. Wij beschikken over sfeervolle kamers met eigen sanitair en twee comfortabele gîtes.

Achter ons huis is een prachtige, gezellige Franse cour waar u heerlijk kunt genieten van de rust. In de gezellige salle à manger vindt u naast informatie over de omgeving ook vele wandelroutes en kaarten aan. Wifi aansluiting ontbreekt niet om het weer in de gaten te houden of het thuisfront te melden hoe het gaat. U kunt gebruik maken van een wasmachine in een algemene ruimte.

Wij serveren geen table d"hôtes, maar op loopafstand vindt u in het dorp diverse mogelijkheden om te dineren. Wij kunnen wel pizza serveren. U kunt tevens gebruik maken van onze gastenkeuken mocht u zelf willen koken.

MorvanMorvan

Wandelsuggesties

Naast het wandelen in de omgeving kunt u ook een stadswandeling maken in Dijon, Beaune of Autun. Verder kunt u een bezoek brengen aan museum Bibracte of goede Bourgondische wijn proeven bij de wijncave in het dorp.

Wij hebben tevens een prachtige 2CV (eend) te huur voor een dag toeren door de Morvan. De auto wordt geleverd met picknick­mand. 

MorvanFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Ambiance Morvan
Jacqueline en Paul Metsch
Ouroux-en-Morvan, Frankrijk
Tel. Fr: +33 386 782 221
Nederlands gesproken
Website: www.ambiance-morvan.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
750 km van Utrecht
625 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar maar niet juli en augustus
Advertentie:

MorvanMorvan

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
6 nachten / 7 dagen
Gastenkamer € 210; Gîte  Basse Cour € 250 (arrangement niet in juli en augustus)
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die samen een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 5 x lunchpakket, toeristenbelasting, wifi, gebruik wandelroutes en wandelkaarten
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Ambiance Morvan:
www.ambiance-morvan.com