Frankrijk

Wandelen in de Vogezen Frankrijk noord

Gemarkeerde wandelingen door de lage Vogezen en door de uitlopers van het Parc Regional de Ballons d'Alsace · Standplaats · Individueel · Villa Moncoeur


Vogezen Vogezen

De Vogezen en de Elzas

Voor velen vormen de Elzas en Lotharingen een onlos­makelijke eenheid. Het zijn echter twee zeer verschillende gebieden gescheiden door het massief van de Vogezen.

Water is alomtegenwoordig: vrolijk klaterend in rivieren en bronnen, dromend en spiegelend in de meren van Lotharingen, en bruisend rond de boom­gaarden in de Vogezen. In kuur­oorden toont het water zich van zijn heilzame kant.

Monumentale steden als Nancy en Colmar hebben geschiedenis geschreven. Het eeuwenoude stadje Remiremont ligt tussen al deze werelden in en vormt de poort naar Lotharingen en de Elzas.

De groene omgeving van Remiremont is uitermate goed ontsloten, en nodigt uit tot buiten­activiteiten. De bergen en heuvels, de bossen, het water en de prachtige luchten: al die elementen maken de Vogezen tot een gebied om buiten te zijn.

VogezenVogezen

Wandelen

Bestaat er een betere manier om een gebied te leren kennen dan wandelend "op het ritme van de natuur"? De Vogezen kennen ruim 4000 km gemarkeerde wandel­paden, aangelegd en onderhouden door wandel­liefhebbers van de Club Vosgien. De routes doorkruisen het land over karren­sporen, boslanen, en een stukje steenslagweg.

Daarnaast lopen een tweetal Grand Randonnees door de achtertuin van Villa Moncoeur: de GR7 en een variant van de beroemde GR5.

En wat is heerlijker dan na een sportieve dag bij te komen in de wellness en geneeskrachtige baden? Op nog geen 10 km ligt het stadje Plombieres-les-Bains met haar monumentale bronnen. Al in de 2e eeuw ontdekten de Romeinen de heilzame werking van het bronwater van Plombieres. Tegenwoordig vindt u hier alle comfort in deze klassieke kuuromgeving.

VogezenVogezen

Villa Moncoeur

Leven als een god in Frankrijk. Een klassieke hotel-villa in de zuidelijke Vogezen. De villa ligt op de Calvarieberg van het stadje, op loopafstand van het historische centrum.

Villa Moncoeur is gebouwd in 1731 als boerderij voor de adellijke dames van Remiremont. Het huidig ontwerp stamt uit 1905 en is typerend voor de Lotharingse fin-de-siecle stijl. Het is opgebouwd rondom een grote salon 'en vide'.

Na de renovatie in 2006 is de villa ingericht als chambre d'hotes en voorzien van alle comfort. Meerdere terrassen, een zwembad en een buiten-sauna zijn om de villa aangelegd. De villa straalt rust en klasse uit, waar tijd vervaagt en ontspanning vanzelfsprekend is. De verzorging is op basis van half pension: een uitgebreid ontbijt en 's avonds een culinair viergangendiner. Op maandag en donderdag is er geen table d'hotes maar op loopafstand zijn er leuke restaurantjes.

VogezenVogezen

Wandelsuggesties

Villa Moncoeur biedt meerdaagse wandel­arrangementen aan met uitgezette en gemarkeerde wandelingen door de lage Vosges en door de uitlopers van het Parc Regional de Ballons d'Alsace.

U begint en eindigt in de Villa. Er zijn tientalen routes voorradig, varierend van drie tot zes uur wandeltijd. De wandelingen gaan door zeer verschillende landschappen: door de prachtige bossen achter de vlla, door het merengebied van de Mille Etangs, glooiiend door de open gebieden van de lage Vogezen, of een beklimming naar de Ballon d'Alsace.

Iedere dag kiest u een route die u aanspreekt, wij adviseren u graag. Villa Moncoeur kan eventueel zorgdragen voor vervoer van- en naar de wandelingen.

VogezenFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Villa Moncoeur
Chambre d'hôtes
Maud Fles & Jan Peter Wiersema
Remiremont, Frankrijk
Tel. Fr: +33 329 223 697
Nederlands gesproken
Website: www.villamoncoeur.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
475 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: april t/m oktober, kerst & O&N, februari – half maart
Advertentie:

VogezenVogezen

Prijs wandelvakantie

Prijs:
Twee­persoons­kamer standaard / luxe
hoogseizoen: 3 nachten € 262,50 / € 292,50, extra nacht € 87,50 / € 97,50
laagseizoen: 3 nachten € 247,00 / € 270,00, extra nacht € 80 / € 90
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
Eénpersoons­kamer:
hoogseizoen: 3 nachten / 4 dagen € 352,50, extra nacht € 117,50
laagseizoen: 3 nachten / 4 dagen € 322,50, extra nacht € 107,50
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd (niet maandag en donderdag), gebruik wandelroutes en wandelkaart
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, avondmaaltijd op maandag en donderdag (korting € 30)

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Villa Moncoeur:
www.villamoncoeur.nl