Frankrijk

Wandelen in de Hautes-Alpes Frankrijk zuid

Wandelen in het natuur­park Les Écrins door bos, langs water of in de bergen, of maak een berg­wandeling naar de berg Piolit · Standplaats · Individueel · Villa Piolit


Ecrins Ecrins

Natuurpark Les Écrins

Aan de zuidkant van de Franse Alpen ligt aan de rand van het nationale park Les Ecrins het vakantiehuis Villa Piolit. Op 3 km lopen ligt het grote stuwmeer van Serre-Ponçon, en op 4 km ligt het pitorreske en gezellige Chorges.

Villa Piolit ligt op de zuidelijke voethellingen van Les Aiguilles de Chabrières in het gehucht Les Bernards, op een hoogte van 900 m. Het heeft een mooi weids uitzicht over het stuwmeer en de omringende bergen.

Onze villa is genoemd naar de berg 'Le Piolit'. De Piolit is 2464 m hoog en maakt deel uit van de bergrug die van het westen naar het oosten de zuidelijke grens vormt van het Ecrins massief. De Piolit heeft gezien vanuit het zuidoosten een mooie piramidevorm.

EcrinsEcrins

Wandelen

Wij laten u kennis maken met de bergen en eventueel begeleiden we u op wat lastiger tochten. Ook informeren wij u graag over kaart en kompas, kleding, en het weer in de bergen. Wij hebben geen vast programma, maar kijken wat u wilt. Veel is mogenlijk.

U wandelt over de ontelbare wandelpaden van de streek, door bos, langs water, of in de bergen. Een mooie wandeltocht boven de 2000 m voert aan de oostkant van de Pic de Morgon.

Bergwandelingen zijn mogelijk in het Parc National des Ecrins. In de zomer zijn er verschillende mogelijkheden om de Piolit te beklimmen. Vanuit Chorges of vanuit Ancelle zijn er wandelpaden om de berg Piolit te bedwingen. Het uitzicht is prachtig, een aanrader!

EcrinsEcrins

Villa Piolit

In de villa zijn drie volledig ingerichte appartementen:

  • Chabrières, voor 8 à 9 personen;
  • Morgon, voor 6 personen;
  • Dormillouse, voor 2 personen.

Ieder appartement beschikt over een eigen terras en/of balkon. In de tuin van de villa bevindt zich een klein zwembad (in de zomermaanden), een grasveld om te ravotten en een boomhut voor onze jonge gasten.

Ook beschikken we over chambre d’hotes: 2 kamers voor 2 personen + familiekamer voor kinderen.

EcrinsEcrins

Wandelsuggesties

De omgeving van Les Bernards is een aanrader voor eenieder die van ruimte, zuivere lucht en rust houdt. Door de hoogte van de bergen met toppen tot 3000 m is het gebied uitstekend geschikt voor bergsporten. Voor de wandelaars zijn er wandelroutes uitgezet.

In de winter kunt u hier toerskieën en avontuurlijke sneeuwschoentochten maken.

EcrinsFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Villa Piolit
Vakantiehuis, appartementen
Adrie & Mieke van Lieshout
Chorges, Frankrijk
Tel. Fr: +33 492 210 998
Nederlands gesproken
Website: www.villapiolit.fr
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1100 km van Utrecht
1000 km van Antwerpen
Station: Chorges
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

EcrinsEcrins

Prijs wandelvakantie

Prijs:
laagseizoen / hoogseizoen
Chabriere € 600 / € 930 per week
Morgon € 525 / € 850 per week
Dormillouse € 350 / € 450 per week
Chambre d'hôtes € 60 / € 70 per nacht
De prijs is per appartement / kamer voor maximaal genoemd aantal personen. Hoogseizoen zijn de periodes kerst / Oud & Nieuw, februari, juli, augustus.
Inbegrepen:
Logies, badlinnen, bedlinnen, eindschoonmaak. Chambre ‘d hotes inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Villa Piolit:
www.villapiolit.fr