Frankrijk

Wandelen in Bretagne Frankrijk noord

Zilte zeelucht en groene heuvels, het mysterieuze Bretagne waar de maritieme cultuur nauw verweven is met het Bretonse leven · Standplaats · Individueel · Cheval Rouge


Bretagne Bretagne

Zilte zeelucht en groene heuvels

Geniet van het mysterieuze Bretagne, eens een toe­vluchtsoord voor wijze druïden en grens­verleggende avonturiers. In Bretagne ben je nooit ver van de zee, bij het geringste zuchtje wind ruik je de zilte zeelucht. En door het zeeklimaat kennen we hier geen strenge winters of zomerse hittegolven.

De Kelten noemden dit gebied in de 6e eeuw Armorica, het land van de zee. Deze emigranten uit Engeland legden hun taal, gebruiken en religie op waardoor Bretagne zich lange tijd heeft onderscheiden van de rest van Frankrijk. Het Bretons wordt nog steeds door de oudere generatie gesproken.

De grote getijdeverschillen (tot wel 12 m) zorgen er bij vloed voor dat complete stukken strand onder water staan. Bij eb struinen de Bretonners het strand af op zoek naar schelpdieren, de vele oester­kwekerijen worden zichtbaar en tevens wordt de weg naar de vele eilanden bewandelbaar.

BretagneBretagne

Wandelen

De rotspartijen aan de kust zijn gevormd door wind en zee. We kunnen wel zeggen dat ze de meest pittoreske en prachtigste rotsen in Bretagne zijn. Deze rots­formaties doen denken aan de vele Bretonse legenden. Langs de kust lopen de douanierspaden waarlangs de felgele stekelbrem siert. Door de warme golfstroom tref je een subtropische plantenweelde aan.

Het binnenland heeft de charmes van een groen en heuvelachtig gebied, met de vele bossen en rivieren. Omdat de rotsen zo weinig door­laatbaar zijn stroomt het regenwater erlangs en verzamelt zich in rivieren. Cotes d'Armor heeft zo'n 700 km aan water­lopen. De myste­rieuze heidevlakten herbergen een ver­scheiden­heid aan flora en fauna. Granieten boerderijen, kastelen, ruïnes, en karakteristieke stadjes geven een beeld van het cultureel erfgoed.

BretagneBretagne

Le Cheval Rouge

Op het terrein van bijna 1 ha vindt u verschillende terrasjes. Zo kunt u in de boomgaard heerlijk wegdromen met een boek, onder de oude eik een drankje nuttigen, of van ervaring wisselen met uw buurman tijdens het kampvuur en avondmaal.

In de voormalige ciderschuur hebben we vier kamers gerealiseerd, ieder met badkamer en apart toilet. Op de zolder van het hoofdhuis is een grote kamer met douche en wastafel.

's Avonds kunt u voor het diner in de eetkeuken aan de table d'hôtes aanschuiven. Ook is er een appartement voor max 8 personen.

BretagneBretagne

Wandelsuggesties

De GR34 loopt langs de Bretonse kust. Eén lang wandelpad, klimmend over de roze rotsen en afdalend naar de witte stranden. Je wandelt door bossen met cipressen en langs vogelbroedreservaten (Ile Grande, Les Sept iles).

Maar doe je liever een rondwandeling in het binnen­land dan hebben we daar de kaarten voor. Er zijn talloze mogelijkheden voor rondwandelingen van 3 tot 6 uur door bossen of langs historische plaatsjes. Alle informatie hierover is aanwezig.

In het hoofdseizoen kan je hier ook heerlijk wandelen, maar dan bieden we geen wandelarrangement.

BretagneFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Le Cheval Rouge
Chambre d'hôtes, gîte, huurtenten
Chantal Lucas & Olivier Brand
Prat, Frankrijk
Tel. Fr: +33 296 470 774
Nederlands gesproken
Website: www.opvakantieinbretagne.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
950 km van Utrecht
800 km van Antwerpen
Station: Lannion (17 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar, behalve juli & augustus
Advertentie:

BretagneBretagne

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
€ 590: 1 jan–22 apr, 30 sept–31 dec
€ 635: 22 apr–8 jul, 2 sept–30 sep
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avond­maaltijd, 1 transfer per dag, gebruik wandelkaart.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Cheval Rouge:
www.opvakantieinbretagne.com