Frankrijk

Trektocht Monts du Cantal Frankrijk zuid

Trektocht door het vulkaan­land­schap van het Parc Naturel Régional over goed begaan­bare en gemarkeerde paden · Trektocht · Individueel · Bergpension le Clou


Cantal Cantal

Bergwandelen Monts du Cantal

De lavastromen van de Puy Mary zijn reeds drie miljoen jaren geleden gestopt. Erosie, gletsjers, regen en ri­vie­ren hebben alle tijd gekregen om de kammen, kloven en dalen rondom de huidige bergtoppen te vormen, zoals de Plomb du Cantal (1855 m). De oude vulkaan heeft een doorsnede van 70 km. In het midden zijn de ver­steen­de kegels blijven staan, zoals Puy Griou (1691 m).

Wie al deze machtige schoonheid wil ontdekken volgt de oude bergpaden waar bij elke bocht zich een nieuw panorama opent. Vanaf de Puy Mary (1787 m) is het uitzicht het meest indrukwekkend. Door haar centrale ligging laat het naar alle windstreken de mooiste gletsjerdalen van de Auvergne zien.

Op de steile hellingen zijn moeflons en gemzen te bewonderen, evenals de honderden wilde planten en bloemen waaronder de beroemde gele gentiaan.

CantalCantal

Wandeltrektocht

Om alle aspecten van dit vulkaanlandschap aan bod te laten komen is de tocht stergewijs uitgezet. Het begin en het einde is in Le Clou. U wandelt in het Parc Naturel Régional op een hoogte van 800 tot 1800 m. De paden zijn goed begaanbaar en hebben markeringen en/of borden. De bergkammen zijn nauwelijks scherp. Om deze route te lopen zijn geen bijzondere technische vaardigheden nodig, wel moet u een kompas hebben.

De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beek­jes, door de keteldalen en over de groene berg­kammen en uitgestrekte hoogvlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpen waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd uit vulkaangesteente. U ervaart de enorme afmetingen van de vulkaan­kegels, de basalt­plateaus en de steile ravijnen.

Een goede wandelconditie is nodig. Bij onvoorziene omstandig­heden moet u over voldoende fysieke reserves beschikken, vooral bij een flink dagtraject en bij onverwachte weersveranderingen. Houd bij het samen­stellen van uw wandel­uitrusting rekening met het wisselende weertype van een bergklimaat.

CantalCantal

Bergpension le Clou

Hoog boven het dorp Thiézac ligt op 1100 m in een oase van rust en stilte ons bergpension Le Clou. Het is in 1806 geheel van natuursteen gebouwd, en is een van de hoogst gelegen boerderijen.

Op de eerste en de laatste dag over­nacht u in le Clou op een kamer met douche en toilet op de gang. Tijdens de trek­tocht overnacht u eenmaal in een auberge, eenmaal in een hele mooie gite d’etape, en twee maal in een dorpshotel. U krijgt de beschikking over een twee­persoons­kamer. Op de wandelroute zijn de douche en toilet mogelijke een enkele keer 'op de gang' (bij de auberge) maar in de dorpshotels beschikt u altijd een douche en toilet op de kamer en in de gite etape vaak ook. We kunnen deze tocht ook uitzetten voor groepen dan is mogelijk de eerste en laatste nacht niet bij ons maar in dorpshotel. De tocht start dan wel bij ons en is ook eindpunt van uw wandeltrektocht.

Voor alle dagen is het verblijf op basis van volpension. 's Avonds eet u in de chambres et table d'hôtes, het dorpshotel of in een nabijgelegen restaurant een verdiende en lekkere maaltijd. 's Morgens is voor uw ontbijt en lunchpakket gezorgd.

CantalCantal

Wandelprogramma

Bij aanvang van de tocht krijgt u een topografische kaart waarop de route in kleur is aan­gegeven, en een uitgebreide beschrijving. Er zijn mogelijkheden om de dag­afstanden te verlengen of te verkorten. Voordat u gaat wandelen leggen wij de gehele tocht uit met aanwijzigingen voor bijzondere situaties.

Totale afstand trektocht 73 km, wandeltijd ca. 29 uur.

  • Dag 1: aankomst in Le Clou
  • Dag 2: traject Le Clou - Super Lioran, 13 km, 5 uur
  • Dag 3: traject Super Lioran - Le Claux, 19 km, 8 uur
  • Dag 4: traject Le Claux - Le Falgoux, 15 km, 5 uur
  • Dag 5: traject Le Falgoux - Mandailles, 14 km, 6 uur
  • Dag 6: traject Mandailles -Le Clou, 12 km, 5 uur
  • Dag 7: vertrek na het ontbijt

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Organisatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Thiézac
Periode: half mei tot 20 oktober
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
6 nachten / 7 dagen € 480
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, wandelkaart
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Extra nacht Le Clou VP € 57 laag­seizoen / € 60 hoofdseizoen p.p.p.n.
Eénpersoons­kamer
toeslag € 12/€ 20 nacht
bagage­vervoer per party € 195

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com