Frankrijk

Wandelen in de Cantal Frankrijk zuid

Een week wandelen waarin u te gast bent in twee chambres et table d'hôtes, een bergpension en een château · Combi-Standplaats · Individueel · le Clou


Cantal Cantal

Twee vakanties in één!

Vier Nederlanders ontdekken de Cantal. In de wereld zijn waarschijnlijk mooiere plekjes, maar wij vallen voor de Cantal in de Auvergne.

Het is het avontuurlijke vulkaanlandschap met groene dalen en ruige bergkammen. Het zijn de in het wild levende dieren en de ontelbare plantensoorten. Het zijn de bloemen en de paddestoelen die wij ruiken, de geuren die wij vergeten waren.

Het is het geluid van de sneeuw onder de schoenen, van de klaterende beekjes en het zingen van de vogels. Het is de vriendelijkheid van de bewoners, hun lente- en oogstfeesten met lokale muziek en dans.

Kortom, wij zijn van de Cantal gaan houden. Wij willen u daarvan iets laten zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

CantalCantal

Wandelen

Tussen bergpension le Clou en le château de Prat-Niau ligt zo'n mooi gebied, dat een mens er stil van wordt. Midden door dit oeroude landschap hebben wij een tocht uitgezet die gaat langs de Cascade de Faillitoux, over bergkammen, langs de top van de l'Élancèze en door lieflijke valleien met de oude burons. Het is het territorium van de zwarte wouw, van de moeflon en de chamois.

"Zou het niet geweldig zijn om gasten van dit alles te laten meegenieten?" vroegen wij ons af terwijl het antwoord al duidelijk was. En zo ontstond ons idee van een 'Twee vakanties in één' arrangement. Een vakantieweek waarin u te gast bent in beide 'chambres et table d'hôtes'.

In de Cantal heeft elk jaargetijde zijn charmes. Echte hoogtepunten zijn voor ons het voorjaar als de brem en de gentiaan de weiden geel toveren, en het najaar als de verkleuringen van de bomen de hellingen in 'vuur en vlam' zetten. Waar stoppen wij met vertellen? Overtuig uzelf en geniet voor twee!

CantalCantal

Twee accommodaties

Trijnie en Jan wonen op 1100 m hoogte op de flank van de l'Elancèze. De robuuste tweehonderd jaar oude bergboerderij 'Le Clou' heeft vijf gastenkamers, drie vakantiehuisjes en enkele kampeerplaatsen. De stilte en het uitzicht over de vallei van de Cère zijn indrukwekkend.

Tjeert en Annemiek wonen in het vier eeuwen oude Le Château de Prat Niau. Inmiddels is dit gerestaureerd en sfeervol ingericht met zes gastenkamers en een gîte d'étape. Le château de Prat-Niau ligt aan de rivier La Jordanne, beschut in de rust van de vallei. Het is omgeven door kleurrijke weiden.

Bij onze eerste ontmoeting herkenden wij het enthousiasme en de liefde voor deze streek. Wij vinden het leuk om te koken en onze gasten te verwennen met lekkere maaltijden ((bij Prat Niau vegetarisch) in de sfeer van het Franse land.

CantalCantal

Wandelsuggesties

U begint in le Clou Bergpension, waar u 's avonds voor het diner verwacht wordt. Met een rugzak vol wandeltips bent u hier drie dagen te gast. De vierde dag kunt u, als u beschikt over een goede conditie en wandelervaring, de tocht lopen die onze pensions met elkaar verbindt. Wij geven u een beschrijving en routekaart mee en op de wandel­dagen een lunchpakket. De afstand is 16 km met een stijging van 700 m en een wandeltijd van 7 uur.

Wij zorgen ervoor dat uw bagage vervoerd wordt naar Le château de Prat-Niau, zodat u volop kunt genieten van deze wandeling. De volgende drie dagen zijn eveneens naar eigen wens in te delen. Ook in deze omgeving zijn prachtige wandelingen te maken. Natuurlijk kunt u ook een dag rust nemen of een van de stadjes in de omgeving bezoeken. Bij Prat Niau heeft u één vrije avond; er zijn restaurants op 1½ à 2 km afstand.

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
1020 km van Utrecht
850 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Geopend half april — eind oktober
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is vervallen.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com