Frankrijk

Wandelen in de Cantal Frankrijk zuid

Bergwandelen in het natuur­gebied Monts du Cantal, ontstaan door vulkaan­uit­barstingen en eeuwen­lange erosie · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou


Cantal Cantal

Bergwandelen Monts du Cantal

Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne maakt deel uit van een indrukwekkend natuurgebied. Het is ontstaan door vele vulkaanuitbarstingen en eeuwenlange erosie, en door de inwerking van grote gletsjers in de diverse ijstijden.

U vindt hier talloze bergstroompjes, watervallen, glooi­en­de bergweiden, bergkammen met een geweldig uitzicht  en lieflijke valleien. De flora en fauna is zeer rijk en het gebied is een eldorado voor trek- en roofvogels. Een ideaal wandelgebied om eindeloos te zwerven en te genieten.

Met de route­beschrijvingen en het kaartmateriaal dat u ter beschikking krijgt zijn vanuit Le Clou een tiental prachtige dagwandelingen te maken. Wandelen door de kloof van de rivier de Cère of over de 'oude Romeinse weg' hoog boven het dal. Of naar de top van de l'Élancèze (1571 m) met een overweldigend uitzicht over de dalen en rots­formaties van Europa's grootste, gedoofde supervulkaan.

CantalCantal

Wandelen

Op de eerste wandeldag krijgt u een topografische kaart schaal 1:25.000, waarop de diverse routes in kleur gemarkeerd zijn, en een beschrijving van de routes. Het is mogelijk de dag­afstanden te verlengen of te ver­kor­ten, hiervoor zijn op de kaart en in de be­schrijving enkele alternatieven opgenomen.

Een goede wandelconditie is nodig, de hoogte­verschillen voor de dagwandelingen gaan tot 1000 m. Het is belangrijk om bij onvoorziene omstandigheden over voldoende reserves te beschikken, met name bij een flink dagtraject en bij onverwachte weers­veranderingen.

Hieronder ziet u wandelsuggesties voor een week; totale afstand 86 km, wandeltijd ±37 uur. Dit wandel­aanbod is slechts een voorbeeld. In deze omgeving zijn ook veel andere mooie wandelingen te maken.

CantalCantal

Bergpension le Clou

Bergpension/chambres d’hotes le Clou ligt prachtig gelegen op 1100 meter midden in het wandelparadijs van de Monts du Cantal. Het is een van de hoogst gelegen chambres d’hotes. In 1806 geheel van natuursteen gebouwd. Vroeger als bergboerderij maar nu van binnen geheel verbouwd en in gebruik als chambres d’hotes met een prachtige gemeenschappelijk ruimte met nog steeds de originele cantou maar nu met een houtkachel.

Le Clou bestaat al 30 jaar als wandellocatie. En is stap voor stap veranderd van een eenvoudige gite d’etape tot een chambres d’hotes en nu voorzien van alle gemakken. U kunt aan het eind van de middag genieten van het unieke uitzicht vanaf ons terras over de vallei van de Cère, met daarboven de bergketen van de Plomp du Cantal. Het avond diner is bij aangrenzend restaurant op tien minuten wandelafstand of mogelijk bij le Clou. Beide op tables d’hotes principe: voorgerecht, hoofdgerecht, kaasplank en dessert.

CantalCantal

Wandelsuggesties

  • Dag 1: aankomst in Le Clou
  • Dag 2: rondwandeling Cascade de Faillitoux, 13 km, 5 uur
  • Dag 3: rondwandeling l'Élancèze, 11 km, 5 uur
  • Dag 4: rondwandeling Pas de Cère, 13 km, 6 uur
  • Dag 5: rondwandeling Puy Gros, 20 km, 8 uur
  • Dag 6: rondwandeling Chaos de Casteltinet, 16 km, 7 uur
  • Dag 7: transfer naar Super Lioran; traject Font de Cère - Le Clou, 13 km, 6 uur
  • Dag 8: vertrek na het ontbijt

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: mei t/m oktober
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen € 420
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avond­maaltijd, wandelkaart.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, transfers
Optioneel:
Extra nacht VP € 57 laag­seizoen / € 60 hoofdseizoen p.p.p.n.
Eénpersoons­kamer toeslag € 12/€ 20 p.n.
Transfer taxi op dag 7 per party € 31,50
Kamer met eigen sanitair € 7 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com