Frankrijk

Sneeuwwandelen Cantal Frankrijk zuid

Sneeuwwandelen op raquettes door de vers­gevallen sneeuw of langlaufen rond het ski­gebied van le Lioran · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou


Cantal Cantal

Over de kammen van de Cantal

Chambres d’hotes Le Clou ligt midden in het Parc Naturel des Volcans d’Auvergne, een uniek­natuur gebiedwaar u over bergkammen met adembenemende uitzichten wandelt. Maar ook prachtige wandel­paden langs berg­stroompjes, door bossen en valleien. Onderweg komt u zeker veel dierensporen tegen.

U komt langs de cascade de faillitoux, met zijn 60 meter de hoogste waterval van de Auvergne. Maar vergeet ook niet om een wandeling te maken door de Gorges de la Cere.

We bevinden ons in een veelzijdig wintersport­gebied. Op 20 minuten van le Clou bevindt zich het voor Fransen populaire skigebied le Lioran met 60 km piste tot 1850 meter hoogte. Er is voldoende keuze tussen zwarte, rode en blauwe pistes door naaldboombossen maar ook over vlaktes met enkele prachtige uitzichten. Buiten de schoolvakanties en de weekenden is het hier nog een oase van rust. In het skidorp zitten diverse skischolen.

CantalCantal

Sneeuwwandelen en langlaufen

Bij uw arrangement zijn huur van standaard sneeuw­schoenen (raquettes) en stokken inbegrepen. De raquettes zijn nodig om niet te diep in de sneeuw te zakken. Een geweldige ervaring om sporen achter te laten over de vers gevallen sneeuw. Inbegrepen zijn route kaarten met Nederlandse beschrijvingen. De meeste sneeuw­wandeltochten kunt u starten en eindigen bij de voordeur van le Clou. De wandeltochten zijn op individuelebasis maar u kunt ook via het VVV van le Lioran kiezen voor een begeleide wandeldag.

Er zijn bij ons op 15 minuten met de auto langlauf­routes uitgezet. Uitgebreidere langlauf­mogelijkheden zijn rond het ski-gebied van le Lioran. Bij le Lioran zijn mogelijkheden bij Font Alagnon (op 25 minuten van Le Clou) of bij Prat de Bouc (op 45 minuten). Bij Font Alagnon zijn zo’n 20 km aan loipes uitgezet tot 1300 meter hoogte en bij Prat de Bouc zo’n 45 km tot 1670 meter hoogte.

CantalCantal

Bergpension le Clou

Hoog boven het dorp Thiézac ligt op 1100 m in een oase van rust en stilte ons bergpension Le Clou. Het is in 1806 geheel van natuursteen gebouwd, en is een van de hoogst gelegen boerderijen.

Vanuit ons bergpension heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Cère, met daarboven de bergketen van de plomp du cantal. Naast volpension kunt u ook kiezen voor een self-catered variant in ons chalet of gite op basis van logies.

CantalCantal

Suggesties

  • Wandeling naar de top van de Elanceze waar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei de Jordane en in de verte de Puy Griou en Puy Mary ziet liggen.
  • Langs de oude kaasboerderij van Le Clou – Vacherie de la Poche – over de Col de Lagat naar de voet van de cascade de faillitoux.
  • U laten afzetten in het gehucht les Chases en langs de Puy Griou, over de Col de Pertus en langs de Elanceze terug wandelen naar le Clou.
  • Met de auto in 15 minuten naar de overkant van de vallei en daar een schitterende wandeling maken via het gehucht Lafon naar de bergkam. Daar over de kam (de oude romeinse weg) richting Puy Gros en via Nierveze weer afdalen naar Lafon.
  • Een wandeling vanaf le Clou of vanaf Thiezac door de vallei van de Cere. U kunt kiezen voor een tocht door de chaos de casteltinet of een andere dag door de vallei en terug langs de Gorges de la Cere.

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: 20 december – begin april
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen € 399
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, wandelkaart, raquettes en stokken, 1 dropping
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, transfers
Optioneel:
Extra nacht VP € 57 laag­seizoen / € 60 hoofdseizoen p.p.p.n.
Eénpersoons­kamer toeslag € 12/€ 20 p.n.
Kamer met eigen sanitair € 7 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com