Frankrijk

Wandelen in de Cantal Frankrijk zuid

Een stergewijze wandeltocht in de Cantal waarbij u 's morgens wordt weggebracht en vervolgens in 5 tot 7 uur terug wandelt · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou


Cantal Cantal

Dropping Monts du Cantal

Le Clou is tijdens deze tocht steeds uw vaste terugkom adres. Elke ochtend na het ontbijt wordt u naar een starpunt gebracht op zo’n vijf tot zeven uur wandelen van Le Clou. Iedere dag maakt u een totaal andere wandeling.

Bij terugkomst op Le Clou kunt u nagenieten op ons terras met op de achtergrond het magnifieke uitzicht. Of u kunt binnen van een drankje genieten met het brandend hout in de cantou. Iedere avond gebruikt u het diner bij Le Clou. 's Morgens is voor uw ontbijt en lunch­pakket gezorgd. Kortom, genieten!

De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beekjes, door de keteldalen en over de groene bergkammen en uitgestrekte hoog­vlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpen waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd zijn uit vulkaan­gesteente. U ervaart de enorme afmetingen van de vulkaan­kegels, de basalt­plateaus en de steile ravijnen. Het maakt deze tocht tot een onvergetelijk avontuur.

CantalCantal

Wandelen

Om alle aspecten van dit vulkaanlandschap aan bod te laten komen is de tocht stergewijs uitgezet rondom Le Clou. U wandelt in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne op een hoogte van 800 tot 1800 meter. De paden zijn goed begaanbaar en voorzien van markeringen en/of borden. Om deze route te lopen zijn geen bijzondere technische vaardig­heden nodig.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een andere volgorde worden gekozen. Bij slecht weer kan een alternatief worden voorgesteld waarbij u niet over de bergkam loopt maar een wandeling maakt door het dal van de Cere.

Bij de aanvang van de tocht krijgt u een topografische kaart 1:25.000 waarop de route in kleur is aangegeven en een uitgebreide beschrijving. Het is mogelijk de dag­afstanden te verlengen of te verkorten, waarvoor op de kaart en in de beschrijving enkele alternatieven zijn opgenomen. Voordat u gaat wandelen, leggen wij de gehele tocht uit met aanwijzingen voor bijzondere situaties.

CantalCantal

Bergpension le Clou

Hoog boven het dorp Thiézac ligt op 1100 m in een oase van rust en stilte ons bergpension Le Clou. Het is in 1806 geheel van natuursteen gebouwd, en is een van de hoogst gelegen boerderijen.

Het interieur is zoveel mogelijk intact gelaten. De oude keuken (souillarde) is nog aanwezig, en in de authentieke grote schouw (cantou) brand het haardvuur. Het heerlijke zuivere water voor Le Clou komt uit eigen bron.

Vanuit ons bergpension heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Cère, met daarboven de bergketen van de plomp du cantal.

CantalCantal

Wandelsuggesties

Totale afstand 47 km, wandeltijd ca. 19 uur.

  • Dag 1: aankomst
  • Dag 2: Super Le Lioran – Puy Griou - Le Clou, 14½ km, 5½ uur
  • Dag 3: Mandailles – Cascade Faillitoux - Le Clou, 15½ km, 6½ uur
  • Dag 4: Super Lelioran – Plomp du Cantal – Puy Gros – Lafont – Thiezac, 17km, 7 uur
  • Dag 5: vertrek na ontbijt

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: mei t/m oktober
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Prijs:
4 nachten / 5 dagen € 255
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, wandelkaart, route­beschrijving
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Bagage­vervoer per party € 135
Extra nacht Le Clou VP € 57 laag­seizoen / € 60 hoofdseizoen p.p.p.n.
Kamer met eigen sanitair € 7 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com