Frankrijk

Wandelen in de Cantal Frankrijk zuid

Een stergewijze wandeltocht in de Cantal waarbij u 's morgens wordt weggebracht en vervolgens in 5 tot 7 uur terug wandelt · Standplaats · Individueel · Bergpension le Clou


Cantal Cantal

Dropping Monts du Cantal

Le Clou is tijdens deze tocht steeds uw vaste terugkom adres. Elke ochtend na het ontbijt wordt u naar een starpunt gebracht op zo’n vijf tot zeven uur wandelen van Le Clou. Iedere dag maakt u een totaal andere wandeling.

Bij terugkomst op Le Clou kunt u nagenieten op ons terras met op de achtergrond het magnifieke uitzicht. Of u kunt binnen van een drankje genieten met het brandend hout in de cantou. Iedere avond gebruikt u het diner bij Le Clou. 's Morgens is voor uw ontbijt en lunch­pakket gezorgd. Kortom, genieten!

De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beekjes, door de keteldalen en over de groene bergkammen en uitgestrekte hoog­vlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpen waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd zijn uit vulkaan­gesteente. U ervaart de enorme afmetingen van de vulkaan­kegels, de basalt­plateaus en de steile ravijnen. Het maakt deze tocht tot een onvergetelijk avontuur.

CantalCantal

Wandelen

Om alle aspecten van dit vulkaanlandschap aan bod te laten komen is de tocht stergewijs uitgezet rondom Le Clou. U wandelt in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne op een hoogte van 800 tot 1800 meter. De paden zijn goed begaanbaar en voorzien van markeringen en/of borden. Om deze route te lopen zijn geen bijzondere technische vaardig­heden nodig.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een andere volgorde worden gekozen. Bij slecht weer kan een alternatief worden voorgesteld waarbij u niet over de bergkam loopt maar een wandeling maakt door het dal van de Cere.

Bij de aanvang van de tocht krijgt u een topografische kaart 1:25.000 waarop de route in kleur is aangegeven en een uitgebreide beschrijving. Het is mogelijk de dag­afstanden te verlengen of te verkorten, waarvoor op de kaart en in de beschrijving enkele alternatieven zijn opgenomen. Voordat u gaat wandelen, leggen wij de gehele tocht uit met aanwijzingen voor bijzondere situaties.

CantalCantal

Bergpension le Clou

Bergpension/chambres d’hotes Le Clou ligt prachtig gelegen op 1100 meter midden in het wandelparadijs van de Monts du Cantal. Het is een van de hoogst gelegen chambres d’hotes. In 1806 geheel van natuursteen gebouwd. Vroeger als bergboerderij maar nu van binnen geheel verbouwd en in gebruik als chambres d’hotes met een prachtige gemeenschappelijk ruimte met nog steeds de originele cantou maar nu met een houtkachel.

Le Clou bestaat al 30 jaar als wandellocatie. En is stap voor stap verandered van een eenvoudige gite d’etape tot een chambres d’hotes en nu voorzien van alle gemakken. U kunt aan het eind van de middag genieten van het unieke uitzicht vanaf ons terras over de vallei van de Cère, met daarboven de bergketen van de Plomp du Cantal. En ’s avonds van het diner gebruik maken met het houtvuur van de cantou op de achtergrond.

CantalCantal

Wandelsuggesties

Totale afstand 47 km, wandeltijd ca. 19 uur.

  • Dag 1: aankomst
  • Dag 2: Super Le Lioran – Puy Griou - Le Clou, 14½ km, 5½ uur
  • Dag 3: Mandailles – Cascade Faillitoux - Le Clou, 15½ km, 6½ uur
  • Dag 4: Super Lelioran – Plomp du Cantal – Puy Gros – Lafont – Thiezac, 17km, 7 uur
  • Dag 5: vertrek na ontbijt

CantalFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Bergpension le Clou
Chambres et table d'hôtes
Thiézac Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 470 145
Nederlands gesproken
Website: www.leclou-france.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1000 km van Utrecht
900 km van Antwerpen
Station: Thiézac
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: mei t/m oktober
Advertentie:

CantalCantal

Prijs wandelvakantie

Prijs:
4 nachten / 5 dagen € 255
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Dropping transportkosten € 135 per partij (voor max 8 personen)
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, wandelkaart, route­beschrijving
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Extra nacht le Clou VP € 57 laag­seizoen / € 60 hoofdseizoen p.p.p.n.
Kamer met eigen sanitair € 7 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Bergpension le Clou:
www.leclou-france.com