Frankrijk

Trektocht in de Vogezen Frankrijk noord

Een korte wandeltrektocht door de Vogezen: prachtige wandelingen door een ongerepte natuur en een heerlijk maal, dit is vakantie · Trektocht · Individueel · Hannibal


Vogezen Vogezen

Het massief van de Vogezen

Op de grens van Elzas en Lotharingen ligt het massief van de Vogezen. Hier kan de wandelaar zijn hart ophalen in de ongerepte natuur, trekkend door bossen en langs hoge weiden, begeleid door het geklater van beken, genietend van vergezichten en frisse lucht.

De Vogezen zijn sinds 1989 onderdeel van een beschermd natuurgebied, het 'Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges', met een rijk geschakeerde flora en fauna. Langs de stille paden is de variatie aan planten, heesters, grassen en paddestoelen is ongekend.

Geniet van de rust en de stilte om u heen. Het is waarschijnlijker dat u een ree, hert of vos op uw pad tegenkomt dan een andere wandelaar!

Na de wandeling biedt de kok zijn gasten het beste van de regionale keuken. Wandelingen, een heerlijk maal met bijvoorbeeld een glas Pinot Gris grand Cru, dat is wat deze streek te bieden heeft. Dat is vakantie!

VogezenVogezen

Wandeltrektocht

Deze wandeltrektocht bestaat uit drie etappes waarbij u steeds naar een volgende accommodatie wandelt. Voor elk dagtraject kunt u kiezen uit twee afstanden waarbij de B-variant langer en wat zwaarder is.

Naar de bagage heeft u geen omkijken. Die wordt vervoerd en staat bij aankomst in het volgende verblijf weer voor u klaar. Tijdens het wandelen draagt u alleen een dagrugzak met daarin uw lunch en persoonlijke zaken.

U heeft elke wandeldag de keuze uit twee afstanden zodat u telkens kunt kiezen hoeveel kilometers u wilt wandelen. De wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het laagste punt dat u passeert ligt op 393m en het hoogste punt op ruim 900m, het stijgen en dalen gaat meestal gelijkmatig met af en toe een pittige klim of daling die nooit erg lang is.

VogezenVogezen

Accommodatie

U verblijft in sfeervolle, kleinschalige en rustig gelegen accommodaties met Nederlandse of Franse eigenaren.

in Taintrux bent u de eerste en laatste nacht te gast in een chambres d’hôtes in een gereno­veerde boerderij (1839) met een grote tuin met vijvers. in Ban-sur-Meurthe zijn twee chambres d’hôtes in voormalige boerderijen. In Plainfaing is een gezellige chambres d’hôtes en in de heerlijke tuin kunt u bijkomen met uitzicht op het dal.

De kamers in bijna alle verblijf­plaatsen zijn twee­persoons met twee aparte bedden die desgewenst van elkaar af of tegen elkaar aan staan geschoven.

VogezenVogezen

Wandelprogramma

  • Dag 1: Aankomst Taintrux.
  • Dag 2: Taintrux – Ban-sur-Meurthe: een afwisselende route door het bos over de GR533 en over het wat meer open gebied Col du Plafond. Vanaf de Roche de Boslimpré heeft u een weids zicht op het dal van de rivier La Petite Meurthe. 17½ km, 5 uur of 21 km, 6 uur.
  • Dag 3: Ban-sur-Meurthe – Plainfaing. U wandelt langs de Chapelle du Suisse of Saint-Hubert door het bos en daalt af naar het langgerekte dal van Plainfaing. Vanuit dit dal wandelt u licht stijgend over rustige landweggetjes naar uw accommodatie, 14 km, 4 uur of 18 km, 5½ uur.
  • Dag 4: Plainfaing – Taintrux. Na het bedwingen van de Roche de Rovémont komt u door het dorp Fraize en na een gestage klim naar de Enclave de Saint-Léonard wandelt u terug naar Taintrux. Met een transfer na de wandeling kunt u de route inkorten. 15 km, 4½ uur of 20 km, 6 uur.
  • Dag 5: Vertrek na het ontbijt met een lunchpakket.

VogezenFrankrijk

Wandel­arrangement

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
500 km van Antwerpen
Station: St. Dié-des-Vosges
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Taintrux
Periode: begin april – eind oktober
Aankomstdag naar keuze
Honden in overleg welkom
Advertentie:

VogezenVogezen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
4 nachten / 5 dagen € 415
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd gebruik Nederlandstalige route­beschrijvingen en kaartjes, bagage­vervoer
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party
Extra overnachting: € 70

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl