Frankrijk

Trektocht in de Vogezen Frankrijk noord

Een korte wandeltrektocht door de Vogezen: prachtige wandelingen door een ongerepte natuur en een heerlijk maal, dit is vakantie · Trektocht · Individueel · Hannibal


Vogezen Vogezen

Het massief van de Vogezen

Op de grens van Elzas en Lotharingen ligt het massief van de Vogezen. Hier kan de wandelaar zijn hart ophalen in de ongerepte natuur, trekkend door bossen en langs hoge weiden, begeleid door het geklater van beken, genietend van vergezichten en frisse lucht.

De Vogezen zijn sinds 1989 onderdeel van een beschermd natuurgebied, het 'Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges', met een rijk geschakeerde flora en fauna. Langs de stille paden is de variatie aan planten, heesters, grassen en paddestoelen is ongekend.

Geniet van de rust en de stilte om u heen. Het is waarschijnlijker dat u een ree, hert of vos op uw pad tegenkomt dan een andere wandelaar!

Na de wandeling biedt de kok zijn gasten het beste van de regionale keuken. Wandelingen, een heerlijk maal met bijvoorbeeld een glas Pinot Gris grand Cru, dat is wat deze streek te bieden heeft. Dat is vakantie!

Deze wandeltrektocht bestaat uit drie etappes waarbij u steeds naar een volgende accommodatie wandelt. Voor elk dagtraject kunt u kiezen uit twee afstanden waarbij de B-variant langer en wat zwaarder is.

VogezenVogezen

Wandeltrektocht

Naar de bagage heeft u geen omkijken. Die wordt vervoerd en staat bij aankomst in het volgende verblijf weer voor u klaar. Tijdens het wandelen draagt u alleen een dagrugzak met daarin uw lunch en persoonlijke zaken.

U heeft elke wandeldag de keuze uit twee afstanden zodat u telkens kunt kiezen hoeveel kilometers u wilt wandelen. De wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het laagste punt dat u passeert ligt op 393m en het hoogste punt op ruim 900m, het stijgen en dalen gaat meestal gelijkmatig met af en toe een pittige klim of daling die nooit erg lang is.

  • Dag 1: Aankomst Taintrux.
  • Dag 2: Taintrux – Ban-sur-Meurthe, 17½ km.
  • Dag 3: Ban-sur-Meurthe – Plainfaing, 14 km.
  • Dag 4: Plainfaing – Taintrux, 15 km.
  • Dag 5: Vertrek na het ontbijt met een lunchpakket.

Accommodatie

U verblijft in sfeervolle, kleinschalige en rustig gelegen accommodaties met Nederlandse of Franse eigenaren.

in Taintrux bent u de eerste en laatste nacht te gast in een chambres d’hôtes in een gereno­veerde boerderij (1839) met een grote tuin met vijvers. in Ban-sur-Meurthe zijn twee chambres d’hôtes in voormalige boerderijen. In Plainfaing is een gezellige chambres d’hôtes en in de heerlijke tuin kunt u bijkomen met uitzicht op het dal.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Dit arrangement is vervallen

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl