Frankrijk

Trektocht in de Aveyron Frankrijk zuid

Trektocht la Rouergue, van het dorp Monteils aan de oevers van de Aveyron via middeleeuwse plaatsjes en weer terug naar Monteils · Trektocht · Individueel · Hannibal Reizen


La Rouergue La Rouergue

La Rouergue

De Rouergue is een streek in het zuidelijke deel van het Massif Central. De ruige hoogvlakte, ook wel causse genoemd, ligt tussen de 300 en 500 meter hoogte. Het plateau wordt doorsneden door de rivier de Aveyron. Op de causse ligt een mozaïek van boerenhoeven. In de diep ingesneden dalen en op de hellingen erboven liggen karakteristieke stadjes als Villefranche-de-Rouergue, Najac en St. Antonin Noble Val.

Vanaf de 13e eeuw begon de bevolking in het zuidwesten van Frankrijk sterk toe te nemen. De toenmalige heersers ontgonnen de woeste gronden voor landbouw en stichtten er nederzettingen. Zo ontstonden in een periode van nog geen 150 jaar meer dan 300 bastides: stadjes, gebouwd rond een centrale marktplaats met een raster van veelal rechte straten eromheen.

Het centrale plein van een bastide is vaak omgeven door arcades en op het plein staat soms een overdekte markthal. De bastides werden beschermd door versterkte vestingen en stadsmuren. Veel van deze monumenten zijn bewaard gebleven.

La RouergueLa Rouergue

Wandeltrektocht

Door de Rouergue hebben we een achtdaagse trektocht uitgezet. De tocht begint in het dorp Monteils aan de oevers van de Aveyron. De etappes met een lengte van 13 tot 22 km voeren langs middeleeuwse plaatsjes als Caylus, St. Antonin Noble Val, Najac en Varen om daarna weer terug te keren in Monteils.

U loopt over de oude paden die de gehuchten en stadjes verbonden voordat het moderne netwerk van wegen werd aangelegd. De etappes zijn niet zwaar, per dag lopen de hoog­teverschillen uiteen van 300 tot 600 meter. Uw gastheer/gastvrouw zorgt voor het vervoer van uw bagage naar de volgende etappeplaats. U draagt alleen een dagrugzak met spullen voor onderweg.

  • Dag 1: Aankomst in Monteils.
  • Dag 2: Wandeling naar Parisot, 13 km, 3½ uur.
  • Dag 3: Wandeling naar Caylus, 19 km, 5 uur.
  • Dag 4: Wandeling naar St. Antonin Noble Val, 17 km, 4¼ uur.
  • Dag 5: Wandeling naar Varen, 20 km, 5 uur.
  • Dag 6: Wandeling naar Najac, 18 km, 4½ uur.
  • Dag 7: Wandeling naar Monteils, 13 km, 3½ uur.
  • Dag 8: Vertrek uit Monteils.

Accommodaties

We werken samen met meerdere kleinschalige accommodaties. In alle etappeplaatsen wordt u hartelijk ontvangen door uw gastheer of gast­vrouw. Dit kan in een klein dorpshotel zijn of in een chambres d’hôtes. Vaak betreft het eeuwenoude smaakvol gerenoveerde panden. Gastvrijheid en gastronomie staan hoog in het vaandel.

Het verblijf is op basis van volpension. ‘s Avonds krijgt u meestal een meerkeuze­diner, ’s morgens een uitgebreid ontbijt en voor de wandeling een lunch­pakket met lokale kwaliteits­producten.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Monteils
Periode: begin april – eind oktober
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl