Frankrijk

Wandelen in Normandië Frankrijk noord

Een verrassend heuvel­achtige land­schap waar de rivier de Orne het Massif Armoricain heeft gevormd met valleien en rots­achtige hellingen · Standplaats · Individueel · Hannibal


Normandië Normandië

Een verrassend heuvel­landschap

De regio Basse Normandie ligt in het noordwesten van Frankrijk en is vooral bekend om de invasiestranden. Ook de kaas uit het dorp Camembert en de uit appels gedestilleerde sterke drank Calvados genieten grote bekendheid. Tussen de weilanden liggen schilderachtige dorpen en de paden lopen vaak langs kabbelende beken en riviertjes.

Ten zuiden van de stad Caen ligt een prachtig wandelgebied. De Normandiërs noemen deze streek liefkozend Het Zwitserland van Normandië. Natuurlijk zijn er geen hoge toppen in Normandië, de hoogste top meet immers maar 362 meter.

Typerend voor deze streek is het heuvel­achtige karakter, terwijl het grootste deel van Normandië vrij vlak is. De rivier de Orne heeft miljoenen jaren vrij spel gehad op het Massif Armoricain. Het resultaat is een gevarieerd landschap met diep ingesleten kloven en valleien met rotsachtige hellingen. Een verrassend landschap in dit deel van Frankrijk.

Dit wandelprogramma kan alleen gedaan worden wanneer u ter plaatse met de auto bent.

NormandiëNormandië

Wandelen

De heuvels, meanderende rivieren, boeren­gehuchten en pittoreske dorpen vormen het decor voor deze wandelvakantie. Het is geen toeristisch overlopen gebied, dus u kunt er in alle rust de mooiste plekjes ontdekken en genieten van weidse vergezichten. Vaak worden de goed beloopbare paden door fraaie hagen of oude granieten muurtjes geflankeerd. De overal aanwezige Normandische koeien volgen u nieuwsgierig langs de rand van het weiland. Huizen, boerderijen en kerken zijn vaak opgetrokken uit graniet.

We hebben vijf wandelingen uitgezet, waarvan er twee aanvangen in de verblijfplaats Clécy. Voor de overige drie wandelingen rijdt u met de auto naar het beginpunt. De lengte varieert van 4½ tot 6 uur wandelen, terwijl de te overbruggen hoog­teverschillen niet al te groot zijn. De wandelingen zijn zorgvuldig door ons beschreven en u beschikt ook over gedetailleerde wandel­kaartjes.

  • Dag 1: Aankomst in het hotel, vóór het diner.
  • Dag 2: Cirkeltocht vanuit Saint-Martin de Sallen (5 uur)
  • Dag 3: Cirkeltocht Pain de Sucre vanuit Clécy (5 uur)
  • Dag 4: Cirkeltocht vanuit Thury-Harcourt (5½ uur)
  • Dag 5: Rustdag
  • Dag 6: Cirkeltocht vanuit Rouvrou (5 uur)
  • Dag 7: Cirkeltocht Culey vanuit Clécy (5½ uur)
  • Dag 8: Vertrek na het ontbijt

Au Site Normand

Clécy is uw verblijfplaats tijdens deze wandelvakantie. Het dorp heeft ruim duizend inwoners en noemt zich de hoofdstad van La Suisse Normande. Het ligt vlak boven de rivier de Orne.

Het rustig gelegen hotel Au Site Normand ligt in het hoogste deel van het dorp. De gastronomische keuken heeft een goede reputatie in de streek. De keuken verwent u met een viergangen­maaltijd en een uitgebreid ontbijtbuffet. In het gezellige dorp zijn een aantal terrasjes, een kruidenier en een bakker.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: maart t/m november
Aankomstdag naar keuze
Hond in overleg welkom
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl