Frankrijk

Wandelen in de Elzas Frankrijk noord

Het Parc Naturel des Ballons d'Alsaceis is soms glooiend, dan weer berg­achtig. Loofbossen, weide­gebieden en berg­dorpen wisselen elkaar af · Standplaats · Individueel · Hannibal


Elzas Elzas

De Elzas, historisch grens­gebied

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk. De Rijn vormt de natuurlijke grens met Duitsland. In het verleden is de streek vele malen het toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen. Op veel plaatsen zijn nog sporen te zien die herinneren aan de oorlogen die hier zijn gestreden. In de middeleeuwen werden er burchten, kastelen en versterkte dorpen en steden gebouwd.

De Elzas heeft een prima keuken en uitstekende wijnen. Er loopt een ‘route de vins’ langs wijngaarden en stadjes met prachtige vakwerkhuizen als Niedermorschwihr, Turckheim en Kaysersberg. Niet alleen in de zomer maar ook in de andere jaargetijden heeft de Elzas veel moois te bieden. In de herfst zijn de wijngaarden prachtig gekleurd en fantastisch om in te wandelen. Ook de stad Colmar is een bezoek meer dan waard.

Vanuit het vlakke Rijndal rijst het middelgebergte van de Vogezen op tot een hoogte van ruim 1400 m. Het landschap is soms glooiend, dan weer bergachtig met afgeronde toppen en soms rotswanden met alpiene allures. Loofbossen, weidegebieden en bergdorpen wisselen elkaar af.

ElzasElzas

Wandelen

De tochten voeren door heuvelachtig terrein tussen de 300 en 1300 m. De wandelingen door de uitlopers van de Vogezen naar de wijndorpen in het Rijndal zijn wat makkelijker dan die in de Vogezen zelf. De paden zijn goed beloopbaar en uitstekend bewegwijzerd. U heeft de keuze uit lichte en pittige tochten. Van alle niveaus zijn voldoende tochten beschreven. De hoog­teverschillen lopen uiteen, van enkele honderden meters tot een enkele keer bijna duizend meter.

Er zijn acht wandelingen beschreven. U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen. Wandelaars die met het openbaar vervoer komen hebben vijf wandelingen tot hun beschikking. Voor de overige drie wandelingen is een auto noodzakelijk om naar het beginpunt van de wandeling te rijden.

  • Dag 1: Aankomst in het hotel, vóór het diner.
  • Dag 2: Rondwandeling naar de wijndorpen Niedermorschwihr en Turckheim, 4 uur.
  • Dag 3: Rondwandeling vanaf het Lac Noir naar het Gazon du Faing, 5¼ uur.
  • Dag 4: Rondwandeling naar de top van de Hohneck, 4 uur of 6½ uur.
  • Dag 5: Wandeling naar Turckheim, 1¼ uur. Daarna stadsbezoek Colmar
  • Dag 6: Wandeling van Trois Epis naar Munster, 4¾ uur.
  • Dag 7: Rondwandeling naar Kaysersberg, 4 uur of 6½ uur.
  • Dag 8: Vertrek na het ontbijt.

Accommodatie

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in het charmante Hotel Villa Rosa aan de rand van het bergdorp Les Trois Epis. Het hotel is omgeven door een botanisch tuin waar ook biologisch geteelde groentes en fruit in staan. Bij de tuin horen ook een zwembad, sauna en terrassen.

Villa Rosa is een gastvrij en huiselijk hotel met acht sfeervolle kamers. Deze hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. In het huiskamerrestaurant serveert An-Rose haar heerlijke maaltijden. Francis adviseert u graag over de wijnen van de streek. Het uitgebreide ontbijt vormt een goede basis voor de rest van de dag.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: half april – begin november
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl