Frankrijk

Wandelen op het eiland Corsica Frankrijk zuid

Wandelen vanuit twee dorpen op het eiland Corsica: Middellandse zee en alpien gebergte · Combi-Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen


Corsica Corsica

Corsica, bergen in zee

Fransen noemen Corsica l’Île de Beauté en die bijnaam is niet zonder reden: de schoonheid van het eiland is ongekend. Dit komt vooral door de enorme tegen­stellingen in het landschap. Al op 25 km van de Middellandse zeekust kom je in alpien gebergte, met toppen van meer dan 2000 meter hoogte.

De kust is grotendeels onaangetast, het binnenland ruig en dunbevolkt. Karakteristiek is de begroeiing met maquis: een ondoor­dringbaar, kruidachtig struikgewas. Eucalyptus, lavendel, laurier, Corsica ruikt lekker, vooral in het voorjaar.

In het binnenland lijkt ‘t of de tijd heeft stilgestaan, hier herken je de sfeer van vrijheid, van ongebondenheid, die de Corsicanen zo harstochtelijk willen handhaven. Hoewel Corsica vlakbij de Italiaanse kust ligt hoort het bij Frankrijk. De voertaal is Frans, het Corsicaans wordt wel erkend als officiële taal. Een eiland vol tegen­stellingen dus, met een geheel eigen karakter, een bijzondere plek om al wandelend te ontdekken.

CorsicaCorsica

Wandelen

Tijdens deze wandelvakantie verkent u Corsica vanuit twee dorpen. Het bergdorp Bocognano ligt in de vallei van de Gravona, ten noordoosten van Ajaccio. Het ligt te midden van eiken- en kastanjebossen. De wandelingen voeren over oude verbindingspaden tussen de dorpen en over de flanken van de omringende bergen. Een uitstekend en onbekend uitgangspunt voor wandelingen in het centrale deel van Corsica!

Aan de westkust ligt de kleine badplaats Porto. De kust is bekend vanwege de karakteristiek rode, granieten rotsen en de intens blauwe zee en verdient met recht de kwalificatie Unesco Wereld Erfgoed.

Een wandeling voert naar de nederzetting Girolata, alleen over zee of over een voetpad te bereiken. De tweede wandeling brengt u naar een van de mooiste plekken van Corsica, de Calanques de Piana. U staat oog in oog met de meest bizarre, door erosie gevormde rotsformaties. Tijdens de derde wandeling trekt u door het ruige achterland van het bergdorp Ota.

Accommodaties

Wandelen vanuit twee accommodatiies op Corsica.

In Bocognano verblijft u in een gemoedelijk dorpshotel aan de rand van het dorp. Het heeft een uitstekende keuken met Corsicaanse gerechten. Er zijn ook een paar restaurants in het dorp.

In Porto werken wij samen met verschillende hotels. In principe overnacht u in Hotel le Golfe, een klein hotel met grote kamers en uitzicht op zee. Het hotel ligt op loopafstand van het prachtige strand van Porto.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: mei-juni-juli & sep
Aankomstdag naar keuze
Een huurauto is noodzakelijk
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl