Frankrijk

Wandelen in Isère Frankrijk zuid

Wandelen aan de rand van de Alpen in la Grande Chartreuse: hoge rots­wanden & ruime dalen – diepe kloven & lieflijke berg­weiden · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen


Chartreuse Chartreuse

La Grande Chartreuse

In het zuidoosten van Frankrijk, tussen Grenoble en Chambéry, ligt het kleine maar indruk­wekkende berg­massief, het Parc Naturel Régional de la Grande Chartreuse. Het contrast tussen de hoge rotswanden, de ruime dalen, de diep ingesleten kloven en de lieflijke bergweiden maakt deze streek erg aantrekkelijk voor wandelaars.

Kleine dorpen, kapelletjes en kloosters worden afgewisseld door bloemen­weiden, loof- en naald­bossen. Verscholen in een van de zijdalen ligt het imposante moeder­klooster van de Kartuizers. Boven de boomgrens, op ongeveer 1600 meter, gaat het bos over in ruige, alpiene bergweiden. Een netwerk van paden slingert door het dal en over de alpen­weiden naar toppen die tot boven de 2000 meter reiken. Eenmaal op hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, de Chaîne de Belledonne, het Massif des Ecrins en op de Vercors.

Het basisarrangement bestaat uit zeven over­nachtingen en kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd. U kiest zelf het aantal wandel­dagen en rustdagen.

ChartreuseChartreuse

Wandelen

De Chartreuse is een rustig wandel­gebied en een paradijs voor liefhebbers van planten. Er is ruime keuze uit zowel makkelijke als pittige tochten.

Naast de hieronder beschreven wandelingen zijn er nog vele (hogere en langere) wandelingen mogelijk. Zoals beklimmingen van de Chamechaude (2082 m), de Grand Som (2026 m), Dent de Crolles (2062 m) en de Petit Som (1867 m).

  • Dag 1: Aankomst in St. Pierre de Chartreuse voor het diner
  • Dag 2: Rondwandeling naar het Couvent de la Grande Chartreuse, looptijd: 3¼ uur, ↑↓ 430 m.
  • Dag 3: Rondwandeling door het dal van St. Hugues, 4 uur, ↑↓ 350 m.
  • Dag 4: Rondwandeling rondom de Roche Veyrand, 4½ uur, ↑↓ 650 m.
  • Dag 5: Rondwandeling naar het Cirque de St. Même, 4½ uur,↑↓ 550 m.
  • Dag 6: Rondwandeling door het dal van St. Pierre de Chartreuse, 4¼ uur, ↑↓ 480 m.
  • Dag 7: Rondwandeling onder de wanden van de Chamechaude. Lange variant 3¾ uur,↑↓ 680 m; korte variant 2 uur, ↑↓ 290 m.
  • Dag 8: Vertrek ná het ontbijt.

Accommodatie

U verblijft in een sfeervolle *** chambres et table d’hôtes, de Franse naam voor een B&B waar u dus ook elke avond van een heerlijk maal geniet. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Er zijn géén eenpersoons­kamers beschikbaar.

De dag begint met een uitgebreid ontbijt. Na een inspannende dag wandelen en in afwachting van het diner, is het heerlijk toeven in de tuin. Het uitgebreide diner bestaat uit een apéritief, voorgerecht, hoofd­maaltijd, keuze uit lokale kazen en een dessert.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: half mei – eind oktober
Aankomstdag naar keuze
Eigen vervoer noodzakelijk
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl