Frankrijk

Wandelen in de Alpes-Maritimes Frankrijk zuid

Wandelen onder een Provençaalse hemel in Vallée la Roya, een ruige en bergachtige streek met mediterraan klimaat · Standplaats · Individueel · Hannibal reizen


Alpes-Maritimes Alpes-Maritimes

Vallée la Roya

Alpes-Maritimes is het meest zuidoostelijke departement van Frankrijk. De 'Zee-Alpen' is een ruige en berg­achtige streek. Het landschap, dat door bergrivieren sterk is ingesneden, is uitermate geschikt voor wandelreizen.

Hoog in de bergen van het Parc National de Mercantour ontspringt de Roya. Op haar relatief korte weg naar de Middellandse Zee bij Ventimiglia, doorsnijdt ze de bergen in diepe, meanderende kloven. De dorpen liggen als adelaars­nesten tegen de hellingen geplakt.

Alpes-Maritimes heeft een mediterraan klimaat. In het voorjaar kan er op de hogere paden nog sneeuw liggen. De meeste paden zijn echter vanaf begin mei begaan­baar. Mei en juni zijn de maanden waarin de planten­groei het uitbundigst is. In juli en augustus kan het lekker warm worden, hoewel er meestal ook een verkoelend briesje staat. Dit is de tijd dat de Provençaalse kruiden heerlijk geuren. In september is de temperatuur aangenaam, en de atmos­feer is helder zodat de uitzichten goed zijn. Oktober onderscheidt zich door de prachtige herfst­kleuren.

Alpes-MaritimesAlpes-Maritimes

Wandelen

Het dorp ligt aan de spoorlijn Ventimiglia/Nice – Tende. Diverse malen per dag rijden stoptreinen over dit pittoreske traject en stoppen in alle plaatsen die voor deze wandelvakantie van belang zijn. Gebruik makend van deze trein heeft u een wandelbereik dat zich uitstrekt over het grootste deel van het Vallée de la Roya.

Er zijn cirkeltochten vanuit dorpen die aan de spoorlijn liggen en tochten van het ene dorp naar het andere. Uiteraard kunt u ook een rustdag nemen en bijvoorbeeld de stad Nice bezoeken, een dag aan het strand van Ventimiglia doorbrengen of echt rusten aan de oever van een beekje of op een terras.

U heft keuze uit tochten variërend van drie tot zeven uur lopen met hoogte­verschillen van enkele honderden meters tot soms wel 1100 m: aan u de keuze. De tochten voeren door bergachtig terrein tussen de 300 en 2500 m. Onderweg loopt u door oud terrassen­landschap, langs gerestaureerde bergdorpen en door heerlijk geurende Provençaalse vegetatie. Alpes-Maritimes kent door de unieke ligging: hooggebergte vlakbij zee, een uitbundige en exotische plantengroei.

Alpes-MaritimesAlpes-Maritimes

Hotel in la Brigue

Het hotel is gelegen aan een pleintje aan de rand van het historische centrum van La Brigue. Er is keuze uit kamers met of zonder balkon, en met twee aparte bedden of een twee­persoonsbed. De kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Er zijn beperkt eenpersoons­kamers beschikbaar.

Een groot deel van het jaar is het 's avonds aangenaam dineren op het terras voor het hotel. Er is een aangepast menu voor wie geen vlees en/of vis eet. Het verblijf is op basis van halfpension; het ontbijtbuffet en het diner met beperkte keuze zijn inbegrepen. U kunt in het hotel een lunchpakket bestellen of het zelf inkopen in het dorp.

Alpes-MaritimesAlpes-Maritimes

Wandelsuggesties

U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen. Dit schema is slechts één mogelijkheid. U kunt kiezen uit circa 13 wandelingen, met vaak meerdere varianten.

  • Dag 1: aankomst in het hotel, vóór het diner.
  • Dag 2: cirkeltocht vanuit Fontan (4 uur)
  • Dag 3: van Viévola naar La Brigue (5 uur)
  • Dag 4; cirkeltocht in het Vallon de Carleva (5½ uur)
  • Dag 5; van St. Dalmas naar La Brigue (6½ uur)
  • Dag 6: hoge tocht over de Baisse de Vallauretta (4½ uur)
  • Dag 7: van Breil naar Fontan (5 uur)
  • Dag 8: Vertrek ná het ontbijt.

Alpes-MaritimesFrankrijk

Wandel­arrangement

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1300 km van Utrecht
1200 km van Antwerpen
Station: Breil-sur-Roya
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind april – begin november
Hond in overleg welkom
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Alpes-MaritimesAlpes-Maritimes

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
7 nachten / 8 dagen
Kamer zonder balkon € 490
Kamer met balkon € 504
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
Eenpersoonskamer € 553/609
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd (geen keuzemenu), gebruik wandel­kaarten en Nederlandstalige route­beschrijvingen
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, lokale treintransfers
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl