Frankrijk

Wandelen in de Alpes-Maritimes Frankrijk zuid

Wandelen onder een Provençaalse hemel in Vallée la Roya, een ruige en bergachtige streek met mediterraan klimaat · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen


Alpes-Maritimes Alpes-Maritimes

Vallée la Roya

Alpes-Maritimes is het meest zuidoostelijke departement van Frankrijk. De 'Zee-Alpen' is een ruige en berg­achtige streek. Het landschap, dat door bergrivieren sterk is ingesneden, is uitermate geschikt voor wandelreizen.

Hoog in de bergen van het Parc National de Mercantour ontspringt de Roya. Op haar relatief korte weg naar de Middellandse Zee bij Ventimiglia, doorsnijdt ze de bergen in diepe, meanderende kloven. De dorpen liggen als adelaars­nesten tegen de hellingen geplakt.

Alpes-Maritimes heeft een mediterraan klimaat. In het voorjaar kan er op de hogere paden nog sneeuw liggen. De meeste paden zijn echter vanaf begin mei begaan­baar. Mei en juni zijn de maanden waarin de planten­groei het uitbundigst is. In juli en augustus kan het lekker warm worden, hoewel er meestal ook een verkoelend briesje staat. Dit is de tijd dat de Provençaalse kruiden heerlijk geuren. In september is de temperatuur aangenaam, en de atmos­feer is helder zodat de uitzichten goed zijn. Oktober onderscheidt zich door de prachtige herfst­kleuren.

Alpes-MaritimesAlpes-Maritimes

Wandelen

Het dorp ligt aan de spoorlijn Ventimiglia/Nice – Tende. Diverse malen per dag rijden stoptreinen over dit pittoreske traject en stoppen in alle plaatsen die voor deze wandelvakantie van belang zijn. Gebruik makend van deze trein heeft u een wandelbereik dat zich uitstrekt over het grootste deel van het Vallée de la Roya.

Er zijn cirkeltochten vanuit dorpen die aan de spoorlijn liggen en tochten van het ene dorp naar het andere. Uiteraard kunt u ook een rustdag nemen en bijvoorbeeld de stad Nice bezoeken, een dag aan het strand van Ventimiglia doorbrengen of echt rusten aan de oever van een beekje of op een terras.

U heft keuze uit tochten variërend van drie tot zeven uur lopen met hoogte­verschillen van enkele honderden meters tot soms wel 1100 m: aan u de keuze. De tochten voeren door bergachtig terrein tussen de 300 en 2500 m. Onderweg loopt u door oud terrassen­landschap, langs gerestaureerde bergdorpen en door heerlijk geurende Provençaalse vegetatie. Alpes-Maritimes kent door de unieke ligging: hooggebergte vlakbij zee, een uitbundige en exotische plantengroei.

Accommodatie

Het hotel ligt aan een pleintje aan de rand van het historische centrum van La Brigue. Er is keuze uit kamers met of zonder balkon, en met twee aparte bedden of een twee­persoonsbed. Er zijn beperkt eenpersoons­kamers beschikbaar.

Een groot deel van het jaar is het 's avonds aangenaam dineren op het terras voor het hotel. Er is een aangepast menu voor wie geen vlees en/of vis eet. Het verblijf is op basis van halfpension; het ontbijtbuffet en het diner met beperkte keuze zijn inbegrepen.

Organistie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Nederlands gesproken
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind april – begin november
Hond in overleg welkom
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl