Frankrijk

Wandelen in Haute-Saône Frankrijk noord

Wandelen in de lage Vogezen door bossen met ruisende beken en glooiende velden met her en der een slaperig dorp · Standplaats · Individueel · le Morillon


Haute-Saône Haute-Saône

Voor de verwende rustzoeker

Ontdek de “lage Vogezen”, het gebied tussen Vittel en Bains-les-Bains, bekend van het bronwater en de thermale baden. Ze vormen het weidse decor van een fantastisch wandelavontuur. Hier bent u geen toerist maar wandelaar.

In het grensgebied tussen Les Vosges en La Haute-Saône ligt de Monts Faucilles, het zogenaamde Sikkelgebergte. U vindt er een schakering van contrasterende landschappen: ruige bossen waar ruisende beekjes zich een weg banen tussen bemoste keien, adembenemende valleitjes met verrassende historische gebouwen, mysterieuze overblijfselen van de Keltische beschaving, en glooiende velden met her en der een slaperig dorp.

In deze omgeving wandelt u een hele dag zonder een mens tegen te komen. Wat u wel ziet is een koppel reeën, een brutale vos of een buizerd die zijn aanwezigheid verraadt met z’n specifieke ‘iew, iew’. Met een beetje geluk spot u een ijsvogeltje, een slang, een otter, een das of heel misschien een wild zwijn of een edelhert. De tijdens de wandelingen te overbruggen afstand is vrij te kiezen en de hoog­teverschillen zijn gering.

Haute-SaôneHaute-Saône

Wandelen

Elke dag kunt u een wandeling kiezen uit het uitgebreide arsenaal van meer dan 40 wandelingen, onderstaand weekprogramma is een voorbeeld. De afstanden variëren tussen 4 en 25 km, de hoog­teverschillen zijn gering. Als u wilt wordt u een stukje per auto weggebracht.

Nieuw is het semi-trek­tocht arrangement de Tour de Monts Faucilles. Gedurende een week loopt u elke dag een stuk van een randonnée rond de Monts Faucilles. Aan het eind van de wandeling wordt u opgehaald per auto en de volgende ochtend wordt u afgezet bij het punt waar u bent gebleven. Zo heeft u de uitdaging van een trek­tocht met de vrijheid om telkens een afstand te lopen die u schikt. Na het voltooien van de randonnée staat er een fles champagne voor u koud.

Een van de wandelingen voert door de Vallei van de Druïden, met mysterieuze overblijfselen van de Kelten. De 12e eeuwse abdij van Droiteval is een must. Van daaruit kunt u via de Pont Tatal (boogbrug uit de 17e eeuw) doorsteken naar de vallei van Couchaumont, een lieflijk plekje waar de Saône onder Le Moulin (een herenhuis met watermolen) doorstroomt. En ook de dromerige waterkant van het Canal de l'Est en de Coney mag niet links blijven liggen.

Haute-SaôneHaute-Saône

Le Morillon

Aan de zuidkant van de Franse Vogezen, op amper vier auto-uren van Maastricht, ligt deze oase van rust. Te midden van loofbossen bevindt zich dit idyllisch landgoed, waar de glooiende weilanden worden begraasd door paarden.

U bent er te gast in een authentieke boerderij uit 1737. De drie comfortabele twee­persoons­gastenkamers beschikken elk over een eigen douche en toilet.

Er is een gezellige gelagkamer, een terras en een sauna met jet-douche. Le Morillon is befaamd om zijn keuken. U kunt er genieten van uitgelezen viergangen­diners.

Haute-SaôneHaute-Saône

Wandelsuggesties

Voorbeeld van een weekprogramma: van de 1e t/m de 21e eeuw in 7 dagen. 64 tot 125 km.

  • Dag 1: Aankomst vanaf 16.00 uur op zaterdag, welkomstdrankje en diner
  • Dag 2: 75 jaar terug in de tijd: het landelijke leven in de dorpen rondom Montdoré (8, 16 of 20 km)
  • Dag 3: Langs erfgoed uit de 12e en de 17e eeuw: de abdij van Droiteval, de boogbrug Pont Tatal (4, 7 of 20 km)
  • Dag 4: Keltische overleveringen uit de vroeg-christelijke tijd, de vallei van de Druïden (12, 14 of 22 km)
  • Dag 5: De Monts Faucilles, sikkelgebergte tussen Fontenoy-le-Château en Bains-les-Bains (8, 12 of 20 km)
  • Dag 6: De oudste Kunst-glasblazerij van Frankrijk (1475) in Passavant-la-Rochère (15, 17 of 20 km)
  • Dag 7: Vertrek op vrijdag na het ontbijt.

Haute-SaôneFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Le Morillon
Chambres et table d'hôtes
Ambiévillers, Frankrijk
Tel. Fr: +33 329 070 230
Nederlands gesproken
Website: www.le-morillon.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
475 km van Antwerpen
Station: Epinal
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: 26 maart – 1 november
Hond in overleg welkom
Advertentie:

Haute-SaôneHaute-Saône

Prijs wandelvakantie

Dit arrangement is vervallen

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar le Morillon:
www.le-morillon.nl