Frankrijk

Wandelen in de Creuse Frankrijk zuid

De heuvels worden doorsneden door riviertjes, beken en paden. In het coulissenland­schap zie je houtwallen, bosschages en meertjes · Standplaats · Individueel · Veï Lou Quéri


Creuse Creuse

Hartje Frankrijk

De Creuse is het noordelijkste departement van de regio Limousin. Het is dé streek voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. En werkelijk alles werkt daar aan mee. De lieflijke heuvels worden doorsneden door riviertjes, beken en paden. In het coulissenland­schap zie je oude eiken, wilde fruit- en kastanje­bomen, houtwallen, bosschages, meren en meertjes.

De weiden zijn als het ware gedecoreerd met het bruin en wit van de Limousin- en Charolais kuddes. En laten we vooral niet de gastvrije bevolking vergeten, bij wie de mentaliteit van de “campagne” nog de boventoon voert.

De Creuse is meer dan alleen een zomerbestemming. Elk seizoen heeft zijn bekoring. Het voorjaar met ontluikend groen en de alom bloeiende fruitbomen, de zomer met overal groen en over het algemeen aan­genaam weer, de herfst met alle bomen in overdadige kleurenpracht en de winter met de nog weidsere vergezichten. La Creuse – ook volgens de Fransen zelf nog het echte Frankrijk.

CreuseCreuse

Wandelen

In de hele Creuse zijn meer dan 2.500 km uitgezette wandelroutes. Vrijwel elke gemeente heeft meerdere eigen wandelroutes. Daarnaast stelden we zelf een aantal routes samen vanuit ons huis van 1 tot 6 uur, alsmede de crême de la crême van de wandelingen in de buurt. Route­beschrijvingen, topografische kaarten en een gps zijn voorhanden.

De dag van aankomst wordt u verwend met een heerlijk diner. De volgende 6 dagen maakt u wandel­tochten aan de hand van onze kaarten, route­beschrijvingen en uitleg. Voor sommige tochten hebben we een haal- en breng­service. Natuurlijk staat het u vrij om ook iets anders of niets te doen. Desgewenst maakt u zelf uw lunchpakket klaar voor vertrek of doet u daarvoor boodschappen in het winkeltje in ons dorp. Als u thuis komt staat de thee voor u klaar.

U eet vijf avonden bij ons. De twee resterende avonden kunt u kiezen voor een restaurant in de buurt of besluiten toch “thuis” te eten.

CreuseCreuse

Veï Lou Quéri

Het woongedeelte van het domein is meer dan 150 jaar oud. Het is in 1967 grondig verbouwd en in 2002/2003 geschikt gemaakt voor de huidige bestemming. Het pronkdeel is de voorgevel met de oude wingerd die zo in harmonie is met de luiken en de rode stenen rond de ramen.

Ook de binnenhof (cour) en de besloten boomgaard stralen een bijzondere intimiteit uit. De grote, parkachtige tuin geeft uit­zicht op het aangrenzende heuvel­landschap.

Onze gasten kunnen beschikken over 4 twee­persoons- en 1 drie­persoons­kamer, zit-/eetkamer, biblio­theek, binnenhof en grote tuin. Elke kamer heeft een eigen luxe bad­kamer met douche en toilet. Alle gasten­ruimtes zijn met smaak ingericht.

De chambres d'hôtes heeft de classi­ficatie 3 épis van Gîtes de Gîtes de France en meerdere goede vermeldingen in binnen- en buitenlandse gidsen. In huis wordt niet gerookt, WiFi is gratis beschikbaar.

CreuseCreuse

Wandelsuggesties

  • Circuit de Bois Lamy. Inlooproute langs weiden en door bos, langs kabbelende beekjes en natuurlijk door ons vriendelijke dorp, 11 km.
  • Circuit des deux Vallées. Wandeling door de valleien van het riviertje La Petite Creuse en van de beek van Moutier-Malcard. Besloten plekjes, prachtige vergezichten, en verstilde gehuchten, 18 km.
  • Circuit de Nouziers. Wandeling door het typische coulissenlandschap van de Creuse en het bos van Fonteny, 14 of 20 km.
  • Circuit Bourg d’Hem. Een ronde langs het riviertje La Creuse en door twee van de mooiste dorpen van ons departement, 17 km.
  • Circuit de Champsanglard. Langs twee andere schitterende dorpen en door de Gorges (kloven) d’Anzème met de mysterieuze Pont du Diable (duivelsbrug). Uitzicht op de Monts de Guéret, 16 km.

CreuseFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Veï Lou Quéri
Chambres et table d'hôtes
Moutier-Malcard, Frankrijk
Tel. Fr: +33 555 806 608
Nederlands gesproken
Website: www.veilouqueri.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
825 km van Utrecht
675 km van Antwerpen
Station: Châteauroux (60 km)
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag naar keuze
Advertentie:

CreuseCreuse

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen € 395
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, 5× avondmaaltijd incl wijn, thee bij thuis­komst, gebruik van wandelkaart, gps en route­beschrijving, haal- en brengservice bij sommige wandelingen.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoons­kamer € 150
Lunchpakket € 8

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Veï Lou Quéri:
www.veilouqueri.com